בהמשך לתחקירים באתר ׳מידה׳ על חגיגות הפנסיה התקציבית של בכירי מערכת המשפט, הצעת חוק של ח״כ רוטמן מבקשת לשנות את המצב

הצעת חוק שהוגשה היום (31.3.2025) מבקשת להגדיל את נטל המס שישלמו פורשי השירות הציבורי שמקבלים פנסיה תקציבית של מעל 50,000 ש״ח בחודש. על פי ההצעה, מי שהפנסיה שלו גבוהה יותר מהסכום הזה ישלם 32 אחוז על הפנסיה שמעל לסכום זה ועוד 20 אחוז נוספים על הקצבה שמתחת לסכום המדובר.
במילים אחרות, בכיר בשירות הציבורי אחרי גיל פרישה המתגורר ביישוב במרכז הארץ, שמקבל כ-70,000 ש״ח בחודש בפנסיה תקציבית, משלם כעת מיסים בגובה כ-18,000 ש״ח והוא מכניס לכיס בסופו של דבר כ-52,000 ש״ח נטו. במידה והחוק יעבור הוא ישלם כ-35,000 ש״ח בחודש, ויכניס הביתה כ-35,000 ש״ח.
מדובר על בעלי פנסיות מהשכבה הגבוהה ביותר של מקבלי הפנסיה התקציבית: אלופים ורמטכ״לים בצה״ל, שופטי עליון, שופטי בתי משפט מחוזיים, מוקבלי שיפוט למיניהם כמו היועמ״ש ומשניו, בכירי הפרקליטות, מפכ״לים ונציבים במשטרה, ראשי שב״כ ומוסד וכדומה.
הצעת החוק הוגשה על ידי חבר הכנסת שמחה רוטמן (הציו״ד) כהצעת חוק פרטית וחתומים עליה חברי כנסת נוספים מהקואליציה: אוהד טל (הציו״ד), אריאל קלנר (הליכוד), יצחק פינדרוס (יהדות התורה), משה פסל (הליכוד) ודן אילוז (הליכוד).
הפנסיה התקציבית, כידוע, אינה מופרשת מתוך המשכורת החודשית של העובד, אלא ניתנת לו כמעין ״משכורת״ אחרי פרישתו מהשירות הציבורי למשך כל חייו. רוב בעלי הפנסיות התקציביות בשירות הציבורי מגיעים לסכומים צנועים יחסית, שאינם עולים על 10,000 ש״ח בחודש. מדובר במורים, רופאים, אחיות, שוטרים וסוהרים מן השורה, עובדי משרד מבקר המדינה וגופים ממשלתיים אחרים. אולם לצידם מתקיימת שכבה של ״ברוני פנסיה״ המקבלים סכומים דמיוניים ובלתי נתפסים. מדובר בעיקר בפורשי מערכת הביטחון, מערכת המשפט ודיינים בבתי הדין הרבניים.
בסדרת תחקירים שפורסמו באתר ׳מידה׳ פורטו התנאים המפליגים מהם נהנים פורשי מערכת המשפט הכוללים צבירה מואצת של זכויות פנסיוניות, חישוב מקסימלי של הסכום על בסיסו מחושבת הקצבה לפנסיה, היכולת ליהנות מכפל פנסיות בגין שירות ציבורי במספר גופים שונים (פרקליטים שמונו לשיפוט לדוגמה) ועוד. כך למשל שופטי ונשיאי עליון יכולים בתנאים מסוימים ליהנות מפנסיה של למעלה מ-100,000 ש״ח בחודש, בפרט אם בת זוגם פרשה גם היא משירות בתפקיד שיפוטי. והכל על חשבון משלם המיסים.
על פי דוחות החשב הכללי באוצר שמספק נתונים כלליים על מקבלי פנסיות תקציביות בפילוח לפי תחומים, אלו מספרם של מקבלי הפנסיות מעל 50,000 ש״ח שהחוק יחול עליהם:
שופטים ודיינים כ-220 איש; בכירי צה״ל כ-60 איש; בכירי המשטרה כ-30 איש; נבחרי ציבור כ-14; ולצידם כמה עשרות בכירים בפרקליטות המוגדרים כ״מקבילי שיפוט״ מבחינת תנאי השכר והפנסיה שלהם שמשום מה אינם מפורטים בדוחות הממונה על השכר. מדובר בסכום חודשי מצטבר של כ-65 מיליון ש״ח בחודש ובמונחים שנתיים: כ-800 מיליון ש״ח בשנה. אם הצעת החוק תעבור, הציבור יקבל כעת החזר מסוים על סכום זה.
