לפרוש צעיר, לפרוש עשיר: חושפים את הפנסיות התקציביות של בכירי הפרקליטות

בכירי הפרקליטות ומשרד המשפטים פורשים בגילאי ה-50 עם פנסיות של עשרות אלפי שקלים על חשבון הציבור. ככה נראים "שומרי סף"

שי ניצן ואביחי מנדלבליט. צילום: מירי צחי

רבים אינם יודעים אבל במדינת ישראל ישנו סוד שמור ברמת סיווג הגבוהה ביותר. הסוד הזה סודי יותר מסודות הגרעין וחסוי יותר מפעילות המוסד. מדובר בגובה הפנסיות התקציביות של בכירי הפרקליטות.

זהו נתון קריטי שלא מופיע לגביו שום מידע רשמי בצורה מסודרת בשום מקום. לא בדו״חות הממונה על השכר, לא בדו״חות השנתיים של האוצר, לא בפסקי דין ולא בפרסומים עיתונאיים. מי שמחפש חומר על הנושא, נאלץ ללקט שבבי מידע שמדי פעם מבליחים מתוך האפילה, וחושפים את הסוד הגדול של השוד הגדול: בכירי הפרקליטות נהנים מפנסיות תקציביות על חשבון משלם המיסים בסכומים דמיוניים של עשרות אלפי שקלים בחודש.

מדובר בשמות מתוקשרים מאוד המופיעים תדיר על מסכי הטלוויזיה שלכם, בדרך כלל בפוזיציה מוסרנית ומצפונית, מטיפים לנו מוסר ואתיקה בשלל נושאים ציבוריים. שמות כמו משה לדור, שי ניצן, יהושע שפר, דינה זילבר, ועוד רבים אחרים, מגיעים עם תג מחיר אסטרונומי, עם סעיף תקציבי מיוחד שמרחף מעליו מיום פרישתו ועד ליום מותו. והכל מהכיס שלכם.

בכתבה שפרסמנו לפני כשבועיים חשפנו את מנגנון ההטבות שהפך את הפנסיה התקציבית של השופטים לגן עדן מוזהב, כאשר הפנסיה הממוצעת של שופט עומדת על 45,000 ש״ח, כאשר בכירי המערכת יכולים לקבל גם 100 אלף ש״ח בחודש ויותר. הכתבה הזו התבססה על נתונים שמפרסם האוצר, וסעיפים שונים בהנחיות ועדת הכספים שמסדירים את הנושא.

אבל מה המצב אצל הפרקליטים? משום מה דו״חות המדינה שותקים בנושא הזה. מורים, רופאים, שוטרים ועוד – לגבי המקצועות הללו מתפרסמים נתונים. אבל פרקליטים בשירות המדינה, אנשי משרד המשפטים, הם ציבור שתנאי הפנסיה שלהם מוסתר מעיני הציבור.

כדי להבין את תמונת המצב לגבי הפרקליטים יש צורך בליקוט מידע ממקורות שונים ומגוונים. אלו הן העובדות שהצלחנו לרכז. קודם כל, הפנסיה התקציבית של הפרקליטים מבוססת על תנאים זהים לאלו של השופטים. זה לא מופיע בחוק ובקושי יש לכך זכר בדו״חות האוצר. מדובר בהסדר מיוחד שהפרקליטים סידרו לעצמם עוד בשנות ה-80, לאחר סכסוך עבודה ומאבק מול האוצר. במסגרת בוררות שהתקיימה בשנת 1985 נקבע שהפנסיה התקציבית שלהם תוצמד לשופטים: צבירה של 3 אחוז, והתחשבות ברוב מרכיבי השכר כבסיס לפנסיה. הפרקליטים, כמו השופטים, מגיעים ליותר כסף בפחות זמן מאשר שאר עובדי המגזר הציבורי.

במילים אחרות: בזמן שעובדי מדינה רגילים צוברים 2 אחוזים בשנה לפנסיה, וצריכים לעבוד 35 שנה כדי להגיע לשיעור הפנסיה המקסימלי (70 אחוז מתוך השכר האחרון) בכירי הפרקליטות, שצוברים 3 אחוזים, מגיעים לשם הרבה יותר מהר – קצת יותר מ-23 שנה, והם יכולים לפרוש בגיל צעיר הרבה יותר מהממוצע במשק.

