גן עדן של שופטים

כיצד הפכו השופטים את עצמם לברוני הפנסיה התקציבית של ישראל

שופטי בית המשפט העליון. צילום: עמוס בן גרשון, לע"מ

מי שיפתח את מסכי הטלוויזיה שלו כמעט בכל רגע נתון יזכה לשמוע הטפת מוסר חברתית נוקבת מפי משפטנים ושופטים בשירות המדינה. המכהנים בפסקי הדין שלהם ובנאומים פומביים, והלשעברים ברוטינה מעייפת של ראיונות בתקשורת. הם מתלוננים על שחיתות, מלינים על סיאוב, בהמיות וברבריות שפושה בחברה, מתפלפלים בהלכות הדין הבינלאומי וב״פשעי מלחמה״ שמבצע הצבא ומה לא. הם מינו את עצמם למצפון הלאומי, מגדלי אור באפילה האתית.

אלא שלמגדלי האור האלה יש מחיר, והוא יקר מאוד. למעשה כל אחד מהם מסתובב באולפן כשעל גבו תג מחיר מובהק, המשולם מכספי משלמי המיסים מדי חודש גם שנים רבות לאחר הפרישה. מדובר בפנסיה התקציבית שלהם, שבמקרה של השופטים ומשפטנים אחרים בשירות המדינה מגיעה לסכומים אסטרונומיים ובלתי נתפסים ממש.

מייד נעמיק בפרטים, אבל קבלו בינתיים את הנתון הבסיס: פנסיה תקציבית ממוצעת של שופט הגיעה בשנה האחרונה לכ-45,000 ש״ח. מדובר בפי ארבעה (!) מהפנסיה הממוצעת של רופאים. והכל מכיסם של האזרחים העמלים, שאת אורח חייהם הפנסיונרים התקציביים שלנו אוהבים כל כך לגנות.

וזאת יש לדעת: בישראל יש שווים, ויש שווים יותר. זה לא חדש, אבל ההיקף והמשמעויות הכספיות של התופעה הזו מסמרי שיער ומחייבים בירור.

הפנסיה התקציבית היא הסדר שהיה קיים עד ראשית שנות ה-2000, לפיו מי שנהנה ממנו לא צריך להפריש מדי חודש לקרן פנסיה, אלא ממשיך לקבל חלק מהשכר כרגיל מתקציב המדינה גם לאחר פרישתו. הפנסיה המשולמת לו לא מגיעה מתוך סכום שהוא צבר לעצמו במשך הקריירה, אלא מתוך כספי המיסים הנוכחיים. בניגוד לפנסיה הרגילה, בה העובד חוסך בצעירותו כדי שיהיה לו לעת זקנתו, בפנסיה התקציבית, צעירים אחרים עובדים כדי לפרנס אותו.

מי שיעיין בדוחות הכספיים שמפיץ האוצר מדי שנה, ימצא פרק מיוחד העוסק בפנסיה התקציבית, ולא במקרה. מדובר בנטל משמעותי על תקציב המדינה, שמגיע על פי החישוב האחרון לשנת 2023 לחוב של מעל טריליון ש״ח, שאותו יוטל על המדינה לשלם במשך עשרות השנים הבאות. לשם השוואה, החוב הלאומי של ישראל בשנה זו עמד על 1,091 מיליארד ש״ח. כלומר, התחייבויות הפנסיה התקציבית, שיוטלו על בנינו ועל נכדינו, מתקרבים לכלל החוב הלאומי של המדינה, הלוואות אותן המדינה לקחה כדי לממן מלחמות, את מגיפת הקורונה, קליטת עלייה, פיתוח יישובים ורכש בטחוני.

במילים אחרות: אנחנו מגלגלים על דור העתיד שלנו לא רק את הטעויות והמחדלים האסטרטגיים של הדורות הקודמים, אלא גם את סבסוד אורח החיים של האנשים האחראים על המחדלים הללו. אם ניקח את אלי זעירא כדוגמא: את מכסת מחדליו ספגנו לפני 50 שנה. אבל את הפנסיה שלו בגובה עשרות אלפי שקלים בחודש, אנחנו משלמים עד היום. וכך גם אהרן חליווה, שימשיך להטיל את עלויות הפנסיה האסטרונומיות שלו גם על נכדינו, שעל מעלליו הם ילמדו רק בספרי ההיסטוריה.

שווים יותר

בתוך המשקולת הכבירה הזו של הפנסיות התקציביות, יש פערים רבים, בלתי נתפסים. היות והפנסיה התקציבית היה המסלול המקובל בשירות המדינה עד לשנת 2001, כלל עובדי המדינה מהתקופה הזו זכאים לה. מדובר במורים, רופאים, שוטרים וכדומה. רובם מקבלים פנסיה צנועה מאוד: הפנסיה הממוצעת של מורים למשל היא 7,274 ש״ח; של גמלאי מערכת הבריאות 7,870 ש״ח; ושל יתר גמלאי המדינה 6,733 ש״ח.

