"העיכוב בהעברת בסיס המודיעין של צה"ל לדרום – מחדל לאומי"

קבוצה של תושבי הנגב פתחו במחאה על הסחבת בקיום החלטת הממשלה להעברת הבסיס לדרום: "הרמטכ"ל כוכבי תוקע את התוכנית"

העבודות בקריית התקשוב בבאר שבע | דובר צה"ל

בשנים האחרונות עברו לאזור הנגב בסיסי ההדרכה של צה"ל ובסיס של חיל האוויר והתקשוב כחלק מפרויקט לחיזוק הדרום ופינוי שטחים במרכז הארץ, אלא שכעת הגענו לשלב השלישי והחשוב ביותר בתוכנית – שלב מעבר בסיסי המודיעין לנגב, ודווקא הוא נתקע רגע לפני ביצוע.

הסיבה לכך נעוצה, בין היתר, בגלל הדרך שבה מתקבלות ומיושמות (או מעוכבות) החלטות ממשלה במדינת ישראל. כבר בשנת 2002, התקבלה החלטת הממשלה לגבי מעבר צהל לנגב, והיא קיבלה תוקף בהחלטה נוספת ב-2005, תוך אישור תקציב של כ-17 מיליארד שקל. בשנת 2008 התקבלה החלטת ממשלה לפיה יחידות אמ"ן יעברו לנגב עד שנת 2015 ויחידות התקשוב יעברו עד 2017. בשנת 2011 התקבלה החלטת ממשלה נוספת המקצה סך של 19 מיליארד להעברת בסיסי המודיעין והתקשוב, ובשנת 2014 החלו עבודות עפר בקרית המודיעין שכבר הושקעו בהן כבר מאות מיליוני שקלים. לוח הזמנים לאכלוס נקבע לשנת 2020-2019. כל הסכמי הבנייה כבר נחתמו, יש הסכמה גורפת שמדובר בפרויקט לאומי נדרש לפיתוח הדרום, כל גורמי הממשלה הכירו בחשיבותו והחליטו עליו – אבל משילות וביצוע? אין.

על פי דו"ח מבקר המדינה לשנת 2015, עלות בניית בסיסי המודיעין והתקשוב עומדת סביב 20 מיליארד שקלים, וצפויה לייצר היקפי פעילות כלכלית בנגב בשני העשורים הבאים בהיקף של כ-50 מיליארד שקלים. אין ספק שזה פרויקט מחולל השינוי הכלכלי, החברתי, והדמוגרפי המשמעותי ביותר שיהיה בנגב מאז קום המדינה, ודווקא הוא נקלע למשבר.

נכון להיום, העברת קריית המודיעין לאזור צומת שוקת-עומר נמצאת בסכנה, למרות שבשטח מתבצעות עבודות כנה כבר במשך מספר שנים. היציאה למכרזים התבצעה בנובמבר 2018 וכעת, עם כניסתו לתפקיד של הרמטכ"ל אביב כוכבי, מי שהתנגד למעבר עוד בהיותו ראש אמ"ן וסגן הרמטכ"ל, קיים חשש אמיתי שיהיה ביכולתו לעכב ולמנוע את מימוש פרויקט חשוב זה.

כוכבי מתנגד

לקבוצת תושבים מהנגב נמאס לעמוד מנגד ולראות כיצד תוכנית אחר תוכנית לפיתוח הנגב מטורפדות עקב חוסר משילות, והיא פתחה במחאה כדי לקדם את מימוש החלטות הממשלה להעברת הבסיסים. ד"ר אסתר לוצאטו, מבעלי פירמת הפטנטים לוצאטו את לוצאטו מקבוצת לוצאטו, חברת המועצה המקומית עומר וממקימי יוזמת 'ישראל למען הנגב', אומרת בשיחה עם 'מידה' כי לפרויקט חשיבות כלל-לאומית, אבל עולה חשש גדול בדרום שהרמטכ"ל אביב כוכבי יסכל את התוכנית: "כל התוכניות הושלמו וכל המכרזים כבר מוכנים לפני שנים", היא מספרת. "אבל כשכוכבי נכנס לתפקיד בחודש ינואר הוא הודיע שהוא מתנגד להעביר את בסיסי המודיעין".

ד"ר אסתר לוצאטו | יורם רשף

מה הסיבה להתנגדות הזו?

"התירוץ של חיל המודיעין הוא שהרכבת לא מגיעה עד עומר, אבל אפשר בקלות למצוא לזה פתרון. אם הצליחו לפתור את המחלוקות לגבי המקורות התקציביים של כל הפרויקט והתגברו על כל האתגרים האחרים, אפשר גם לפתור הרחבה של פחות מעשרה קילומטרים של מסילת רכבת. זה פרויקט שדנים בו כבר שני עשורים, ומשימה לאומית לא אמורה להיקטע בגלל זה".

