אריה קינג, חבר מועצת העיר ירושלים, דיבר עם תמיר דורטל בפודקאסט "על המשמעות" וסיפר על אונר"א ופעילותה בישראל, וכיצד הרשויות לא מודעות לכך
בפרק זה של הפודקאסט "על המשמעות", תמיר דורטל מארח את אריה קינג, דמות בולטת בעיריית ירושלים ואישיות מובילה במאבק נגד אונר"א, הסוכנות לעזרה ועבודה של האומות המאוחדות לפליטים פלסטינים במזרח התיכון. קינג, ידוע בעמדותיו הנחרצות ובפעילותו הרבה לשינוי המציאות בירושלים, מפרט על היסטוריה של אונר"א, האידאולוגיה שמאחוריה וההשלכות השליליות של פעילותה על תושבי העיר והמדינה.
הדיון מתמקד באירוע המחאה האחרון נגד אונר"א בירושלים, שקרא לסגור את מטה הארגון ולהפסיק את פעילותו הנתפסת כתומכת ומזונה את חמאס ופעילות טרור אחרות. קינג מביע את עמדתו לגבי הצורך בפעולה ממשלתית נחרצת להסרת הארגון מירושלים ומתאר את הסיכונים הביטחוניים, האידאולוגיים והחברתיים הנובעים מהנוכחות המתמשכת של אונר"א בעיר. בין היתר קינג מספר כך:
"נכנסתי לאתר אונר"א, בעזה, של אונר"א-עזה. נכנסתי, ואני רואה שם הודעה, ״מטה אונר"א, בבית המלון אל-משתל, בעיר עזה, עבר למעונו הזמני, רחוב ג'ורג' אדם סמית, שכונת הגבעה הצרפתית. מספר 5.״ אתה קולט? מדינת ישראל, מאפשרת לאלה שניהלו את אונר"א בעזה, לפעילי חמאס. לפעול פה בירושלים! התקשרתי לקצין מאוד בכיר במשטרה, שאלתי אותו, תגיד לי, אתמול, אתה יודע איפה, לאן עברו, לאן עבר מטה אונר"א של עזה? הוא אומר, בטח עברו לרפיח. אמרתי לו, לא, חיפשתי, הם לא שם. הוא אומר לי, הם בעזה הם במנהרות. אמרתי לו, לא, לא, לא. מהמטה הארצי, איפה שהמשרד שלך, 430 מטר, מדדתי. הם יושבים 430 מטר מהמשרד שלך. הוא היה בהלם. משהו אצלנו דפוק לגמרי. אצל מקבלי ההחלטות, לא נפל להם האסימון, שמדובר פה בארגון שהוא אויב, ואויב צריך לגרש, לגרש. אין פשרות בדבר הזה. עכשיו, אחרי שנחשף, נחשפה כל המעורבות של החמאס-אונר"א, בעזה, ואין הבדל, צריך להבין, אין הבדל בין לאונר"א-ירושלים לאונר"א-עזה. זה אותו ארגון. אותם מנהלים, אותם ספרים, אותם מנהלים, אותן משכורות, הכל אותו דבר."
הפרק מציע גם הצצה לתוך המאבק הפוליטי ולדרישות לפעולה מצד הממשלה הישראלית, תוך כדי טיפול בתגובות הבינלאומיות. דורטל וקינג מנתחים את השאלה המרכזית אודות ההשלכות העתידיות של הסרת אונר"א מירושלים, משקללים את האפשרויות לשינוי בפוליטיקה הישראלית והבינלאומית, ומשתפים במחשבות על המשמעות הרחבה של המאבק עבור ירושלים ולאומיות ישראלית. הפרק מאפשר הבנה עמוקה יותר של הסוגיות המורכבות העומדות במרכז הדיון הציבורי והפוליטי בישראל ומעבר לה, תוך כדי חשיפה של נקודות מבט שונות ומגוונות על אחת מהבעיות הבוערות ביותר בחברה הישראלית.
עקבו אחרי הפודקאסט 'על המשמעות', בספוטיפיי, באזזספראוט, ויוטיוב. תמכו בתמיר וקחו חלק בהצלחה של פודקאסט מעמיק ומרתק באמצעות מנוי באתר מידה.
ענין של כסף, חלק מהכסף של אונרא זולג לידיים של בכירים ישראלים דרך רכישות שאונרא מבצעת בישראל, והם לא יסכימו לוותר על כספם.
הדרך היחידה שאולי תעבוד היא להעביר את הטיפול בכבייכול פליטים לסוכנות הפליטים של האום. זו לפחות לא מאפשרת פליטות בירושה או פליטות מעבר לעשר שנים, ומסייעת בפתרונות הגירה. אם גם סוכנות זו תעביר כסף לבכירים ישראלים, אז זה יכוח לקרות.
מה שקורה במערכות ביטחון בישראל מזכיר מאוד את השינוי שעבר על הFBI בתקופת אובמה. הארגון הפך להיות שמאלני ופוליטי עד למצב שהגענו אליו היום שהורים שבאים לישיבות המועצה החינוכית להתלונן על תכנים מיניים וגזעניים בבתי הספר מוגדרים כטרוריסטים מבית וכך גם מנהיגים דתיים. זה קורה על מנת שהFBI יוכל להאזין להתארגנויות שמרניות ולתפור תיקים למנהיגים שמרניים ובמקביל אתרי תרומות כספים מונעים מהם לגייס את ההון הדרוש להגנתם כך שההרתעה היא גם כלכלית.
מערכת הביטחון והמשטרה עושים את אותו הדבר למתנחלים ולמנהיגים בימין. אין להם זמן להיכנס לאתר של אונר״א כמו שאין להם זמן ועניין להתעסק עם כל ארגוני הטרור האחרים שמסתתרים תחת הכותרת של עיסוק ב״זכויות אדם״. הם צריכים לספור כמה סיגארים נתניהו עישן