אירוע דקירה בו נרצחו שלוש ילדות על ידי בן מהגרים השליך את בריטניה לכאוס, עם מהומות ועימותים בין מוסלמים לבריטים מתנגדי הגירה. אך במקום להתמודד עם האמת בשמאל מאשימים את פרג'
במשך חודשים הטילו וממשיכים להטיל תומכי הטרור הפלסטיני את אימתם על חוצות הערים בבריטניה. האנטישמיות בממלכה המאוחדת שברה שיאים. ב-2023 נרשמו 4,103 אירועים אנטישמיים, כמעט פי שלושה מנתוני האנטישמיות בשנה שקדמה לה. במחצית הראשונה של 2024 נמשכה שבירת שיאי האנטישמיות: לפי נתונים שפורסמו השבוע, במחצית הראשונה של השנה הנוכחית מספר התקריות יותר מהכפיל את עצמו בהשוואה לתקופה אשתקד. בבריטניה שלטה ממשלה שמרנית, מחויבת למאבק באנטישמיות ופרו-ישראלית ברובה. ועדיין, רשויות החוק בבריטניה המשיכו להעלים עין מהפרות הסדר, מהאלימות ומהפשיעה האנטישמית של השמאל ובעלי בריתו בקרב קהילות המהגרים הערביות והמוסלמיות.
במקרים רבים, המשטרה הבריטית פשוט נעלמה, כדי שנוכחותה "לא תגרום להסלמה" של האלימות. והנה, ראו זה פלא: הימין הריבוני והאנטי-הגירתי הבריטי יוצא לרחובות כדי להביע את זעמו על מקרה רצח נוסף, לו אחראי בן מהגרים, ללא כל קשר שהוא לסכסוך הערבי-ישראלי, וכן לקרוא תגר על הצפתו הנמשכת של האי הבריטי בהגירה המונית. במסגרת המחאה הזו, האלימה בחלקה, מעונות מהגרים מוצתים, מסגדים מותקפים, רכוש ציבורי ניזוק, ולפתע משטרת בריטניה מתגייסת באופן מלא נגד "בריונות הימין הגזעני".
מאות נעצרו. עשרות כתבי אישום הוגשו בזריזות מרשימה. הממשלה הבריטית החליטה להפעיל בנחישות צנזורה על הרשתות החברתיות, כדי למנוע "המשך הסתה". נשקלת גם האפשרות להעמיד לדין בכירים בחברות המפעילות רשתות חברתיות, שמאפשרות "להפיץ חומר מזיק ולהסית לפשעים". ראש ממשלת הלייבור הטרי, קיר סטארמר, שחודש לאחר כניסתו לתפקיד מוצא את עצמו מול מבחן מנהיגות מאתגר ביותר, כינה את משתתפי המחאה האנטי-הגירתית "בריוני ימין קיצוני" והזהיר שהם ישלמו ביוקר על השתתפותם במחאה. "זו אינה מחאה" הוא הצהיר, "זו בריונות מאורגנת ואלימה".
אין ספק, שגורמי ימין קיצוני בריטי – מ"הליגה להגנה האנגלית" ומ"המפלגה הלאומית הבריטית" – תרמו את חלקם להתפרעויות האלימות של הימים האחרונים ואף היו הכוח המניע מאחורי תחילתן באמצעות הפצת מידע שקרי. אך גישת האיפה והאיפה של רשויות החוק והסדר, המגלות יעילות רק כלפי הימין, שמוצג כולו כ"בריוני וגזעני", מוסיפה שמן ללהבות הזעם העממי נגד הממסד בבריטניה. אזרחים בריטיים פשוטים חוששים כעת להביע דעה נגד המשך ההגירה המאסיבית לארצם מחשש שמא יואשמו מיד בהיותם "מסיתים ומתפרעים ימנים קיצוניים".
Hundreds of heavily armed Muslims are blocking roads in Birmingham, stopping white people they suspect as "EDL", who run off, leaving their car.
These same group chased Sky news live on air, stabbing their tyre's to prevent them escaping.
Not one policeman in sight. pic.twitter.com/KYYEr2KUnx
— Tommy Robinson 🇬🇧 (@TRobinsonNewEra) August 5, 2024
ג'רמי קלארקסון, עיתונאי ואיש טלוויזיה פופולרי, סיכם את המצב בטור שפרסם בעיתון ה"סאן":
"אני מוקף בחוואים, בטייחים, בבנאים ובקצבים, וכל מה שאני שומע, כל היום, הוא שיש יותר מדי הגירה. אבל, אם הם יאמרו זאת בקול רם או אם הם ישתתפו בהפגנות, האליטה הלונדונית תאמר להם, שהם ימנים קיצוניים או בריונים גזעניים. אך רובם אינו כזה. הם רק אנשים, שיודעים שהם צריכים לסתום את הפה. היו זמנים בהם קראו לאנשים הללו מלח הארץ".