באותה פשרה, שערך עו״ד חיים צדוק, איש הממסד המשפטי בעצמו, הוכר גם מעמדם של הפרקליטים כ״מיוחד״ על פני שאר עובדי המדינה בשירות הציבורי. זו לא בדיחה. הפרקליטים סידרו לעצמם מעמד ייחודי עם תנאים אקסקלוסיביים, שהופכים אותם לברוני השירות הציבורי – וכל זה, חשוב להמשיך ולהזכיר, על חשבון תקציב המדינה ומכספי משלם המיסים.

למרות שאין נתונים על הפנסיה התקציבית של בכירי הפרקליטות ומוקבלי השופטים, בדו״חות הממונה על השכר מפורטות דרגות השכר שלהם, ומשם ניתן לחשב גם את ההטבות הפנסיוניות. ואלו הנתונים:

בכירי הפרקליטות מקבלים שכר כאילו היו שופטים. היועץ המשפטי לממשלה מרוויח כמו שופט עליון, כ-80,000 ש״ח בחודש; פרקליט המדינה מרוויח כמו נשיא בית משפט מחוזי, כ-81,000 ש״ח בחודש; המשנים ליועמ״ש, המשנים לפרקליט המדינה וראשי מחלקות במשרד המשפטים ופרקליטי מחוזות מרוויחים כמו שופט מחוזי, כ-64,000 ש״ח בחודש.

על פי דו״חות הממונה על השכר באוצר, היו בשנת 2021 כ-40 בעלי תפקידים שמשרתם מוגדרת ״מוקבלי שופטים״, שהשכר הממוצע שלהם עמד על 67,777 ש״ח בחודש, והעשירון העליון שבהם הגיעו לממוצע של 77,000 ש״ח בחודש.

אלו תנאי השכר של המשרות הבכירות במשרד המשפטים: היועמ״שית גלי בהרב מיארה ושבעת המשנים שלה: שרון אפק, גיל לימון, אביטל סומפולינסקי, כרמית יוליס, עמית מררי, מאיר לוין, גיל-עד נועם; ולצידם פרקליט המדינה איסמן, וארבעת המשנים שלו: מומי למברגר, אורית קוטב, אלון אלטמן וליאת בן ארי. מלבדם נהנים מתנאי השכר מופלגים של ״מוקבלי שופטים״ גם 10 ראשי מחלקות בפרקליטות, עוד 13 פרקליטי מחוז ובעלי תפקידים אחרים.

מוקבלי שופטים נוספים הם נציב תלונות הציבור על שופטים (שופט עליון, 80,000 ש״ח), האפוטרופוס הכלי (שופט עליון, 80,000 ש״ח), מנהל הנהלת בתי המשפט (שופט עליון, 80,000 ש״ח), מנכ״ל משרד המשפטים (שופט מחוזי, כ-60,000 ש״ח), הסנגור הארצי (שופט מחוזי, 60,000 ש״ח), אב בית הדין למשמעת בשירות המדינה (שופט שלום, 50,000 ש״ח), מנהל מח״ש (שופט מחוזי, 60,000 ש״ח) ועוד.

המותג ״מוקבל שופטים״ הפך להיות שם דבר במערכת הציבורית שלנו. כל מי ששווה משהו, שואף לתנאי השכר המופלגים של המעמד העליון בישראל.

מעבר ל״מוקבלי השופטים״, בכירים אחרים במערכת המשפטים מרוויחים גם הם משכורות עתק: המשנים לפרקליטי המחוזות ובכירים אחרים במערכת מרוויחים שכר בדירוג פרקליטים, שמגיע לכ-40,000 ש״ח בממוצע. ויועצים משפטיים במשרדי ממשלה, יכולים להגיע לשכר של 48,000 ש״ח.

זו המשכורת המשולמת לבכירים במערכת המשרתים בה עכשיו. ומה עם הפנסיה התקציבית שלהם? ובכן, על כל בכיר ״מוקבל שופט״ שנמצא בשירות פעיל, יש 3-4 ״לשעברים״ בדרגה דומה שנמצאים עמוק בפנסיה, וממשיכים לחיות את החיים הטובים על חשבון קופת המדינה.

