דיוויד וו: למשבר הכלכלי בסין יהיו השלכות דרמטיות על המזרח התיכון

דיוויד וו, אסטרטג מאקרו לשעבר, חושף את עומק המשבר הכלכלי בסין ומזהיר: ההשפעה על סעודיה ואיחוד האמירויות עלולה להיות חמורה כמו על רוסיה

גורדי השחקים בשנגחאי. צילום: Rodrigo.Argenton, CC BY-SA 4.0

סין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, מתמודדת עם אתגרים כלכליים חסרי תקדים ב-2024. דיוויד וו, אסטרטג מאקרו לשעבר בוול סטריט עם 20 שנות ניסיון, מזהיר כי המצב חמור יותר מכפי שנראה על פני השטח.

"סין בדרך לאסון", מתריע וו, המדגיש את חוסר היעילות של צעדי הממשלה הסינית בהתמודדות עם המשבר. לדבריו, "הצמיחה בייצוא הסיני אמנם גברה בקיץ, ועלתה בתשעה אחוזים באוגוסט, אבל שאר הכלכלה נותרה בקיפאון".

וו מצביע על מספר סימנים מדאיגים:

  1. שוק המניות: "הבורסה הסינית נמצאת בשפל של שש שנים", הוא מציין, למרות התערבות ממשלתית נרחבת.
  2. שוק הנדל"ן: "חמש שנים מתחילת משבר הנדל"ן בסין אין סימנים לכך שהשפל עומד להסתיים," אומר וו, מדגיש את כישלון הצעדים הממשלתיים לעודד את הענף.
  3. אמון צרכנים: "אמון הצרכנים בסין, שכבר היה נמוך, ירד עוד יותר והגיע לשיא שלילי של כל הזמנים ביולי", מסביר וו.

וו משווה את המצב הנוכחי למשבר היפני בשנות ה-90: "מה שקורה בסין מזכיר לי את מה שקרה ביפן בשנות ה-90… קובעי המדיניות היפנים היו בהכחשה מוחלטת לגבי הצרות הכלכליות של יפן".

הוא מביע חשש עמוק לגבי המערכת הפוליטית של סין: "מערכת השלטון של סין גורמת לקובעי המדיניות הסינים להיות עוד יותר פגיעים לבעיית 'בת היענה'." וו מוסיף, "אני מתחיל לתהות אם זו הסיבה לרפיון הנוכחי במדיניות הסינית. שאף אחד סביב שי ג'ינפינג, קיסר המאה ה-21 של סין, לא רוצה להיות זה שמבשר חדשות רעות".

לגבי העתיד, וו פסימי: "אני חוזה שסין תחמיץ את יעד הצמיחה של חמישה אחוזים השנה, כנראה בגדול". לשנה הבאה, הוא צופה "צמיחה של ארבעה אחוזים בלבד בתל"ג, שעלולים להיות גם שלושה אחוזים".

וו מזהיר מפני ההשלכות הגלובליות: "זה ישפיע על מחירי עפרת הברזל, הנחושת, הנפט וכמובן, הדולר האוסטרלי". הוא ממליץ: "בכל הנוגע לסחורות ויצרני סחורות, עדיף למכור בעלייה".

וו מדגיש נקודה קריטית שעלולה להיות מוזנחת בדיון הגלובלי: "ברור שלסיפור הזה יש השפעה גדולה בדיוק באותה מידה על סעודיה ואיחוד האמירויות כמו על רוסיה." הוא מסביר: "בעוד שהעולם מתמקד בהשפעות על רוסיה, ספקית האנרגיה המרכזית לסין, אנחנו עלולים להתעלם מההשלכות הדרמטיות על כלכלות המפרץ."

לדברי וו, הירידה בצריכת האנרגיה של סין עקב ההאטה הכלכלית תפגע קשות במדינות המפרץ. "סעודיה ואיחוד האמירויות הסתמכו במשך שנים על הביקוש הסיני הגובר לנפט. האטה משמעותית בסין פירושה ירידה חדה בהכנסות ממכירת נפט, מה שעלול לפגוע בתוכניות הפיתוח השאפתניות של מדינות אלו."

וו מוסיף: "זה לא רק עניין של מכירות נפט. סין היא משקיעה מרכזית בפרויקטים של תשתיות ונדל"ן במפרץ. האטה בהשקעות הסיניות עלולה להאט משמעותית את קצב הפיתוח באזור." הוא מזהיר כי "המשבר הכלכלי בסין עלול להוביל לאפקט דומינו שישפיע על יציבות כלכלית ופוליטית באזור המפרץ כולו."

למרות הניסיונות של בייג'ין לעודד את הכלכלה, וו סבור כי הצעדים אינם מספיקים. הוא מדגיש את הפער בין התדמית שסין מנסה לשדר לבין המציאות הכלכלית הקשה.

בסיכומו של דבר, וו מותיר אותנו עם אזהרה חמורה: "אני מקווה שאני טועה, אבל אם אני צודק, סין בצרה צרורה". דבריו מדגישים את הצורך הדחוף בשינוי מדיניות משמעותי בסין, ואת ההשלכות הפוטנציאליות על הכלכלה העולמית כולה.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

4 תגובות למאמר

  1. הסינים אוהבים אותנו
    כמו טאנשים אוהבים טחורים
    סין זאת הדיקטטורה הגדולה בעולם
    ואין לה שום כוונות טובות כלפי העולם
    הם גונבים טכנולוגיה חופשי
    והם תומכים באירנים.
    ומי יודע אולי תהייה התמרמרות בעם.
    אז היכן החדשות הרעות ?

  2. מי שצריך לשנות מדיניות היא לא סין אלא האיחוד האירופי ובמיוחד גרמניה.
    מדינות מפרץ נואשות יכולות להביא לחוזי קניית נפט משתלמים מה שיאפשר להחרים את הנפט הרוסי ובכך להגדיל משמעותית את הלחץ על פוטין להפסיק את תוכניות הכיבוש באירופה(שגרמניה כבר מראה חשש מהן).
    וברית כזו תוכל להביא לקריסת השילוש הטמא במזרח(סין, רוסיה ואירן) ונצחון מערבי בלי שפיכות דמים.

  3. מדהים איך ריבונו של עולם מסובב את הכל
    באורח פלא כל ציר הרשע הולך ונפגע – שטפונות (באמצע הקיץ) באיראן ובתימן, אסונות בצפון קוריאה, משבר כלכלי בסין, ומה עוד…
    אנחנו נמשיך לעשות השתדלות, לבנות מדינה חזקה ולהילחם באויבינו עד תום, וה' ישמור עלינו וינווט את המציאות לניצחון גם על מי שנדמה שאנחנו לא יכולים לו.