בדוחות שמפרסמת המדינה גם מפורטים 20 הפנסיות הגבוהות ביותר בכל תחום, ומה השיעור שלהם מתוך הקבוצה. שימו לב: שיא הפנסיה התקציבית של עובדי ההוראה הוא 19,764 בחודש, כאשר רק 0.8 אחוז מעובדי ההוראה מקבלים פנסיה הגבוהה מ-10,000 ש״ח. בקרב הרופאים, פנסיית השיא עומדת על 22,797 ש״ח בחודש, כאשר רק 4.6 אחוז מהם מקבלים מעל 15,000. כלומר, מדובר בקבוצת מיעוט קטנה שמגיעה לסכומים מהסוג הזה, ואנחנו מדברים על מנהלי מחלקות, מנהלי בתי חולים, מפקחים בכירים במערכת החינוך וכדומה. זה הטופ של הטופ במערכות הללו ורק מיעוט קטן מתוכם מגרד את אזורי ה-20,000 ש״ח.

לצידם ישנו מעמד עליון של בעלי פנסיות גבוהות ברמה שקשה לתאר.

את החגיגה בפנסיות של צה״ל הציבור כבר מכיר, כך שאין צורך להאריך, רק נציין כי מדובר בסכומים אדירים: 50 אחוז מגמלאי מערכת הביטחון מקבלים מעל 14,000 ש״ח; ו-25 אחוז מקבלים מעל 19,000 ש״ח. שיאן הפנסיה, אחד הרמטכ״לים לשעבר, מקבל 76,568 ש״ח מדי חודש. נתונים דומים מופיעים במשטרה: ממוצע הפנסיות עומד על 12,173 ש״ח, ושיאן הפנסיה – מפכ״ל לשעבר – מקבל 73,815 ש״ח.

גם הפנסיות של נבחרי הציבור לא מביישות אף אחד: עם ממוצע של כ-20,000 ש״ח. כאשר 45 אחוזים מהם מכניסים מעל 20,000 ש״ח, והשיאנים מגיעים גם ל-70,000 ש״ח.

אבל מה שהציבור פחות מכיר, הוא החגיגה המופרעת במערכת המשפט. עכשיו שימו לב, כי הנתונים הבאים יעשו לכם סחרחורת.

הפנסיה הממוצעת של שופטים ודיינים עומדת על לא פחות מ-45,463 ש״ח (!). כאשר שיאן הפנסיה הוא שופט שמקבל 99,540 ש״ח בחודש. סכום בלתי נתפס. אתם מבינים? שיאן השופטים מקבל כמו 5 שיאני רופאים יחד!

הדוחות הללו מופיעים ללא שמות, אבל אפשר לשער את הרקע של האנשים. שופט עליון, אולי נשיא לשעבר, שווה בימי פרישתו כמו חמישה ראשי מחלקות, רופאים מומחים, מנתחים. אבל עזבו את השיאנים, קחו את הממוצע: השופט הממוצע, שכיהן למשל 15-20 שנה בבית משפט השלום, מקבל בפנסיה יותר מפי 6 מאשר המורה או הרופא הממוצע, גם כזה שעבד כל חייו שעות ארוכות בתנאים קשים.

זה סולם הערכים שהמערכת הציבורית שלנו משקפת. וכשזה מגיע לכסף, השופטים שווים יותר.

איך זה עובד?

הפנסיה התקציבית של השופטים עובדת אחרת משאר הסקטורים. בשביל זה צריך הסבר קצר. כשאדם עם פנסיה תקציבית פורש הוא מממשיך לקבל אחוז מסויים מהמשכורת שלו עד יום מותו, האחוז הזה – שמגיע עד 70 אחוז – נגזר מהמשכורת האחרונה שהוא קיבל. כלומר, בניגוד לאנשים רגילים שחוסכים לעצמם מתוך השכר מדי חודש סכום שמשתנה לפי תנאי השכר שלהם במהלך הקריירה, הפנסיונרים התקציביים מקבלים לפי המשכורת הגבוהה ביותר שלהם בשיא הקריירה, רגע לפני הפרישה. אדם יכול תיאורטית לעבוד בתפקיד זוטר במשכורת נמוכה כל ימיו, ואם בשנה האחרונה לפני הפרישה הוא מתמנה תפקיד בכיר עם משכורת גבוהה, הפנסיה שלו תהיה בשמיים.

זה המנגנון של הפנסיה התקציבית. אבל כמה אחוזים מתוך המשכורת האחרונה תהיה הפנסיה? זה נקבע לפי שנות הוותק של העובד. כמה שנים הוא עבד במערכת. על כל שנה כזו, עובד רגיל מקבל 2 אחוז מהמשכורת האחרונה שלו לפנסיה. אם הוא עבד 10 שנים בשירות המדינה, הפנסיה שלו תהיה 20 אחוז מהמשכורת האחרונה. אם הוא עבד 35 שנים, היא תהיה 70 אחוז.

אבל השופטים והמשפטנים ששולטים בנבכי החוק ונפתוליו, סידרו לעצמם כללים אחרים. כאן נכנסת ההטבה הראשונה של השופטים. הם מקבלים על כל שנה 3 אחוזים מהפנסיה שלהם. כלומר: אם עובד רגיל צריך לעבוד 35 שנים במערכת כדי להגיע לשיא פנסיה בגובה 70 אחוז מהשכר, שופט יכול להגיע לזה במסלול קצר הרבה יותר. קוראים לזה ״עקרון השוויון״.

אבל זה לא הכל. הכללים של השופטים מפנקים הרבה יותר. הכירו את מה שמכונה ״צבירה מואצת״: שופט שכיהן 8 שנים בלבד כבר יקבל פנסיה בגובה 50 אחוז מהשכר האחרון שלו, כך שמספיק שיכהן 7 שנים נוספות – ובסך הכל 15 – כדי להגיע למקסימום הפנסיה. במילים אחרות: אדם היה יכול להיות עורך דין, מרצה, או משפטן בשירות המדינה, ולהתמנות בגיל 50 לשיפוט, וכבר בגיל 65 יהיה זכאי לפנסיה תקציבית מלאה עם כל הזכויות וההטבות. כל זה בלי שיפריש שקל אחד מהכיס שלו והכל על חשבון הציבור.

חכו, כי יש עוד. שימו לב לפינוק הנוסף: גם גובה השכר שנחשב לשכר עבור הפנסיה שונה אצל השופטים. בקרב רוב עובדי המדינה, רק חלק מהשכר נחשב כשכר לחישוב הפנסיה, בדרך כלל מה שמכונה ״שכר יסוד״. כך שמורה, למשל, יכול להרוויח 15 אלף ש״ח במשכורת מדי חודש (משימה לא פשוטה כשלעצמה), אבל רק פחות מ-10,000 ש״ח יחשבו כמשכורת לעניין הפנסיה, וגם מזה הוא יקבל רק 70 אחוז.

אצל השופטים, המורמים מעם, זה עובד אחרת, וכמעט 100 אחוז מהשכר נחשב עבור הפנסיה. זו הסיבה שיש פערים אדירים בין שופטים לבין רופאים למשל. רופא מומחה בכיר, גם אם הרוויח משכורת גבוה במשך חייו, יזכה לפנסיה נמוכה יחסית שתתבסס רק על כמחצית מהשכר. אבל אצל השופטים, גם בדרג בינוני, הם יזכו לפנסיות ענקיות. כמו שראינו: הממוצע בשנת 2023 עמד על 45,000 ש״ח, כאשר 38 אחוזים מהם מקבלים מעל 50,000.

יצחק עמית למשל, אם יפרוש בלי להתמנות לנשיא העליון, יזכה לפנסיה מכובדת בגובה של כ-70,000 ש״ח לפחות. זאת מלבד הטבות נוספות ובנוסף לסכומים שצבר כעורך דין עצמאי לפני שהתמנה לשיפוט.

ואם זה לא מספיק, יש קונץ-פטנט נוסף: מי שכיהן בכמה משרות בשירות המדינה שמעניקות לו פנסיה תקציבית יכול לצבור אותן יחד עד ל-100 אחוז מהשכר האחרון שלו. כלומר, מישהו שכיהן גם כיועץ משפטי לממשלה או בפרקליטות וגם כשופט בבית המשפט העליון – וכאלו יש המון – יקבל עד סוף ימיו את מלוא משכורת העתק שקיבל כשופט. מפעל הפיס קטן עליהם.

כזו למשל תהיה הפנסיה של דורית בייניש, פרקליטת המדינה ונשיאת העליון לשעבר, שממשיכה לקבל את מלוא השכר שלה כבר 12 שנים מאז פרישתה, ותמשיך כך עד 120. המחיר: כ-100,000 ש״ח בחודש. או קחו את עדנה ארבל, פרקליטת מדינה ושופטת עליון לשעבר. שמאז פרשה בשנת 2014 ממשיכה לקבל 80,000 ש״ח כל חודש.

אצל בני זוג בעלי פנסיות תקציביות ממערכת המשפט מדובר בסכומי עתק: שופט העליון לשעבר אליקים רובינשטיין, שהתפרסם בצעירותו בזכות צניעותו (״אלי עם הסנדלים״), נשוי למרים, לשעבר משנה ליועמ״ש ומנהלת מחלקה בפרקליטות, שמשכורתה מקבילה לדרגת שופט מחוזי. רובינשטיין היה גם יועמ״ש, כידוע, ולכן הוא מושך 100 אחוז מהמשכורת שלו גם בפנסיה. במילים אחרות: הזוג הזה מכניסים מפנסיה תקציבית בלבד סכום של מעל 140,000 ש״ח מדי חודש. 1.7 מיליון ש״ח בשנה.

בני הזוג ברק, אהרן ואלישבע שנפטרה לאחרונה. הוא, כידוע, שימש נשיא בית המשפט העליון, והיא פרשה כסגנית נשיא בית המשפט הארצי לעבודה. יחד מדובר בפנסיה תקציבית שמתקרבת כבר ל-150,000 ש״ח בחודש. 1.8 מיליון ש״ח בשנה. הוא ימשיך לקבל את הפנסיה שלה גם בשנים הבאות. בני הזוג הללו בגמלאות כבר 18 שנה. מדובר בהצטברות של סכומי עתק מכספי משלם המיסים.

כנ״ל בני הזוג מזוז. מני, שהיה יועמ״ש ושופט עליון, נשוי לאלינוער, שהייתה משנה ליועמ״ש למשטרה, שגם משכורתה בדירוג שופטים. והשניים מכניסים יחד לפחות 120,000 ש״ח בחודש. 1.4 מיליון ש״ח בשנה. מזוז כזכור פרש במפתיע מבית המשפט העליון בשנת 2021 בגיל 66 הצעיר יחסית (שופטים מכהנים עד גיל 70). איננו יודעים מה הסיבה האמיתית לפרישתו, אך דבר אחד ברור: עד לפרישתו מזוז הספיק לכהן 15 שנים כשופט בבית המשפט העליון, פרק הזמן הנדרש לצבור 70 אחוז פנסיה תקציבית ממשכורתו כשופט. תהא אשר תהא סיבת פרישתו המוקדמת. הפנסיה לא נפגעה.

אבל גם זה לא מספיק, כי השופטים סידרו לעצמם עוד פינוק חשוב: כשפנסיונר תקציבי נפטר, חלק מהפנסיה שלו ממשיכה להינתן לבן או בת הזוג שלו. אצל אנשים רגילים זה רק 60 אחוז מהפנסיה של הנפטר. אצל השופטים מקבלים את מלוא הפנסיה של הנפטר. לא רק שהמשכורות חלומיות והפנסיות שערורייתיות, אלא שגם בן הזוג ממשיך להנות מכל הטוב הזה למשך שנים ארוכות נוספות אחרי הפטירה.

תיאודור אור למשל, שימש עד לפרישתו בשנת 2004 כסגן נשיא בית המשפט העליון, והוא נישא בשנית למיכאלה, שהייתה שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים שפרשה בשנת 2007. הפנסיה המשותפת שלהם עמדה על למעלה מ-130,000 ש״ח. מיכאלה נפטרה בשנת 2015, אך התשלומים האסטרונומיים הללו ממשיכים. השופט אור, שיאריך ימים ושנים, כבר בן 90. והוא נהנה עד כה מ-20 שנים של עלויות עתק על חשבון המדינה.

סיכום

כדי להבין את גודל השערוריה של הפנסיה התקציבית, כדאי לתרגם את זה למונחים מוכרים יותר לבני אנוש רגילים, שמפרישים כל חודש ממיטב כספם לקרן פנסיה צוברת רגילה.

 

על פי הנתונים העכשוויים, כדי שאדם יוכל לקבל לעת זקנה פנסיה חודשית בגובה 5,000 ש״ח הוא צריך לצבור כמיליון ש״ח במשך שנות העבודה שלו. סכום שווה ערך להפרשות של כ-2,000 ש״ח בחודש, שבדרך כלל מתחלקים בין העובד למעסיק.

עכשיו תעשו את החישוב: בשביל פנסיה תקציבית ממוצעת של שופט אדם צריך לצבור כ-9 מיליון ש״ח, או במילים אחרות להפריש כמעט 20,000 ש״ח מדי חודש לקרן הפנסיה שלו (!). מדובר בסכומים אסטרונומיים שאפילו עשירי ישראל לא מגיעים אליהם. זה שווי ההטבה שהשופטים מקבלים מכספי המיסים, זו המשמעות הכספית האמיתית שלה. אני חוזר שוב: מלבד המשכורת הגבוהה והתנאים המופלגים בזמן כהונתם, כל שופט מקבל בממוצע עם פרישתו 9 מיליון שקלים נוספים, וזה רק הממוצע: רבים מאוד מקבלים סכומים גבוהים הרבה יותר.