בניגוד לדירוגים אחרים בשירות המדינה, בדו״חות הרשמיים של האוצר לא מופיע פירוט לגבי הפרקליטים. אין סכום ממוצע לקצבה, אין 20 הקצבאות הגבוהות. כלום. מה שטוב לרופאים, מורים ושוטרים, לא טוב כנראה לפרקליטים, שסודם שמור במערכת. פנינו לדוברות משרד האוצר בבקשה לספק מידע שקיים לגבי שאר בעלי הפנסיות. זו התשובה שקיבלנו: ״מדובר בנתונים מורכבים, חלקם חסויים, ולא נוכל לספק אותם. כמו כן, בדו״ח הכספי של מדינת ישראל יש פירוט רב על הפנסיה התקציבית״.

פנסיות בשפע

כדי לנסות להתגבר על ההסתרה, ננסה לחשב בקירוב בכמה דוגמאות בולטות, על פי נתוני השכר הקיימים וכללי הפנסיה שהפרקליטים סידרו לעצמם, את הפנסיות התקציביות שהציבור משלם לחלק מהבכירים לשעבר המוכרים לכולם.

ניקח למשל את אביחי מנדלבליט, הוא פרש מצה״ל כפרקליט צבאי ראשי בשנת 2011 בגיל 48, ומאז הוא מקבל פנסיה תקציבית של אלוף בצה״ל שעל פי חישובינו מגיעה לכ-40,000 ש״ח בחודש. בשל גילו הצעיר יחסית הוא הספיק עוד המון: שימש כמזכיר הממשלה ולאחר מכן כיועץ המשפטי לממשלה, במשכורת המקבילה לשופט עליון, כלומר: 80,000 ש״ח לפחות, במקביל לפנסיה הצבאית, כלומר: סה״כ 120,000 ש״ח מדי חודש. מנדלבליט פרש בינואר 2022 בגיל 59, ולפי תוחלת החיים בישראל צפויות לו עוד עשרות שנים של שיבה טובה ופנסיה חלומית, שחלק גדול ממנה ממומן על ידי הציבור. הכינו את הארנקים.

גם היועמ״שית הנוכחית, גלי בהרב-מיארה, מכהנת כעת ב״סיבוב שני״ בשירות המדינה, אחרי 30 שנה בפרקליטות מחוז תל-אביב, ממנה פרשה כפרקליטת מחוז בגיל 56 בשנת 2015. שכרה אז היה ״מוקבל״ לזה של שופט מחוזי, בגובה של כ-60,000 ש״ח, כאשר הפנסיה התקציבית המשוערת שלה שווה כ-40,000 ש״ח. בתפקידה הנוכחי כיועמ״שית היא ״מוקבלת״ כמובן לשופט עליון, עם השכר והתנאים הנלווים. העם איתך, גלי!

שי ניצן הרוויח משכורת של בגובה של כ-80,000 ש״ח כפרקליט המדינה, המוגדר כ״מוקבל״ שופט עליון. בקירוב הוא אמור ליהנות מפנסיה תקציבית של יותר מ-55 אלף ש״ח, זאת לצד שכרו השערורייתי כרקטור הספרייה הלאומית בגובה של כ-60 אלף ש״ח נוספים. ניצן, שפרש מהשירות בגיל 60, שנים לפני עובדים אחרים במשק, כבר צבר את כל הזכויות (לפי ההטבות המיוחדות של פרקליטים), ומכניס סכום בלתי נתפס של 120,000 ש״ח מדי חודש. וכך ימשיך להכניס סכומים בלתי נתפסים עוד שנים רבות.

לפי חשבוננו, משה לדור, גם הוא פרקליט מדינה לשעבר, לוקח הביתה מאז פרישתו ב-2013 סכום של כ-60,000 ש״ח, וממשיך לעבוד מאז כעורך דין פרטי.