הצעת החוק הזו מבקשת לראשונה לעשות סדר בחגיגת הפנסיות הבלתי מרוסנת של בכירי מערכות המשפט והביטחון, ולעשות צדק עם אזרחי ישראל. זהו צעד ראשון בדרך לתיקון אחד מהכשלים ההיסטוריים שרובצים על המערכת הציבורית שלנו ועל תקציב המדינה.
יוזם החוק חבר הכנסת שמחה רוטמן מסר:
לא ייתכן שמי שמקבל פנסיה תקציבית גבוהה מאוד יקבל נטו סכומים גבוהים בהרבה מאנשים שעובדים קשה ומקבלים שכר גבוה עבור עבודתם. הצעת החוק לא נוגעת במקבלי הפנסיות התקציביות שצברו אותן בעבודה קשה ומסורה לאורך השנים, והיא מהווה תיקון עוול היסטורי שיחלק את הנטל הכלכלי בצורה הוגנת.
כמה שאני לא סובל את רוטמן והנזק שהוא עשה למדינה, בנושא הזה אנחנו מסכימים.
אם הגעתם לחישוב של 65 מיליון? זה לא מסתדר עם המספרים.
אולי 5.5 מיליון
בתור התחלה תכפיל ב-12.
תוסיף לבסיס גם רשויות למיניהן. אוניברסיטאות.
מירי רגב , דיכטר ועוד כמה יסרבו יהיה מעניין
הם בניגוד עניינים. עדיף שלא יצביעו כלל בנושא.
וכאשר רוב המינויים הם פוליטיים של חבר מביא חבר, כל הטוב הזה לא מביא את הטובים ביותר… אם זאת הייתה הכוונה
צעד נכון ומתקן, השאלה, אם יתנו לו לעשות את זה…….. זוכרים את המס על דירה שלישית שנפל ברגע האחרון, בקריאה השלישית אחרי לחץ של אותו מילייה שמדובר עליו גם כאן…. יתנו לו להתקדם עד לרגע המכריע ואז יפעילו את הלחץ …..
אפילו אם נניח שנתניהו ובכירי ממשלה נוספים יסכימו לחטוף את המס הזה על הפנסיות שלהם, השאלה היא האם בג״ץ יכיר בניגוד העניינים שלו ויסרב לקבל ערעורים.
סתם קוריוז. לא יקרה. יש המון אנשים שאין להם אינטרס שזה יקרה. מחברי כנסת ושרים כמו דיכטר ורגב ועד ביבי
אני אוכל את הכובע אם זה יאושר.
משבר חוקתי הוא לא סכנה. הוא הכרח בדרך למיגור שלטון הפקידים.
אבל צריך להבין שללא חיסול מוחלט של שלטון שופטי העליון, שאשמים בכל הכאוס היום במדינת ישראל, בהשחתת מוסדות השלטון, בג”ץ מפעיל את חוק החירות לכל אויבנו כולל נוחבות. בג”ץ אשם ביצירת מפלצת רקובה בפרקליטות האזרחית והצבאית, בנפוטיזם ,בגזענות, בהפליה, בטיוח פרשת רשות המיסים ופרשת רות דוד ועוד. פרקליטות שתופרת משפטי דרייפוס, מוציאה הודעות שקריות בעזרת עינויים שכוללים גם מעשי סדום קשים. הפרקליטות הרקובה, בביצוע פשע של אכיפה בררנית ולא חוקרת ומאפשרת לפורעי רחוב מהשמאל לעשות ככל העולה על רוחם. כך עלה הרייך השלישי ע”י טרור רחוב, שבא לפרק את המדינה. אנרכיה היא מתכון רע בוודאי בזמן מלחמה. ככל שהאליטה, רובה אשכנזית חילונית, תרגיש שהיא תפסיד את השלטון, היא תדחוף לגופות בירקון.