את הסכומים העצומים הללו אנחנו משלמים עבור שירות בינוני במקרה הטוב בזמן כהונתם, ובעבור מוסרנות וצדקנות בלתי נסבלת בעת פרישתם.

רוב הציבור לא מודע לתנאים המופלגים האלה, כולל אגב, רבים מהמפגינים בני הקיבוצים שיוצאים לצמתים מדי שבת. הללו שמקבלים 5,000 ש״ח בפנסיה שלהם, מכלים את זמנם הפנוי בהגנה על האוליגרכיה השיפוטית. הדיקטטורה של הפרולטריון.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

53 תגובות למאמר

    1. כיצד זה קורה אם מערכת של המחוקק שותפה לזה. כלומר כנסת ישראל שיכולה לחוקק חוקים. תבדקו שמדינות אחרות לא הגיעו למצב סחיטה אטומית שכזו. יקומו הנבחרים בכנסת היום ויעשו מעשה

  1. בזיון. וכאחת שעבדה בשירות הנהלת בתי המשפט הם כביכול צנועים בבקשות מהמערכת ואכפתת להם מהאור שנשאר דלוק עד לשד עצמותיו.

  2. אם לפחות היו הגונים ועושים את מלאכתם נאמנה, היינו יודעים שהכסף הולך למטרות טובות.
    אבל מה לעשות, מעבר לעבריינות שלהם בתחום הפסיקה (שאין דבר יותר חמור מזה), מתברר שיש הרבה שופטים שלפי הפרסומים עושים עבירות ממש כמו כל עבריין רגיל, למשל רות דוד, יצחק עמית, דורית בייניש, ואף אחד מהם עדיין לא הגיש תביעת דיבה בקשר לכך

    1. בושה וחרפה צריך להפסיק את הגזל שהשופטים מקבלים על חשבון תושבי המדינה ועוד במלוא חוצפתם מפריעים לעבודת הממשלה והצבא,ואת הפצ"רית שמגבילה את פעילות הצבא צריך להעיף אותה מתפקידה מייד.
      צריך להעביר את גזלני המשפט מייד לפנסיה צוברת.

  3. האם הפנסייה של השופטים שמונו לשיפוט אחרי שהפנסייה התקציבית בכל המשק הציבורי הופסקה ועברה לפנסייה צוברת ממשיכה ? האם שופט שמתמנה היום לתפקידו הוא במסלול של פנסייה תקציבית כמו בעבר ?

  4. השופטים עובדים זמן רב בשירות המדינה ולכן הפנסיות גבוהות. נבחרי ציבור משרתים תקופות קצרות ומקבלים הרבה. תעשו השוואה ביו שופט שעןבד פחות מ-10 שנים: שכר ומה יקבל אם יפרוש ותראו את ההבדל. מאות אחוזים לנבחרי הציבור

    1. אז האם ריקון הקופה ע"י נבחרי הציבור (בלי קשר לשיוך הפוליטי שלהם) מצדיק את ריקון הקופה ע"י השופטים? דבר אחד בטוח. פה לא נראה שום "איזונים ובלמים". אני רוצה לראות עתירות נגד תנאי השכר המופלגים שנבחרי הציבור מעניקים לעצמם החקיקה, למרות שנוכח חוסר הבושה של השופטים שרק הולך ומתעצם משנה לשנה, סביר להניח שהעתירה תידון "בכובד ראש,"

    2. מה שלא ציינתם הוא שלנבחרי ציבור בנוסף למשכורת ולחופשות הארוכות שלהם יש עוד הטבות מפליגות ותוספות רבות . לרופאים יש קליניקות פרטיות. ורובם גם בעלי הון נוסף. לעומתם השופטים מנועים מלעבוד בעבודה נוספות. נם לא נוסעים לחול על חשבון המדינה. לא משפצים בתים על חשבון המדינה . נכל על חשבונם. המשכורת הגבוהה הינה הטבה על מנת שישארו בתפקידם ולא יתפתו לקבלת שוחד וכיו'ב. כמו כן במגזר הפרטי משפטנים מרוויחים פי כמה וכמה לידיעתכם. המדינה מעוניינת שהמשפטנים הטובים ישארו בסקטור הציבורי ולכן מתגמלת אותם. נבחרי ציבור מקבלים פנסיה גם כעבור שנתיים של שירות וזה הזוי. … אז כדאי להציג את המצב הריאלי ולא ולהטעות ….