רבים מבכירי הפרקליטות ומשרד המשפטים פורשים בגיל צעיר יחסית. ואין פלא. על פי הכללים החלים על ״המעמד המיוחד״ הזה, ניתן להגיע למקסימום הפנסיה תוך 25 שנים בלבד. אין להם טעם להמשיך לעבוד, מפני שהפנסיה משלמת כמעט כמו המשכורת. כך הם פורשים צעירים יחסית, מקבלים פנסיית ענק, ומרוויחים עוד בעבודה נוספת.

הנה כמה דוגמאות. יגאל מרזל כיהן כמנהל הנהלת בתי המשפט, בשכר ה״מוקבל״ לזה של שופט עליון (80,000 ש״ח בחודש). הוא פרש בשנת 2022 בגיל 50, אחרי 26 שנים בשירות, והוא מושך מאז פנסיה של 60,000 ש״ח לפחות לצד הכנסות מתפקידו הנוכחי כמנכ״ל יד הנדיב, קרן הפילנתרופיה של משפחת רוטשילד. לו הייתי.

דינה זילבר, שפרשה בגיל 50, מכניסה להערכתנו מעל 40,000 ש״ח כל חודש בפנסיה תקציבית, ופנויה לבילויים נוספים על חשבון הציבור כמו הגשת תכנית רדיו בגלי צה״ל, והשתתפות בקמפיינים נגד הממשלה והציבור שמממן אותה. היא שירתה מ-1994 עד 2020. 26 שנה. נחשו למה.

ליאת בן ארי, פרקליטת מחוז תל אביב והתובעת הראשית בתיקי נתניהו, הודיעה לאחרונה על פרישה, וגם היא בגיל צעיר – בת 59 – ותגלגל סכום דמיוני של 40,000 ש״ח מדי חודש במשך שנים רבות. היא עבדה בשירות הציבורי מ-1998 ועד 2024. 26 שנים. מספר מעניין, לא?

יהודה שפר הוא חבר נוסף במועדון ה-40 אלף: הוא פרש בגיל 56 מתפקיד המשנה לפרקליט המדינה, והוא מקבל מאז פנסיה דומה לזה של שופט מחוזי, לחישובינו כ-40,000 ש״ח בחודש. גם שפר, למקרה ששאלתם, עבד במגזר הציבורי כ-26 שנים. חברה נוספת במועדון היא נורית ליטמן, גם היא משנה לפרקליט המדינה לשעבר, שפרשה בשנת 2021 בגיל 55, והיא נהנית מדירוג שכר ופנסיה דומה. או קחו למשל את יהודית קרפ, המשנה ליועמ״ש שפרשה מהשירות הציבורי בשנת 2003, אחרי – ניחשתם נכון – 25 שנים בשירות. על פי התחשיב, גם היא מכניסה 40,000 ש״ח בחודש. ודוגמא אחרונה: טליה ששון, לשעבר ראש המחלקה לתפקידים מיוחדים בפרקליטות המדינה, פרשה אחרי 25 שנים (איך לא), גם היא, לפי הערכתנו, עם פנסיה תקציבית של שופט מחוזי על סך 40,000 ש״ח.

התחשיב המקובל כיום לעלות הפנסיה הוא שקצבה חודשית של 5,000 ש״ח, שוות ערך לחסכון של כמיליון ש״ח, למי שפורש לגמלאות בגיל פרישה, וצפוי לחיות עוד 15-20 שנה. התחשיב הזה כשלעצמו מעמיד את הפנסיות הללו על סכומים אסטרונומיים שאין להם תקדים: קצבה חודשית של 40,000 ש״ח היא שוות ערך ללא פחות מצבירה של 8 מיליון ש״ח (!) דבר שאפילו עשירי ישראל מתקשים לעשות. אבל שימו לב – בשל גיל הפרישה הצעיר של מועדון ה-40 אלף של בכירי הפרקליטות, הקצבה הזו משולמת להם במשך 10-15 שנה נוספות, או במספרים: 4-5 מיליון ש״ח נוספות לכל גמלאי. פשוט בלתי נתפס.