מהי הסיבה האמיתית להתנגדות צה"ל?

"להבנתי יש קבוצה של אנשי מודיעין שלא רוצים לעבור לנגב. אני מאוד מעריכה את הקצינים שלנו אבל צריכים להגיד להם, כמו שאמרו לרופאים או לאקדמאים שעברו לפה: בואו לנגב ותעשו ציונות. זה פרויקט מחולל שינוי שכל המדינה תהנה ממנו. דווקא מאליטה של קצינים שיושבת במרכז צריך לצפות שתתגייס למשימה הלאומית הזו ותעמיד את צרכי המדינה לפני הצרכים האישיים שלהם".

לדבריה, "כל אזרח בנגב יינזק בצורה ישירה ועקיפה מאי-מימוש פרויקט לאומי זה, וכמובן שיהיו לכך השלכות שליליות על כלל אזרחי המדינה גם מבחינת יוקר המחייה וצפיפות האוכלוסייה במרכז".

גורם במערכת הביטחון שתומך במעבר הבסיסים לדרום אישר בשיחה עם 'מידה' את חששה של לוצאטו. "יש קבוצה שהתרגלה לחיות במרכז, כולל אנשי מפתח. מבחינתם הדרום הוא פריפריה רחוקה, אבל זה פשוט לא נכון. באר שבע היא עיר מפותחת וההשקעות בה רק גדלות והדרום כולו בתנופה. מבחינת תחבורה, המרכז היום קרוב וזמין מאוד". מעבר לכך אומר הגורם כי עם כל הכבוד לרצונם של אותם קצינים, "הם נמצאים בשירות צבאי ולא בתוכנית כבקשתך. יש לצה"ל בסיסים בכל רחבי הארץ, ומשרתים לפי הצורך. אם טייסים חיים בשמחה בדרום, גם הם יכולים. זה הצורך הצבאי והלאומי ואסור להתקבע במקום".

פארק התעשייה בסכנה

מי שעוד מכירה מקרוב את הסוגייה ועסקה בה במשך שנים רבות היא פרופ' רבקה כרמי, שכיהנה עד לפני מספר חודשים כנשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע. בשיחה עם 'מידה' היא אומרת כי גם היא חוששת שמעבר בסיסי המודיעין המתוכנן לא יקרום עור וגידים: "אמנם החלו כבר העבודות בפארק ההיי-טק, אבל משיחות עם אנשים במשרדי הממשלה אני שומעת שיש פה כמה אינטרסים מנוגדים שלא בטוח שיוכלו להיפגש".

פרופ' רבקה כרמי | דני מכליס

גם לדברי פרופ' כרמי, המתנגד העיקרי להשלמת המעבר הוא הצבא והעומד בראשו, והסיבה המרכזית המוזכרת היא נושא התחבורה. "על-פי התוכניות, בשלב הראשון רק כשלושים אחוזים מהסגל אמור לעבור באופן קבוע לבאר-שבע, וזה אומר למצוא פתרונות להסעות של מאות אנשים מדי יום מהמרכז. הציעו כל מיני חלופות אבל נראה שהלחץ הגדול מגיע מכיוון הקצינים שגרים במרכז ולא מוכנים לזה. ממילא לצה"ל קשה להחזיק אותם כי התחרות בשוק הפרטי מטורפת וזה יוצר קבוצת לחץ גדולה וחזקה".

איפה זה עומד כרגע?

"המחלוקת העיקרית היא בין עיריית באר-שבע לבין משרד הביטחון. ראש העיר רוביק דנילוביץ' עייף מאוד מהנושא ואני לא מאשימה אותו, אחרי שהוא שומע במשך שנים כל מיני הבטחות שלא התגשמו. אני חושבת שכרגע הוא לא מאמין שהחלופות שמציעים הן רציניות. השקעתם כבר 300 מיליון ש"ח בתכנון, הכל מוכן למעבר כבר מחר בבוקר, אז מבחינתו הוא לא מוכן לשמוע על חלופות. זה מאוד מטריד כי אני חוששת מעוד דחיות".

מה תהיה המשמעות של דחייה נוספת במעבר הבסיסים?

"כל חזון פיתוח הנגב נבנה בשנים האחרונות על המעבר של צה"ל לדרום. זה היה אמור להיות אירוע היסטורי שיעשה מהפך מבחינת מקומות עבודה ובהפיכת באר-שבע למרכז טכנולוגי. הרבה חברות בינלאומיות הסכימו לעבור לפארק ההיי-טק רק בגלל ההנחה שצה"ל גם יגיע לשם, ועכשיו הן מתחילות להשמיע קולות שונים. גם האוניברסיטה השקיעה רבות במעבר הבסיסים, עם תוכניות לימודים חדשות ופרויקטים משותפים עם החברות".