    3. מה רלוונטי כמה זמן הם עובדים למען הציבור?
      אפשר לומר את זה גם על מורים, רופאים וכו׳!

  5. פנסיה תקציבית היא חיסרון ולא יתרון. בעבר זו הייתה השיטה המקובלת, אבל רוב המשק עבר לשיטה הטובה יותר לעובדים של קרנות פנסיה, שבה לעובד יש שליטה על כספו ובחירה במסלול ההשקעה.
    אף אחד לא נותן מתנות. במקום שהמדינה תפריש לקרנות פנסיה, היא השאירה את הכסף לעצמה והפכה את עצמה לקרן הפנסיה של העובדים. העובדים למעשה נתנו הלוואה למדינה, בעל כורחם ועכשיו המדינה מחזירה להם את ההלוואה. זה הכסף שלהם שהם עבדו עבורם וזו ממש חוצפה לדרוש שהמדינה לא תחזיר להם את החוב.
    ברור שלשופט יש פנסיה תקציבית גבוהה, שנגזרת משכרו הגבוה, שכר שהוא נמוך משמעותית ממה שהיו מרוויחים בשוק החופשי. שופט גם פורש בגיל 70, מה שאומר שהוא חוסך לפנסיה (בקופת המדינה) יותר שנים ומקבל פנסיה פחות שנים ולכן הפנסיה גבוהה יותר.
    זו ממש חוצפה לדרוש לגזול מפנסיונרים את הפנסיה שלהם, שעבדו עבורה קשה שנים רבות.

    1. כנראה שהכותב הנכבד נהנה בעצמו מפנסיה תקציבית ולכן הוא מתלונן על הביקורת
      האם בפנסיה תקציבית העובד מפריש לפנסיה ?

    2. בפנסיה תקציבית העובד לא מפריש אגורה אלא המדינה משלמת את הסכומים של הפנסיה, כשאתה לא יודע פרטים אל תרשום שטויות

  6. 1. יש בסך הכל כאלף שופטים. די סביר שהשופט יקבל שכר מאוד מכובד ולא יתבייש מהעורך דין או נאשם אמיד שעומד מולו. לא ידאג לפנסיה העתידית שלו ולא יתפתה לקחת שוחד. ואם עלות השכר היא כמיליון שח בשנה אז מדינת ישראל מוציאה 1/200 מהתקציב שלה על השכר לשופטים שלה.

    2. בגלל שהפנסיה היא תוצאה של המשכורת האחרונה יש לכל שופט מוטיבציה ללכת לפי החליל של ראשי המערכת כדי להישאר במערכת ולהתקדם מתפקיד לתפקיד כל פעם במשכורת יותר גבוהה.
    מה שנקרא עצמאות המערכת.

    1. איזה טיעון מופרך, אז כל עובד ציבור אחר לא מתבייש באדם שעומד מולו,
      עפ"י הטיעון הזה אנשי רשות המיסים היו צריכים להיות בעלי השכר הגבוה ביותר,
      במשרד האנרגיה עובדים מול חברות הנפט והגז וכנראה מרווחים שם דיי יפה ובמשרד השיכון הקבלנים מרויחים לא רע אז נעלה את השכר גם לעובדים שם.

    2. גם הנימוק השני מטופש.
      עובד שמפריש אחוז קבוע ירצה להתקדם כדי שהמשכורת שלו תעלה ולכן הפנסיה המופרשת ממנה תעלה.
      אין שום צורך בתלות מוזרה בהעלאה בדקה ה-90.

    3. טיעון מגוחך.

      השוק הפרטי, יכול לשלם סכומים כאלה, שנציבות שירות המדינה לא חלמה עליהם.

      לפיכך, כמה שלא תשלם לשופטים, האפשרות לשוחד לא נעלמת!!!

      יתרה מכך, מי ששכר מהגבוהים במשק (לא בסקטור הציבורי – במשק כולו) אינו מספק את תיאבונו – אולי מאוד מאוד לא כדאי, שיעבוד בתור שופט, מר קהיר?

  7. מקום בו הפקיד בעל שררה ללא מורא שם שוכן הָרֶשע

    https://x.com/shaiElk/status/1686589197644087296
    .
    "כשאתה שומר לו מקום, סטלין יגיע"
    עליונים על סבירות – סטלין בהתהוות
    #רקמראה 🪞

    מקום בו הפקיד בעל שררה ללא מורא שם שוכן הָרֶשע.
    יועץ- פקיד בעל שררה ומורא לריבון.
    שופט- פקיד ללא מורא ללא שררה.
    שופט על סבירות – פקיד ללא מורה בעל שררה(משוחרר מלשון החוק!).
    ברק השית פקיד יועץ בעל שררה ללא הגבלה ומורא רק בפני ברק עצמו(בג"צ) וקיבלנו פקיד בעל שררה ללא מורא בפרוקסי.