כל אלה שמות מוכרים היטב, שממשיכים לפעול בזירה הציבורית, עם נטיות אידיאולוגיות ברורות למדי, על חשבוננו. חלקם קיצוניים ביותר וחוברים לארגונים רדיקליים מאוד. הם פרשו צעירים יחסית, וימשיכו להוות נטל משמעותי על תקציב המדינה וכספי המיסים שלכם למשך שנים ארוכות מאוד. ובכל הזמן הזה עוד ניאלץ לסבול את הטפות המוסר שלהם בטלוויזיה ומעל דפי העיתונים, ובחלק מהמקרים, פעילות אקטיביסטית קיצונית.

סיכום

הנטל של הפנסיה התקציבית הולך ומעמיק מדי שנה. אבל הבירוקרטיה והמשפטנים שלנו לא רוצה שתדברו על זה. על פי דו״חות האוצר, עלויות הפנסיה התקציביות עמדו בשנת 2024 על לא פחות מ-23 מיליארד ש״ח, והם יגיעו לשיא סביב שנות ה-40 כשיעמדו על כ-42 מיליארד ש״ח מדי שנה. מדובר בנתח משמעותי מהתקציב, דומה למשל לכלל תקציב המשרד לביטחון פנים (25 מיליארד), והרבה יותר מתקציבם הכולל של משרדים כמו הפנים (8.7 מיליארד) ואחרים.

מדובר בנטל עצום שנועד לממן את משטר ההטבות והפינוקים שיצרו לעצמם בכירי המערכת המשפטית.

תגובות

ביקשנו ממשרד האוצר נתונים על תנאי הפנסיה התקציבית של הפרקליטים, אלו התשובות שקיבלנו:

״מדובר בנתונים מורכבים, חלקם חסויים, ולא נוכל לספק אותם. כמו כן, בדוח הכספי של מדינת ישראל יש פירוט רב על הפנסיה התקציבית״.

לגבי ״מוקבלי שיפוט״: ״בקשתך כוללת נתונים המחייבים עיבוד ועבודה מעמיקה. ככל שאתה מעוניין שהנושא ייבחן, ניתן להגיש בקשה רשמית בהתאם לחוק חופש המידע״.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

27 תגובות למאמר

  1. לא יותר פשוט להציג את הנתונים באמצעות טבלה ולחסוך מלל רב !!!יותר קריא ויותר ברור.

  2. 23 מילארד שקל לחלאות אדם לאויבי העם היהודי על חשבון המיסים של כולנו

    להתפוצץ

    חכו חכו עוד יגיע יומכם

    חוות החיות של אורוול פראיירית ליד השחיתות שמשתוללת כאן

  3. שוד הקופה הציבורית, ללא שום פיקוח , כאילו מדינת ישראל עובדת בשבילם. בעצם לא כאילו , ממש עובדת בשבילם.
    ומה אנחנו מקבלים ? הסתה בלתי פוסקת כנגד העם. פשוט בלתי יאמן. חוצפה שאין שני לה.

  4. אני עובד מדינה משרד הבריאות. 37 שנים פנסיה עלובה 6500 ₪ בושה

  5. חברי הכנסת עוזי דיין ומתן כהנא מקדמים הצעת חוק, לקצץ בפנסיות התקציביות ובשכר הבכירים, בעקבות המשבר הכלכלי-חברתי של הקורונה.

    המשמעות: קיצוץ דיפרנציאלי בין 10 ל-30 אחוזר מהשכר

    "המשבר הכלכלי-חברתי שיצרה מגפת הקורונה פוגע משמעותית במגזר הפרטי. כדי להפנות תקציבים ליציאה מהמשבר, מקדמים חברי הכנסת מתן כהנא ועוזי דיין הצעת חוק לקיצוץ מיידי בשכר הבכירים במגזר הציבורי ומקבלי הפנסיות התקציביות.

    על פי הצעת החוק תקצץ הממשלה באופן דיפרנציאלי בין 10 ל-30 אחוז משכרם של עובדי המגזר הציבורי ומקבלי הפנסיות התקציביות המשתכרים מעל לשכר הממוצע במשק.