בסיום השיחה עמה, ד"ר לוצאטו מדגישה שוב את החשש הגדול מכך שהפרויקט כולו עומד בסכנת ביטול. "עכשיו אני שומעת שמציעים כל מיני חלופות לתוכניות, וזה אומר עוד תוכניות ועוד בזבוז זמן. אנחנו יודעים איך עובדת ביורוקרטיה. לא צריך לבטל את הפרויקט. רק להעלות עוד חלופה כל כמה שנים, והכל נתקע. משהו השתבש בקבלת ההחלטות ובמשילות".

ומה אתם מתכננים לעשות בעניין?

"כמעט כל אדם שני בנגב הצביע לליכוד, אנשי הדרום הם אלה שהביאו לנתניהו את הניצחון והם אלה שהכי ייפגעו במקרה שהבסיסים לא יעברו לכאן. זה משהו שנבחרי הציבור צריכים לקחת בחשבון כי על זה הם ייבחנו בקרב קהל המצביעים. המטרה שלנו היא להעלות את הנושא על סדר היום הציבורי, ולהמחיש לנבחרי הציבור כי את קולנו הם צריכים להרוויח במעשים ובקיום הבטחות. שבענו מהבטחות על הנייר. אנחנו מצפים שהממשלה תיקח אחריות ותיישם כבר היום את החלטותיה מלפני כמעט שני עשורים, אחרת זו באמת תהיה בכיה לדורות. היום זה נגב, אבל מחר זה עלול להיות כל מקום אחר".

דובר צה"ל מסר בתגובה: "מעבר צה"ל דרומה הוא פרויקט לאומי ענק הפועל מזה מספר שנים. צה״ל תומך ורואה חשיבות רבה בהעברת אגף המודיעין לנגב. ההליך להקמת קריית המודיעין נמשך כסדרו על פי החלטת הממשלה בנושא. לאור העובדה שטרם נמצא הפיתרון התחבורתי שהובטח, ראש הממשלה ושר הביטחון קיבל את המלצת גורמי הצבא לבחון כמה סוגיות שקשורות לנושא".

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

15 תגובות למאמר

  1. אנשים רוצים לחזור כל יום הביתה מהר – זכותם, מה לעשות.

    היום חלק ענק מהכוח של צהל זה אנשי המודיעין, אי אפשר לשלוח אותם לנגב ולצפות שיסתדרו עם הרכבות הדפוקות של רכבת ישראל. זה לא אכלוסייה שרגילה לאכול סלעים במדבר כמו גולני.

    אם יעשו את זה ויישלחו אותם לנגב אז אנשים יתחילו להפסיק לחתום קבע ל-8200, בעיה רצינית

    1. התבלבלתם !!!
      הצבא הוא של המדינה ולא להפך…
      בשביל כמה חיילים שלא רוצים לרדת דרומה, אי אפשר לוותר על פרויקט לאומי שיעשה שינוי דמוגרפי ואסטרטגי במדינה.
      מנהיגים צריכים לקבל החלטות אמיצות עם ראיה אסטרטגית לטווח רחוק, ולא לפי גחמות של אנשי מדינת ת"א.

    2. אני בן ארבעים פלוס, עובד בהייטק
      ואין לי שום בעיה לעשות רילוקיישן לטובת עבודה עם ביטחון ותנאים כאלו
      רק שיקבלו אותי!
      שילכו השמונה גרביים לתכנת פרוטנאנד ב Node.js

  2. התבלבלתם !!!
    הצבא הוא של המדינה ולא להפך.
    מנהיגים, בדומה לבן גוריון, צריכים לקבל החלטות אמיצות ואסטרטגיות, ולא לנהוג לפי גחמות של חיילים שלא נוח להם לשרת בדרום.
    זה אחד הפרויקטים האסטרטגיים המשמעותיים ביותר למדינת ישראל, ואסור לפספס את ההזדמנות בגלל מי שחושב רק על מדינת ת"א. פרויקט שיקבע את עתיד הנגב !!

  3. מתוך ההיכרות שלי עם הנושא- הצבא צריך את הנגב הרבה יותר משהנגב צריך את הצבא. תשתיות בנות 80-100 שנים, נדלן סופר יקר וסיכון אמיתי לאזרחים.
    שימשיכו עם גרירת הרגליים עד שהכל יתמוטט ויוקר המחיה יכריע. ככה זה עובד כנראה.