  8. יש הגיון בתשלום שכר גבוה למשרות בהן בעל המשרה יכול להתפתות לקבלת שוחד. המשרות במערכת המשפטית הן כאלו.
    אין שום הגיון במתן פנסיה גבוהה לבן או בת הזוג של השופט.
    לא הזכרתם את הביטוח הרפואי המיוחד לשופטים ובני משפחותיהם.

    1. מדובר על פנסיות, לא על שכר. לכן הטיעון בתחילת דבריך לא רלוונטי.

    2. יש הגיון גם בפנסיה. כי אם הוא יפחד שלא יהיה לו אח"כ פנסיה מספקת – הוא ייקח שוחד.
      אבל עקרון ההגיון הזה בכלל לא מובן לי:
      האם לקופאית משלמים שכר גבוה כי היא יכולה לגנוב מהקופה? לכספרים בבנק מביאים שכר כזה כדי שלא ירוקן את הכספת? לסוהרים משלמים שכר עתק כדי שלא יקבל שוחד לשחרר אסירים? אני מצפה שכל שופט לא יהיה מושחת גם שכר סביר, ושיהיה פיקוח כלשהו, שאם הוא יקבל שוחד הוא ייענש ברמה גבוהה מספיק, ויפקחו עליהם צמוד, ככה שהם ירצו לשמור על החוק כמו כל אדם נורמלי, ולא יהיה צריך לשלם להם משכורות מוגזמות עד כדי כך כדי שיעבדו בטוהר מידות… זאת לא דרישה מוגזמת…

    1. לתרגם לאנגלית ולהפיץ בעולם. שיבינו מדוע העם רוצה רפורמה

  9. יש היגיון ששופטים יקבלו משכורת גבוהה כאשר הם משמשים כשופטים על מנת למנוע הטיית דין השוחד. אין הגיון להמשיך לשלם להם פנסיה על פי המשכורות הללו כשהם בפרישה מכס השיפוט.

  10. אפילו האייתולות באיראן האיסלאמית העשירה בנפט לא חולמים להגיע לבוננזה שיש לכנופיית אנשי המשפח ביישות הציונית. לא יפתיע אם יתברר שהגע(ו)לדפריינדים, עמיתי הכסף והזהב המושחתים והפרזיטים הם שיאני עולם בגריפת הון עתק מכיסי העמלים. כל פרזיט כזה סוחט מכיסי העם העובד כמו מאה בחורי ישיבה. במדינה שיש בה אלפי אנשי משפח ב'סדיר' וב'דימוס' מדובר במיליארדים כל שנה.

  11. ומי אישר את סכומי העתק החזיריים האלה?מי האחראי?מי יתן את הדין לתושבי ישראל העמלים. חכו עוד לא דיברנו על ראשי עיר,וסגניהם.תמיד אפשר לעצור את החגיגה אם זה מגיע לסכומי עתק .תמיד אפשר לחוקק חוק מגביל. כמו ההטבה שבן/ בת הזוג תקבל את הפנסיה המלאה לאחר הפטירה. אפשר להפסיק אותה

  12. המורמים מעם אוכלים זהב מקנחים במרגליות ומחרבנים יהלומים שחוזרים לציבור בצורת פירות וירקות אנטריקוט סלומון וכבשים לגיבורי החמאס

  13. אז תתקן הפנסיה שלהם, מה זה קשור לעובדה שהפוליטיקאים מנסים להשתלט על בית המשפט? הנסיון לעורר שנאה כנגד השופטים שקוף……לא נסכים להפיכה המשפטית, השופט חייב להיות משוחרר מכל חשש מהפוליטיקאים, רק מורא הדין הוא שקובע

  14. רק דבר אחד היה חסר לי וזה, שהשופטים בעצם מחלקים את זה לעצמם, באמצעות מינויים אחד של השני. לא לדבר על אהרון ברק המושחת, שהקפיץ את אישתו למעלה השפיטה בעודו מכהן כשופט עליון ופרופסור בעברית.

  15. על זה צריך לעשות מרי אזרחי לא אלים. פשוט לעצור את תשלום המיסים. העצמאים הקטנים הכי דופקים מלא מיסים ושום זכויות

  16. כל הכסף שהולך אלהם זה כמו לזרוק אותו לביוב
    כי כל המשפט הישראלי הוא ביוב אחד גדול.
    והשופטים הם הצפרדעים של הביצה.