    כהנא, שנהנה בעצמו מפנסיה גדולה לאחר שירותו הצבאי הארוך, אומר כי "בעת הזו כאשר המשק כולו קורע תחת נטל הקורונה גם המגזר הציבורי חייב להכנס תחת האלונקה. יש לבצע קיצוץ מידי בשכרם של אלו המשתכרים מעל לשכר הממוצע במשק ומקבלי הפנסיות התקציביות. קיצוץ כזה יחסוך למדינה מליארדי שקלים אותם נוכל להפנות לטיפול בקורונה וסיוע למשק לצלוח את המשבר. זהו צו השעה".

    https://www.srugim.co.il/439955-%D7%9E%D7%AA%D7%9F-%D7%9B%D7%94%D7%A0%D7%90-%D7%9C%D7%A7%D7%A6%D7%A5-%D7%91%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%9B%D7%A8

    תגוביות:

    1.נכון להיום כ-500 אלף עובדים במשרדים ציבוריים הינם בעל זכויות בפנסיה תקציבית.

    https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000847450

  6. כאשר עבירת הבנייה היא הקטנה בעבירות של הנוכל המשפטי יצחק עמית. הנוכל הגיש עתירה מנהלית תחת זהות בדויה. הנוכל ישב בדין כאשר המייצג בהליך הוא בא כוחו בהליך אחר. הנוכל יצחק עמית ישב בדין כאשר בעלי הדין מופיעים ברשימת הימנעותו. האיש שקרן רמאי ומושחת. אלו פני המערכת שמשלמת לעברייני צמרת שכר שכזה. ראה פניהם של שי ניצן אביחי מנדלבליט ליאת בן ארי ועוד….

  7. גם בעלי הפנסיה התקציבית חייבים להיכנס מתחת לאלונקה הגיב:

    בעוד שמשבר הקורונה צפוי להביא לירידות דרמטיות בשווי החסכונות הפנסיוניים של מיליוני אזרחים, הפנסיות התקציביות מחוסנות מכל פגע • הגיע הזמן לדבר על הפיל שבחדר

    משבר הקורונה מציף פעם נוספת ובאופן בולט מאי פעם את אחד ממחוללי הפערים הבין דוריים היותר כואבים שיש בישראל – הפנסיות התקציביות.

    כל משק בית בישראל משלם ויצטרך להמשיך לשלם כ-10 אלף שקל בשנה למימון הפנסיות האדירות של המגזר הציבורי. זאת, בשעה שאחוזי האבטלה במשק כבר עברו את ה-25%.

    אין מנוס אלא לנקוט צעדים משמעותיים להקטנת הנטל הבלתי נסבל הזה על גב הציבור, שרובו כורע תחתיו גם בימים כתיקנם.

    מקום טוב להתחיל ממנו יהיה – ליישם את החלטות הממשלה, שמעלות אבק, שזכאי הפנסיה התקציבית יחויבו גם הם להפריש ממשכורתם למימון הפנסיה, וכך להקטין את הנטל על כלל הציבור.

    אם נביט מסביבנו נראה כי בעוד שהמשבר פוגע כמעט בכל סקטור במשק, הוא פוסח לחלוטין על זכאותם של מקבלי הפנסיה התקציבית – שמשולמת כמעט כולה מתקציב המדינה – ליהנות מגמלה נדיבה וצמודה למדד על-חשבוננו, כל ציבור משלמי המסים.

    בניגוד למקבלי הפנסיה הצוברת, שהעובדים חוסכים לאורך כל שנות העבודה את הגמלה שאמורה להספיק להם לגיל הפרישה – תוך שכספם חשוף לתנודות בשוקי ההון ולסיכונים נוספים – זכאי הפנסיה התקציבית מקבלים מהמדינה "תעודת ביטוח חסרת סיכון", בשווי מיליוני שקלים.

    מי שלמעשה מממן את הפנסיה התקציבית הוא דור העובדים הנוכחי. חלק מהמסים שהם משלמים נועדו לכסות את ההתחייבות האדירה של המדינה לפנסיה תקציבית, שנאמדת בין 700 מיליארד לטריליון שקל (בערך פעמיים תקציב המדינה), ושכבר השנה, 2020, צפויים לנגוס בנתח של יותר מ-5.5% מתקציב המדינה השנתי.

    זוהי הערכה שמרנית מאוד, כי תחשיבי המדינה לתשלומי הפנסיה אינם כוללים את פנסיות הגישור של מערכת הביטחון ושל גופים נתמכים, כגון אוניברסיטאות ורשויות מקומיות.

