תנ"צ בדימוס דובי יונג היה מפקד במג"ב ובימ"מ ומייעץ לנאט"ו. בשיחה עם אורנה ישר בפודקאסט "זווית ישרה" סיפר על הלחימה, החטופים, לבנון, יו"ש, הפלסטיניות והפצ"ר מנסיונו האישי
תנ"צ בדימוס דובי יונג היה מפקד במג"ב ובימ"מ, פיקד על כוחות בלבנון וביהודה ושומרון וכן על מחנות פליטים בעזה ומהווה חלק מצוות היועצים של נאט"ו. עם אורנה ישר הוא שוחח בפודקאסט "זווית ישרה", בין היתר, על הלחימה בעזה, החטופים, לבנון, יהודה ושומרון, הסוגיה הפלסטינית והפרקליטות הצבאית מנסיונו האישי.
ההלוויה של נסראללה
"זו היתה הזדמנות מצויינת כאשר מאות אלפים שיעים מרוכזים במקום אחד, פשוט להוריד עליהם כרוזים שמסבירים מה מצבם ומה עתיד לקרות להם או לכל מי שקורא להשמדת ישראל או להשמדת העם היהודי… משהו שינצל את ההזדמנות הבלתי חוזרת הזאת… המסרים האלה, לדעתי, היו הרבה יותר עוצמתיים וחזקים מאשר טיול של טייסים שהיו מבזבזים לנו שעות טיסה ודלק מעל ההלוויה".
הפלסטינים
"פלסטינים זה "בלוף" כידוע אבל הערבים מכירים אותנו יותר מאשר אנחנו אותם, הם יודעים לדבר או להבין, מדברים איתנו בערבית ואנחנו עונים להם או ביידיש מדוברת או בצרפתית מעונבת או באנגלית מכופתרת".
בהמשך מדבר יונג באריכות על מושג הנקמה, על מלחמת לבנון הראשונה ועל התקרית שגרמה לו לחשוב שישראל הפסידה במערכה.
כיצד נקבע האם פלסטינים הם פיקציה?
"העם הפלסטיני זה "שטויות" אבל חלק מהעולם וחלק מהערבים מגדירים את עצמם פלסטינים. מבחינתי, כל מי שמגדיר עצמו פלסטיני ולא אכפת לי איפה – הוא בן מוות… פלסטיני מגדיר את עצמו כמו שרוצה להיות במקום היהודים… לא יכול להיות שאנחנו מאז גולדה מאיר משתפים פעולה עם כל השטות הזאת שנקראת פלסטינים" … לאחר מכן תיאר כיצד הוא מדמיין את המשפט שהוא מבקש לקיים כשהפלסטינים נמצאים על דוכן הנאשמים.
"הם צריכים לבטל את הנושא של שיתוף הפעולה עם הרשות הפלסטינית, ללכת אחורה לאסון אוסלו ולבטל את ההסכמים של האסון" אומר יונג ומסביר כיצד התנהל בהצלחה רבה מול הפרקליטות הצבאית שמשך עשרות שנים.
הסכם אוסלו
"צריך לקום ולהגיד "אנחנו מבטלים את ההבנות ואת ההסכמים של הסכם אוסלו", ממילא הערבים לא מקיימים אותו ואנחנו לא מכירים יותר ברשות הפלסטינית. עכשיו תשברו את הראש". לאחר מכן התייחס יונג לסוגיה של הכנסת פועלים ערביים, אופן הלחימה בעזה. "לא סומך על אף אחד מהדור שלי, לא סומך על אף אחד מהנוכחים", אמר יונג ומוסיף: "סינוואר הבין כמו עראפת". לאחר מכן הוא מתייחס תנ"צ בדימוס דובי יונג לעתידם של הרמטכ"ל החדש ושל סגנו. לסיום, אומר יונג: "אנחנו עשינו לעצמנו את השבעה באוקטובר…".
הריאיון המלא נמצא בערוץ ״זווית ישרה״ ביוטיוב, באפל ובספוטיפיי – מוזמנים לעקוב אחרי הערוץ וגם לתמוך בפודקאסט שנותן במה ייחודית ומרעננת בתקשורת הישראלית.
אני זוכר איך בתוכנית בוקר, בערוץ 14, כשכולם עדיין ליקקו את הפצעים של ה 7 באוקטובר, והיה שיח של כאילו מחבר, דובי יונג תיאר בדיוק את מה שהולך להיות בקפלן.
הוא תיאר איך בזמן שאנחנו רוקדים מה יפית עם מחנה השמאל, הם מתכננים בחדרי חדרים את המהלך הבא לביצוע ההפיכה.
למרות שאז זה נראה שיח הכי לא מאחד, דובי יונג צדק בכל מילה.
באולפן היה מנחה שמלאני מתחזה לימני, שי גולדן שמו, שקטע אותו ופשוט זרק אותו מהאולפן.
למרות שדובי יונג התנצל (לא הבנתי למה התנצל) המנחה שי גולדן, אטם את אוזניו ולא רצה לשמוע, כיאה לשמלאני.
הזמן הוכיח כמו תמיד שהימין צודק. שי חזר למחוזות השמאל והשמאל חזר להפגנות המופקרות בקפלן.
שיחה מרתקת עם מי שלא איבד את השכל הישר וההיגיון הבריא, שזה כל מה שצריך כדי לצאת מהוורטיגו שבו נמצאת מדינת ישראל רק שהבעיה היא שמדובר בוורטיגו מיוחד, כזה שפולט החוצה את כל אנשי השכל היהודי הישר וההיגיון היהודי הבריא שחילץ אותם מהפרוגרס שהוביל את ראשי זרועות הביטחון ישר לשבעה באוקטובר