סנאטורית לשעבר מוויסקונסין לדיוויד וו: "טראמפ יכול לנצח, יש הרבה מתפכחים"

בראיון מיוחד לדיוויד וו חושפת קת'י ברנייר, יו"ר ועדת הבחירות לשעבר בסנאט של ויסקונסין, את הסיכויים, החששות והסכנות בבחירות הקרובות

קת'י ברנייר בראיון. צילום מסך מתוך סרטון ביוטיוב

ויסקונסין היא מדינת המפתח החשובה ביותר בבחירות לנשיאות ארה"ב הקרובות, כשמחוז דור (Door) שלה הוא היחיד מבין 513 מחוזות במדינות המתנדנדות שהצביע נכון בשש מערכות הבחירות האחרונות. "מי שינצח ב(מחוז) דור ינצח בוויסקונסין, ומי שינצח בוויסקונסין ינצח בבחירות", מסביר דיוויד וו בפתח שיחתו עם קת'י ברנייר, לשעבר יו"ר ועדת הסנאט לבחירות במדינה.

ברנייר, שכיהנה גם כיו"ר הוועדה לענייני קמפיינים ובחירות בבית המחוקקים של ויסקונסין, צופה ניצחון לטראמפ. "אני חושבת שיש הרבה חרטת הצבעה. בבחירות האחרונות, אנשים הצביעו בעיקר על פי אישיות", היא מסבירה. "הם לא אהבו את כישורי התקשורת של דונלד טראמפ… אז הם הצביעו לביידן כי ראו בו דמות מוכרת".

למרות שהסקרים מראים שוויון בין המועמדים, ברנייר מזכירה שב-2020 הסקרים העניקו לביידן יתרון של 6%-8%, אך בפועל הוא ניצח בהפרש של 20,000 קולות בלבד.

שינויים במערכת הבחירות

אחד הנושאים המרכזיים בבחירות הוא טוהר ההצבעה. ברנייר מתארת את המנגנונים שהוכנסו מאז 2020: "יש הרבה בלמים ואיזונים… יש לי הרבה בטחון בתהליך הזה". היא מציינת את נוכחותם של משקיפים משתי המפלגות בקלפיות ואת מערכות הבקרה לאורך כל התהליך.

עם זאת, היא מזהה פרצות מדאיגות, במיוחד בנושא הצבעת מי שאינם אזרחים: "לא הבנו שיש לנו יותר מ-200,000 חסרי אזרחות שיש להם רישיונות נהיגה ותעודות זהות". לדבריה, בעוד שמהגרים בלתי חוקיים אינם רשאים להוציא רישיונות נהיגה בוויסקונסין, ישנם סטודנטים, פרופסורים ובעלי גרין קארד שרישיונות הנהיגה שלהם נראים זהים לאלה של אזרחים.

מימון פרטי והשפעתו

נושא נוסף שעולה בשיחה הוא השפעת המימון הפרטי על הבחירות. ברנייר מתייחסת לאירועי "דמוקרטיה בפארק" שמומנו על ידי מארק צוקרברג: "היו מיליונים על גבי מיליונים של דולרים שזרמו לחמישה מחוזות", היא אומרת. לדבריה, הכספים הופנו בעיקר לערים גדולות שבהן "מצביעים בין 60% ל-75% לדמוקרטים".

חשש מאלימות

ברנייר מביעה דאגה עמוקה מהקיטוב בחברה האמריקאית. "אני בשלב הזה קצת יותר מודאגת מהאלימות שיכולה להתרחש אם הוא ינצח", היא אומרת לדיוויד וו. "ההגזמות של הדמוקרטים על פאשיזם ועל דיקטטורה כל כך קיצוניות… שהם זורעים פחד".

היא מתייחסת גם לאירועי העבר: "Black Lives Matter ואנטיפה השתמשו בג'ורג' פלויד כתירוץ", היא טוענת, ומביעה חשש שתנועות אלה "שוב ירימו את ראשן המכוער מסיבות פוליטיות מפלגתיות".

המרוץ לניצחון משכנע

לדעת ברנייר, הפתרון הוא ניצחון משכנע. היא מציינת שטראמפ מנהל קמפיין במדינות שאינן מדינות ה"חומה הכחולה" המסורתיות, כמו קליפורניה וניו יורק. "הוא רוצה לנצח בהצבעה הכללית", היא מסבירה, "וזה ישלח מסר ברור לדמוקרטים: אל תנסו את זה. אל תנסו שוב להדיח אותי במשך ארבע שנים".

לסיכום, ברנייר מדגישה את חשיבות האחדות לאחר הבחירות: "נתפלל הערב למען המדינה שלנו שברגע שהבחירות יסתיימו, נתאחד". אך ניכר מדבריה שהדרך לאחדות זו עוברת דרך תוצאות ברורות וחד-משמעיות, שיותירו מעט מקום לערעור על הלגיטימיות של התוצאות.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

1 תגובות למאמר

  1. עשרןת, כן, עשרות מיליונים של פולשים ממדינות לא דמוקרטיות שבמדינות רבות יכולים להצביע כי השמאל הצליח להעביר חוקים שאוסרים בדיקת זהות.
    יום-בחירות שהוא למעשה חודש ויותר, הצבעה ״מרחוק״ שלמעשה מונעת כל אפשרות לזהות את מי שבחר ופעילים שלא בוחלים באמצעים כדי להשיג את מטרתם
    כל זה בבחירות שבהן ההפרש בין הגושים הוא שברירי אחוזים.
    בחירת טראמפ ב-2016 היה
    A glitch in the Matrix
    ומדינת העומק השמאלנית שב-2016 ״נרדמה״ עכשיו דרוכה ופועלת.
    לכן, הנצחון של אוייבת העולם החפשי היא בלתי נמנעת.