פעיל הימין הבריטי, דארן גריימס, בעברו חבר מפלגת המרכז-שמאל הליברל-דמוקרטית, העלה ברשתות החברתיות סרטונים להמחשת המצב: "השוו בין שני המצבים הללו – גברים ונשים (מפגיני ימין, א.ב.) עומדים בפלימות' ומוצאים את עצמם מול גייסות של כוחות משטרה נגד הפגנות וכלבים מסוכנים. באותה שעה כנופיות של מנופפי דגלי פלסטין מושארים לנפשם לנפץ מכוניות פרטיות מבלי שהמשטרה תיראה באופק". מפקד המשטרה המטרופולינית של לונדון, סר מארק רוולי, סירב השבוע בבוטות להגיב על שאלת עיתונאי, שביקש לברר מדוע המשטרה בראשותו נוקטת בגישת סטנדרטים כפולה שכזו.
צמצום גל המחאה הנוכחי בבריטניה נגד ההגירה המאסיבית, נגד השתלטותו הגוברת של האסלאם הקיצוני על המרחב הציבורי והפוליטי באי, ונגד אוזלת ידן הזועקת של הרשויות הבריטיות – תחת ממשלות ימין ושמאל כאחד – לכדי "בריונות של ימין קיצוני, גזעני ואלים" הוא המשכה של מדיניות ההתעלמות מצד הממסד הבריטי מהשלכות המשך ההגירה והכישלון המוחלט של קליטתה בבריטניה ובמדינות המערב האחרות. היה זה ראש ממשלת בריטניה השמרני, דיויד קמרון, שבתחילת כהונתו הראשונה, ב-2011, הכריז על כישלונה של מדיניות הרב-תרבותיות.
14 שנים שלטו השמרנים בבריטניה ולא ביצעו הפקת לקחים מאמירה ברורה זו. נהפוך הוא, ההגירה לבריטניה גברה. רק ממש סמוך לתום כהונתו, ניסה ראש הממשלה השמרני האחרון, רישי סונאק, להתחיל ביישום תוכנית גירוש מהגרים לא-חוקיים לרואנדה. המהלך הזה, שנועד לרצות את מתנגדי ההגירה ההמונית, אושר מאוחר מדי. ממשלת הלייבור החדשה מחויבת לבטל את "תוכנית רואנדה" של קודמתה.
הרי לכם צירוף מקרים גורלי: הצעיר בן ה-17, שביצע את פיגוע הסכינאות בו נרצחו שלוש ילדות ונפצעו עשרה אנשים, ושמעשהו הרצחני היה הניצוץ שהצית את גל המהומות האנטי-הגירתיות הנוכחי, הוא בן למשפחת מהגרים נורמטיבית מרואנדה. האב, נוצרי פעיל בכנסייה המקומית, האם עקרת בית. בעת כתיבת שורות אלה עדיין אין כל מידע באשר למניע, שעמד מאחורי מתקפת הסכינאות הקטלנית של הבחור.
האצבעות המאשימות של הממסד הפוליטי והתקשורתי השמאלני בבריטניה מופנות, כמובן, לעברו של מנהיג "מפלגת הרפורמה" הימנית, נייג'ל פראג'. מפלגה זו, שהוקמה רק זמן קצר לפני הבחירות הכלליות האחרונות, היא אימתו של הממסד הפוליטי הבריטי, בעיקר זה השמאלי. המפלגה הצליחה בגלל שיטת הבחירות המחוזית הנהוגה בבריטניה להכניס לפרלמנט בלונדון חמישה צירים בלבד (מבין 650), אך בקלפיות הייתה התמיכה בה הרבה יותר גדולה: כ-4.2 מיליון בוחרים הפכו אותה למפלגה השלישית בגודלה, לאחר הלייבור והשמרנים.
כלומר, שמספר נציגיה בפרלמנט רחוק מאוד מלשקף את מימדי התמיכה העממית ב"רפורמה". אחת מדרישותיה הראשיות של מפלגה זו היא להפסיק לאלתר את ההגירה המאסיבית לאי הבריטי. זארה מוחמד, מזכל"ית "המועצה האסלאמית של בריטניה", טענה שהאחריות למהומות של הימים האחרונים נופלת על פוליטיקאים כמו פראג', ש"מעודדים את האלימות בכך שהם עושים דמוניזציה לקהילה המוסלמית ומשתמשים ברטוריקה אסלאמופובית טעונה מאוד".