    ומה שמקומם עוד יותר הוא – שהעובדים ה"מיוחסים" הזכאים לפנסיה תקציבית מפרישים כיום רק 2% ממשכורתם להשתתפות במימון שלה. זאת, לעומת 6%-7% שמפרישים רוב העובדים שמבוטחים באמצעות הפנסיה הצוברת.

    כך, זכאי הפנסיה התקציבית נהנים פעמיים: הם גם מפרישים פחות כסף כל חודש על הפנסיה שלהם, וגם נהנים בעת הפרישה מפנסיה גבוהה משל מבוטחי הפנסיה הצוברת. זהו חוסר שוויון שזועק לשמיים, והוא לא נעלם מעיניהם של מקבלי ההחלטות.

    כבר בשנת 2005 התקבלה החלטת ממשלה להעלות את אחוזי ההשתתפות של מבוטחי הפנסיה התקציבית בהדרגה עד לסך של 5.5% בתחילת 2009. אולם הפלא ופלא, ההחלטה לא יושמה עד היום.

    עשור לאחר מכן, בשנת 2015, התקבלה החלטת ממשלה נוספת להעלות את אחוזי ההשתתפות, הפעם באופן מדורג לפי רמות שכר, ולא יאוחר מתחילת 2016. אולם גם הפעם ההחלטה לא יושמה עד היום.

    וכך גם לא יושמו מעולם פתרונות נוספים להקלת העול הבלתי נסבל על הציבור שהוצעו לאורך הדרך. כגון, הטלת מס יסף על מקבלי קצבאות גדולות במיוחד, שינוי שיטת חישוב השכר הקובע לגמלה, או גביית דמי ניהול עבור כספי הפנסיה התקציבית.

    לצערנו, האפליה נמשכת.

    בעוד שמשבר הקורונה צפוי לפגוע אנושות במיליוני אזרחים שאיבדו את מקור פרנסתם, וסבלו מירידות דרמטיות בשווי החסכונות הפנסיוניים שלהם – מחוסנות הפנסיות התקציביות מכל פגע. זאת ועוד, עקב הפגיעה הצפויה בתקציב המדינה, הנתח היחסי שלהן בתקציב צפוי לגדול, ואת המחיר ישלמו כל היתר.

    זוהי שעת כושר נדירה לתקן עוול היסטורי, לקדם צעדים מרחיקי לכת לתיקון מנגנון הפנסיה התקציבית, ובראשם יישום החלטות הממשלה להעלאת אחוזי ההשתתפות של זכאי הפנסיה התקציבית, וכן לבצע צעדים נדרשים נוספים.

    מהלכים כאלו צפויים לחסוך מיליארדי שקלים בשנה מתקציב המדינה, וגם יהיה בהם ביטוי לסולידריות ולהשתתפות של כל המגזרים בחברה במימון המשבר הכלכלי הנוכחי.

    https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001325163

  8. ולנו מחכה פנסיית שקר מה שנצבר הוא גם מה שנגמר, יספיק אולי לא שנים אחרי עוד העלאות מיסים, ומחירים ועוד הוצאות רפואיות שיתווספו, עוד הרבה לפני פרישה נשאר ברחוב , על זה ללכת לשלם יותר מס? בשביל פנסיות לוטו של מי שהביא עלינו אסונות 25 שנים? שהתעלל בעם והשחית את ארץ ישראל?

  9. הסיבה העקרונית לשכר גבוה לשופטים על פני שאר עובדי המגזר הציבורי , זה בשביל לשמר את המעמד של שופט שיהיה נקי מהטיות ומהצעות של שוחד .

    ואם ככה : 1. יש לבדוק על מוקבלי שופט האם יש את אותו עיקרון וסיבה לשכר גבוה .

    2. למה הפנסיה מחושבת לפי המשכורת הקיימת שלכם הרי בפנסיה כבר אין חשש לשוחד ולהטיית החלטות שיפוטיות לא לפי הצדק. ואם ככה לגבי הפנסיה זה אמור להיות מחושב לפי השכר של עובדי המדינה הבכירים הקלאסיים .