    1. הצבא נהנה שהחיילים שלו גרים ואוכלים בבית של ההורים שלהם ועל חשבונם, לא רוצה ולא יודע איך לשכן ולהאכיל אותם בצורה נאותה

    2. נכתב "ממילא לצה”ל קשה להחזיק אותם כי התחרות בשוק הפרטי מטורפת וזה יוצר קבוצת לחץ גדולה וחזקה”.
      והיא צודקת ב100% אנשים לא יחתמו קבע, כי העלות אלטרנטיבית (מה שמחכה להם מחוץ לצבא) הרבה יותר מפתה מאשר מה שמחכה לטייס, ולכן צה"ל לא יכול לחייב את אנשי הקבע שלו לעבור למקומות לא אטרקטיביים.
      מראה את מגבלות הכח בהעסקה של צבא קבע- וטוב שכך

  4. איזה יופי אנשי עסקים דורשים ומפגינים שיביאו לאזור שלהם בכפייה כח אדם,
    מתוך מחשבה שזה יקדם את ההשקעות הנדלניות והעסקיות שלהם.
    במקום שצהל ישקיע במוכנות להגנה על המדינה למשל בצבא היבשה הקורס והדועך לפי האלוף בריק, נשקיע בלהכריח עוד חיילים לנסוע מהרצליה וראשון לציון לבאר שבע כדי שחלק מהם יגורו שם וישלמו ארנונה לעיריה או יעבדו אחרי הצבא בקריית השמייבר השוממת שקמה שם.

  5. מצחיק ויותר מזה, עצוב מאוד, שבגלל 10 ק"מ מסילת רכבת, שמים בסיכון פרויקט קריטי ואסטרטגי למדינה ולנגב.
    עשינו דברים יותר קצת יותר רציניים ומורכבים במדינה…
    זו רק שאלה של מנהיגות !!!

  6. אם הצבא תלוי בתושבי המרכז
    סימן שיש צורך דחוף להגדיל את האוכלוסיה
    בנגב ובגליל ולצורך כך יש להקים מסילות רכבת
    לכל חלקי הארץ כדי ליצור תשתית ראויה
    לשינוע אנשים.את כל העולים לרכז במחנות קליטה בפריפריה בלבד ומשם לפזרם בנגב ובגליל בערבה ביוש בבקעה בגולן וישובי צפון המלח

  7. חרפה ממש חרפה! בצומת שוקת עתיד לקום מחלף שיתחבר לכביש 6 ופיתוח אזור מסחר ותעשייה, אין שום סיבה שלא יקמו תחנת רכבת באזור זה ישרת את כל האזור כגון מיתר דרום הר חברון הישוביים הבדואים ובואכה ערד!

  8. לא מבין מי אישר את בסיס המודיעין בצומת שוקת, אין שם כלום חוץ מתכנון לכביש 6, מספיק אלף רכבים כל בוקר מבאר שבע לשם כדי שיהיו פקקים רציניים. לשם השוואה את קיריית המודיעין בונים בתוך פארק הייטק של באר שבע, מיקום אסטרטגי ליד הרכבת שם.
    אגב בהחלט חיובי הרעיון להעביר דרומה, רק חשיבה על תחבורה לא הייתה פה, כמו כל פרוייקט במדינה שלנו.

    1. מעבירים את התקשוב(דהיינו את בה"ד 7 רק שיהיה משודרג יותר מבחינה הדרכה וציוד טכנולוגי) שיהיה בין פארק הייטק לאוניברסיטה.
      ואני לא מבין את הכוונה שלך "מי אישר לאן" אחרי הכל זה תכנון אזורי , הבסיס יוקם לא בצומת עצמה אלא קילומטרים ספורים ממנה , צומת שוקת מהווה חיבור גיאוגרפי בין הצפון הנגב דרום הר חברון, הנגב המזרחי למרכז ולתל אביב , האזור פורח מבחינה נלד"נית ישובים חדשים קמים ליד מיתר, הבסיס עצמו מנותק מאזורים אורבניים שחשוב למודיעין, אמור לקום אזור מסחרי ואזור תעשייה , והפקקים שאתה מדבר עליהם אמורים להצטמצם כאשר ישולם מחלף באזור ותהיה תוספת דו מסלולית עד למיתר. אתה רוצה שהכל יתרכז בפארק ההייטק ששכונת רמות בבאר שבע והאוניברסיטה יתפתח לך צוואר בקבוק.

    2. טיעון הרכבת ממש מצחיק. המרחק מתחנת הרכבת ב"ש צפון קטן מהמרחק מתחנת הרצליה או האונברסיטה למיקום הקיים של הבסיסים, והדרך פתוחה ופנויה 23.5 שעות ביממה.

      אין שום צורך במסילת רכבת ותחנה נוספת בשביל לגשר על מרחק של פחות מ 5 ק"מ.