אלי דקל: "מצרים מתכוננת למלחמה הבאה עם ישראל מאז חתימת הסכם השלום"

סא"ל במיל' אלי דקל הציג בכנס 'מידה' ניתוח מקיף של ההתעצמות הצבאית המצרית

סא"ל במיל' אלי דקל בכנס מידה. צילום מסך מתוך הסרטון

"מצרים מפרה את הסכם השלום", כך עולה מתוך הרצאתו של חוקר מודיעין התשתיות סא"ל במיל' אלי דקל בכנס האחרון של 'מידה'. לפי דקל, מצרים מפרה את הסכם השלום ובונה תשתית צבאית מסיבית בסיני.

דקל הראה כיצד מצרים, מיום חתימת הסכם השלום, החלה להתכונן למלחמה הבאה מול ישראל, הכולל הגדלה דרמטית של המעברים על תעלת סואץ, בניית מנהרות לאחסון טילים בסיני, והכפלת שטחי המחסנים הצבאיים ומחסני החירום בכל רחבי המדינה. צבא מצריים מגדיל בשנים האחרונות את כוחו, מגדיל את סד״כ הטנקים, את גודל הגדודים ואת מספרי הדיוויזיות.

בשנים האחרונות הוקמו שלושה שדות תעופה צבאיים ושלושה מוצבי מכ"ם בסיני, שאינם משרתים את המלחמה בדאע״ש אלא מכוונים כלפי ישראל.

ההרצאה המלאה גלויה כעת לציבור. יתר החומרים מהכנס נשלחו למנויים ומופיעים באזור האישי באתר. הצטרפו עוד היום וקבלו גישה לתכנים מיוחדים ומפגשי המנויים!

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *