איום קרוב ומוחשי: תומכי חמאס בירושלים

בעקבות חיסולו של איסמעיל הנייה מובא מאמר אודות כנס מקוון שנערך בהשתתפות ראשי ארגוני הטרור חיזבאללה וחמאס ומתאר את הקשרים המתהדקים ביניהם לדמויות מפתח, מנהיגים דתיים ופוליטיים בירושלים, באופן המדגיש את האיום שמהווים קשרים אלה על הביטחון והיציבות באזור.

פלסטינים מתעמתים עם שוטרים בירושלים. צילום: דוברות המשטרה.

לפני כשנתיים חשף ארגון "לך ירושלים" פרטים מטרידים על כנס מקוון בהשתתפות ראשי ארגוני טרור ובכירים קיצוניים. בין המשתתפים הבולטים היו מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, ואיסמעיל הניה, ראש הלשכה המדינית של חמאס. הכנס עסק בשיתוף פעולה במאבק נגד ישראל ובחיזוק הקשרים בין הארגונים.

במהלך הכנס נדונו האתגרים העומדים בפני מה שמכונה "ציר ההתנגדות", כולל התמודדות עם מאמצי השלום האזוריים והלחץ הבינלאומי. הניה הדגיש את מחויבות חמאס להגנה על אל-אקצא וראה בפעולות ההתנגדות האחרונות סימן להצלחת הארגון. הוא התייחס להתרחשויות בדרום לבנון, בבקעת הירדן ובתל אביב כעדות לנחישות הפלסטינים במאבקם.

לצד מנהיגי ארגוני הטרור, השתתפו בכנס גם דמויות מפתח מירושלים, מה שמעיד על הקשרים המתהדקים בין גורמים אלה. בין המשתתפים היה השייח' עכרמה סברי, המופתי לשעבר של ירושלים והדרשן במסגד אל-אקצא. לאחרונה הוגש נגד סברי כתב אישום בגין הסתה לטרור, לאחר שביקר משפחות מחבלים ונשא דברי שבח למעשיהם בעקבות שלושה פיגועים ב-2022. יצוין כי סברי הורשע בעבר פעמיים בהסתה לטרור ובתמיכה בארגון טרור.

משתתף נוסף בכנס היה עטאללה חנא, הארכיבישוף היווני של ירושלים, אשר הביע הזדהות עם "ציר ההתנגדות". בשנת 2002, בעיצומה של האינתיפאדה השנייה, חנא תמך באופן פומבי באינתיפאדה וקרא לפלסטינים להשתתף בה ואף קרא לנוצרים ברחבי העולם לתמוך בה. חנא אף נפגש עם הנשיא הסורי בשאר אל-אסד בשיא מלחמת האזרחים העקוב מדם בסוריה.

דמות מדאיגה נוספת היא המופתי של הרשות הפלסטינית, מוחמד חוסיין. למרות שהוא נהנה מחסינות וגישה חופשית להר הבית, הוא השתתף בכנס בחסות חיזבאללה בלבנון ב-2018. השתתפותו בכנסים אלה מעלה שאלות לגבי מעורבותו בפעילויות המנוגדות לאינטרסים הביטחוניים של ישראל.

במקביל לפעילות זו, מספר מנהיגים מהדור החדש של חמאס בירושלים נמצאים כיום במעצר מנהלי. חלקם נעצרו בגין הסתה וחלקם במעצרי מנע. בין העצורים נמצאים מזכיר חמאס בירושלים, ג'יהאד קווסמה, וכן עוז'י אבו אסחאק, שהיה עצור תשע פעמים בעבר. מעצרים אלה מדגישים את המאמצים המתמשכים של רשויות הביטחון להתמודד עם איומי הטרור בעיר.

הקשרים המתהדקים בין מנהיגי ארגוני טרור לבין דמויות מפתח בירושלים מהווים איום משמעותי על הביטחון והיציבות באזור. מדיניות נחושה ועקבית נדרשת כדי להתמודד עם האידיאולוגיה האלימה המופצת על ידי גורמים אלה.

חשוב לציין כי האידיאולוגיה המסוכנת הזו מקורה במנהיגותו של המופתי חאג' אמין אל-חוסייני שחבר לנאצים ועבד עם היטלר, אשר טבע את הסיסמה השקרית "אל-אקצה בסכנה". קריאה זו ליוותה מעשי טרור נגד יהודים במשך כמאה שנים, מאירועי תרפ"ט ועד לטבח ב-7 באוקטובר 2023.

לסיכום, הכנס המקוון והקשרים שנחשפו בו מדגישים את הצורך בערנות מתמדת ובפעולה נחושה נגד הגורמים המאיימים על ביטחון ישראל מבפנים ומחוץ. ההתפתחויות האחרונות מעידות על המורכבות של המצב בירושלים ועל החשיבות של מעקב צמוד אחר פעילויות אלה.

רגע לפני העלאת מאמר זה, התפרסם כי על רקע חיסולו של איסמעיל הנייה בשבוע שעבר, הטיף סברי דברי הסתה בשבחו בהר הבית בתפילת יום השישי. בעקבות דבריו אלו נשלחה פנייה לשר ארבל לשלול את תעודת התושב של עכרמה סברי. כפי שהראנו במאמר זה, במהלך עשרות השנים האחרונות, סברי הפך לדמות דתית שמעניקה לגיטימציה הלכתית לפעולות טרור הקשורות לארגוני הטרור האסלאמיים.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 תגובות למאמר