  17. צריך לקרוא לכתבה "גן עדן של שוטים "ולא שופטים.אנחנו הציבור הם השוטים שאפשרנו למצב הזה להגיע לפתחנו..ולא מחינו על כך ועל זה שבית המשפט העליון מצפצף על הציבור ועושה מה שהוא רוצה. ולכן צריך רפורמה משפטית דחוף לנסות ולתקן את המצב.

  18. צריך לקרוא לכתבה "גן עדן של שוטים "ולא שופטים.אנחנו הציבור הם השוטים שאפשרנו למצב הזה להגיע לפתחנו..ולא מחינו על כך ועל זה שבית המשפט העליון מצפצף על הציבור ועושה מה שהוא רוצה. ולכן צריך רפורמה משפטית דחוף לנסות ולתקן את המצב.

  19. שופטים,אתם כנופיית פשע מאורגן,השמאל שולט וחזק,
    תבינו טוב,
    העם אינו תומך,סופר,מעריך אתכם,
    כולכם משפחה אחת ענקית,חבר מביא חבר.

  20. 'שיוויון' לשמו….
    והם – המורמים מעם (?) – גם יושבים בוועדות שקובעות מסמרות מוסריות ובכלל – על 'פשוטי' (?) העם.
    האם אפשר לקבל מידע מי קבע את הדבר העקום הזה של החגיגה הבלתי נתפסת הזו ?
    המממ…. שאלה נוספת – מה גובה הפנסיה של ראש עיר ? ושל סגן ראש עיר ?

  21. מה זאת אומרת שהשופטים "סידרו לעצמם"?
    לא השופטים קובעים את הסדרי הפנסיה.
    ועוד דבר – שיעור השופטים בין כלל מקבלי הפנסיה התקציבית, הוא נמוך מאד. אז מאחר שהיתה להם משכורת גבוהה, הממוצע הוא גבוה, אבל זה זניח יחסית לכלל מקבלי הפנסיה התקציבית.
    ועוד דבר – אמנם חלק גדול מהמשכורת של השופטים מורכב מרכיבים שמחושבים לפנסיה, אבל זה בגלל שהמשכורת שלהם אינה כוללת תוספות שונות שעובדי מדינה רגילים מקבלים, כמו דמי הבראה, דמי ביגוד, גמול השתלמות, גמול שעות נוספות, והמון תוספות אחרות ששופטים אינם זכאים להן.
    אז יפה שעקיבא ביגמן מצטרף לעליהום הכללי על השופטים, שזה פופולרי עכשיו, אבל צריך לקחת את זה בפרופורציה.

    1. אין את התוספות האלה של כלל העובדים כי דחפו להם את זה לשכר הבסיס. אתה יכול להיות בטוח שכל מורה או עובד מדינה היה מעדיף שהגמולים האלה יוגדרו כשכר בסיס, ואז הוא יקבל עליהם את ההפרשות בהתאם. אז לתאר את היתרון שלהם כחסרון זה קצת מוגזם…

    2. האם תרצה לטעון,

      שנציבות שירות המדינה, דאגה פעם אחר פעם, ללא שום מעורבות של אף שופט – להכריח את השופטים לקבל תנאים יחודיים להם (בדגש על ייחודיים להם, אל מול שאר הסקטור הציבורי)? ממש הכריחה?

      וגם אם אנו נקבל תזה זו ונניח שכל התוספות הייחודיות, הן מעשי ידיה של הנציבות בלבד (מעניין אגב, אם זה מהווה את מרכיב ה"מתת" בעבירת שוחד, דאליבא הפרקליטות), אם השופטים פשוט הוכרחו לקבל תנאים ייחודיים להם, בשונה מכל הסקטור הציבורי – לא היית מצפה מהשופטים לפעול להשבת האיזון?

      או שכדברי שופט מסוים בארץ ישראל: אמנם קיבלת את זה בטעות אבל עכשיו זה שלי ואתם באתם אחרי תקופת ההתיישנות?

      אז יפה, שאתה מנסה לתרץ את הנתונים במאמר – אך הגרסה שלך, איך נאמר? על כל אפשרות שלה, לא בדיוק מחמיאה לשופטי ישראל וליושר שלהם. אין ספק, פרופורציה.

  22. הכתבה צריכה להטריד את כולנו. אני איש שמאל ונגד הרפורמה המשפטית. מה שכמובן לא מונע ביקורת שצריכה להיות כאן. חוסר השוויון התהומי שהוצג כאן ביחס לפנסיה די מחריד ומעורר שאט נפש. האם זה המצב גם כיום, שכן כבר אין פנסיה תקציבית.

  23. האמת שלא האמנתי, אבל חיפוש קצר בגוגל הראה שאולי הכותב אפילו עשה חסד עם השופטים, זה באמת שערורייה,