פראג' עצמו גינה את המהומות האלימות ואת תקיפת מעונות המהגרים. "אני מבין את התסכול, אני מבין את הכעס שמספר גדול של אנשים חש. אבל, אנחנו, אני, לא תומכים במחאה ברחובות, באלימות ובבריונות. אני מאמין שדמוקרטיה היא הדרך לפתור בעיות בדרכי שלום". פראג' הבהיר שאין לו כל קשר לאנשי הימין הקיצוני, שהחלו במהומות וכי הטענות בתקשורת שהוא מתזמר את האירועים הללו ושמדובר למעשה ב"פרעות פראג'" רחוקות מהאמת. לדבריו, המון מתפרעים מוסלמי אלים, חלקו חמוש, נטל גם כן חלק בהתפרעויות של הימים האחרונים.
'I'm pretty disgusted by certain individuals calling these "Farage riots". Nothing could be further from the truth and because of that level of incitement to hatred against me, I've had to have a significant change to my security.'@Nigel_Farage pic.twitter.com/YLIrooa5m4
— GB News (@GBNEWS) August 6, 2024
פראג' האשים את רה"מ בריטניה, סטארמר, בכך שהוא אינו מבין את היקף ומהות המחאה של הימים האחרונים. "מה שסטארמר לא מבין כשהוא אומר שהוא יעצור את הימין הקיצוני זה את התחושה הכללית של חוסר שביעות הרצון הקיימת במדינה וגדלה מזה שנים", אמר פראג', וייחס את התחושה הזו למדיניות האיפה והאיפה של המשטרה הבריטית, שהחלה למעשה עם כניעת המשטרה לאלימות של ארגון "חיי שחורים חושבים" ופעילותיו למחיקת ההיסטוריה הבריטית תחת אצטלא של מאבק לאזכור היסטוריית הסחר בעבדים. "רובנו חושב, שקבוצות מיעוט אתניות זוכות ליחס משטרתי שונה לחלוטין מזה שמקבלים בריטים לבנים", הדגיש פראג', "זה מה שהמדינה חושבת, זה מה שהמדינה מרגישה, ויש ראיות לגבות זאת".
"האם אנחנו רוצים לטפל בסימפטום, שאנחנו רואים היום, או לפתור את הבעיה?" שאל פראג'. "טיפול בסימפטום יהפוך אותנו לצרפת, שבה יש התפרצויות של אלימות, מתיחות גזעית בין הקהילה המוסלמית והימין הצרפתי, התפרצויות שחוזרות על עצמן מדי חודש, שנה אחר שנה והופכות חלקים גדולים של מרסיי ופריז לאזורים שהכניסה אליהם אסורה. האם זה מה שאנחנו רוצים? או שאנחנו רוצים לפתור את הבעיה? אני מאמין שאנחנו יכולים לפתור את הבעיה". לצורך כך קורא פרג' לעצירת ההגירה ההמונית ולחיוב ראשי המשטרה הבריטית להעניק יחס שווה ו"עיוור צבעים" לכולם.
האמנם דרכה של בריטניה למלחמת אזרחים היא בלתי נמנעת, כפי שסבור אילון מאסק? המהירות בה התפשטו המהומות, מעידה על עומק הבעיה. החשש הכבד ביותר כעת הוא מניצול אירועי הימים האחרונים ע"י קיצונים מוסלמים לביצוע פעולות טרור המוניות, כאלו שכבר התרחשו על אדמת בריטניה, ומגלישה לסחרור אלימות "מזרח תיכוני" של פעולות טרור ופעולות נקם. מספר מדינות כבר קראו לאזרחיהן להימנע מנסיעה לבריטניה מאחר שהאלימות בה קיבלו "פרופורציות מסוכנות". בין המדינות הללו, נוסף לארה"ב, קנדה, גרמניה ודנמרק, גם איחוד האמירויות הערביות. שם יודעים להיכן האלימות הקיצונית המוסלמית עלולה להביא.
גם המניע של המתנקש שירה לעבר טראמפ ״לא ידוע״. המהומות של הימין בבריטניה ידוכאו באכזריות בדיוק כמו שהשמאל בארה״ב עשה למפגינים של השישי בינואר והם יעשו לפראג׳ בדיוק מה שעשו לטראמפ. אותן שיטות אותה תוצאה. המערב עבר את קו האל חזור לעבר דיקטטורה. המדינה של הסגן המיועד של האריס חילק רשיונות נהיגה לכל המהגרים הלא חוקיים במדינה שלו. הם יאפשרו להם להצביע בבחירות והרשויות הפדרליות לא ינקפו אצבע.
תודה על עוד מאמר מרחיב אופק.
כעת ברור לי מדוע הוחלט בבריטניה על אמברגו נשק לישראל. הם צריכים את הנשק לצרכים מקומיים, בחינת עניי עירך קודמים.
בהצלחה ….חחחחח
אכיפה בררנית.
כמו אצלנו
איך אני שמח שאני גר בישראל.
בחיי.