רוב הציבור בישראל סומך על מנהיגיו, ותומך במתקפה שמטרתה פגיעה בתכנית הגרעין האיראנית, גם במחיר בידוד בינלאומי וספיגת התקפת טילים.
למרות הססנותו של הממשל האמריקני, רוב הציבור בישראל סומך על מנהיגיו, ותומך במתקפה שמטרתה פגיעה בתכנית הגרעין האיראנית • הישראלים לא נבהלים מבידוד בינלאומי ומגלים נכונות לספוג התקפת נגד • בסך-הכל חדשות טובות לנתניהו, על רקע המפנה באווירה הבינלאומית
פתיחת השיחות של נציגי המערב עם איראן בסוגיית פיתוח היכולות הגרעיניות מבשרת על עיכוב נוסף במאמץ למנוע גרעין איראני והזדמנות חדשה לאיראן להטעות את המערב ביחס לכוונותיה ויכולותיה. מסתמן כי ישראל תהיה מבודדת בזמן הקרוב בזירה הבינלאומית בכל הנוגע לסוגיה האיראנית, וזאת בזמן בו היכולות הגרעיניות האיראניות מתקרבות אל הסף הגרעיני-צבאי.
לנוכח התפתחויות אלו, הזמנו ב'מידה' סקר ממכון 'גיאוקרטוגרפיה' על-מנת לבחון את עמדות הציבור בשלוש סוגיות: אמון הציבור בראש הממשלה והקבינט בסוגיית התקיפה, מוכנות הציבור לקבל החלטה לתקוף ללא גיבוי אמריקני, ומוכנות הציבור לתקוף גם מתוך ידיעה שתהיה תגובת נגד שתופנה לעורף. הסקר נערך בקרב מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל.
סומכים על ראש הממשלה והקבינט
ביחס לשאלה באיזו מידה אתה סומך או לא סומך על ראש הממשלה והקבינט הבטחוני בעניין התקיפה באירן, הביעו 45% מהמשיבים עמדות חיוביות, לעומת 24% שהביעו עמדות של אי-אמון; 24% נקטו בעמדת ביניים מסוייגת, שיש בה שילוב של אמון ואי-אמון, אולי מתוך רצון לשפוט את המעשה בדיעבד ולא מראש.
לא מאוד מתרגשים מהאמריקנים ומהתקפה על העורף
בתשובה לשאלה על תקיפה בהיעדר תמיכה של נשיא ארצות-הברית ברק אובמה, הביעו 44% עמדות תומכות, ו-32% עמדות מתנגדות, בעוד קבוצת הביניים קטנה ל-17%. הידיעה שישראל תותקף בטילים בעקבות ההתקפה השפיעה מעט יותר: קבוצת התומכים ירדה ל-37%, בעוד קבוצת המתנגדים עלתה ל-35%, כאשר קבוצת הביניים היא בת 19%. מעניין לציין כי בכל הנוגע לשתי השאלות האחרונות נרשמה תמיכה גבוהה יחסית בקרב בעלי ההכנסות הגבוהות: 52% ו-41% בהתאמה.
כמו בכל סקר גם כאן יש אחוזי טעות ספורים, אך התמונה הכללית די ברורה. הקבוצה הגדולה ביותר באוכלוסיה היהודית סומכת על ראש הממשלה והקבינט ותומכת בתקיפה גם בתנאים המחמירים של בידוד ותגובת נגד כלפי העורף. יחד עם הלא-החלטיים שאינם מתנגדים, מדובר ברוב ברור המאפשר לממשלה חופש פעולה. יחד עם זאת, יש לציין כי קבוצה לא מבוטלת באוכלוסיה היהודית מתנגדת להתקפה באירן, לפחות בחלקה בשל המחיר הצפוי לתקיפה זו.