    חחח פשוט מדהים שהמושחתים הם מגדירי הצדק והאמת במדינה …

    1. נשמע סיפור יפה, אבל לא מבין מאיפה לקחת את זה. למה צריך לשלם כסף לשופט כדי שלא יהיה מושחת? פקידי בנק מושחתים – פשוט נענשים. אףתאחד לא משלם להם יותר כסף כדי שלא יהיו מושחתים. כך גם סוהרים, שוטרים, קופאיות ועוד הרבה עובדים שיכולים להיות מושחתים. נשמע טיעון די מוזר שהמדינה בעצם משחדת אותם כדי שלא יקחו שוחד…

  10. מי ישלם 17 מיליון לרומן זדורוב ? – שי ניצן שעיוות את ממצאי החקירה שיתאימו לקונספציה שלו . תשאלו את ד"ר חן קוגל וד"ר מאיה פרומן מהמכון הפתולוגי. שי ניצן – עוד עיוות דין סידרתי.

  11. הדג מסריח מהראש. ראש מערכת המשפט, נשיא בית המשפט הגבוה לצדק, מונה מטעם עצמו ומטעם חבריו המושחתים, כינס וועדת מינויים בניגוד לדין. הם המוציאים למערכת המשפט את שמה הרע והם אלו האחראים לאובדן אמון הציבור במערכת המשפט. כך למשל מטייחים ומכשירים עבירות שחיתות חמורות של שופטים אשר דרך קבע פועלים תחת ניגוד עניינים והפרת אמונים. כך למשל הנוכל יצחק עמית הגיש עתירה תחת זהות בדויה והוא יושב בדין בתיקים המטיבים עם בני משפחתו. לסיום, זוכרים מי הרשיע את זדורוב ובתגובה להרשעתו השערוריתית ישלמו אזרחי המדינה פיצויים בהיקף 17 מיליון שקלים? יצחק עמית מעוות דין סידרטי.

  12. מי נתן אישור לפטם אנשים מכספי ציבור כשותפים בתקציב ציבורי?
    גם שכר מופקע וגם פנסיה תקציבית, לפני דאגה לציבור בכל תחום אנו נחנקים.

  13. לא הגיוני שאלוף שמשתחרר על פנסיה גבוהה מאוד יקבל עוד פנסיה תקציבית גבוהה מאוד חוץ מהצבאית. אבל זה קשרו לכל המקצועות: שרים, ראשי ממשלה, ח"כים, רופאים, וגם שופטים ופרקליטים.

  14. לפי תוחלת חיים ממוצעת הם שודדים מהקופה בממוצע 15 מליון שקל לפרקליט

  15. פושעים ועבריינים בגלימות שודדים לנו בקומבינות את הקופה הציבורית
    הבית זונות הזה חייב להגמר!! הציבור קורע את התחת עד גיל 67 יוצא סמרטוט לגמלאות של שקל וחצי

  16. אלה לא שומרי הסף הם שומרי המעמד הפרקליטות זו מאפיה לכל דבר וענין

  17. במקרה שלהם היועץ המשפטי שקיבל את ההטבה עמד משני צידי השולחן של המו"מ. כך שאפשר לומר שהתוצאה שהם סידרו לעצמם היתה בלתי נמנעת.
    מה בדיוק האינטרס של האזרח שיקבלו הטבות מפליגות. ואיך אנחנו מרגישים את ההבדל במציאות. כיף.

  18. אשמח לדעת האם מהסדרים אלו נהנית גם פרקליטת מחוז ת"א לשעבר, רות דוד: האם מסמוס משפטה נועד גם לשמר עבורה פנסיה שמנה למרות פרשת רות דוד הידועה, שבה ממסמסים את ההליכים במשך עשר שנים ויותר (ולשום תנועה "לאיכות השלטון" זה לא מזיז)?

  19. האם בין הנהנים מהסכומים האדירים הללו נמנית גם פרקליטת מחוז ת"א לשעבר, רות דוד? זו שכבר הוגש נגדה כתב אישום ב- 2015 (מפחיד לשמוע מה עשתה לפי כתב האישום) אך באדיבות המערכת המשפטית הוא נגרר בנחת עד היום (ומובן שלשום אגודה "לאיכות השלטון" זה לא מפריע במיוחד).