האמת על שיעור הרצח של נשים בישראל

בניגוד למה שהתשקורת מפמפמת, הנתונים מראים כי ביחס לעולם המצב דווקא טוב מאוד, בטח לנשים יהודיות

הדיון המיוחד בכנסת בעניין אלימות נגד נשים. הנתונים מראים כי בהשוואה לעולם שיעור הרצח נמוך במיוחד (תמונה: דוברות הכנסת).

האם יש בישראל בעיה חמורה של רצח נשים? אם תשאלו את התקשורת הישראלית, התשובה היא כן. הרי רק לבעיה חריפה מקדישים דיונים בהולים בכנסת ופרויקט מעקב מיוחד.

אינדיקציה נוספת: התייחסותו לאחרונה לעניין של נפתלי בנט, לפיה "אי אפשר לשתוק מול הנתונים הקשים", ו"זו לא גזירת גורל, גם זו תוצאה של חוסר ניהול והפקרה", ו"כשהמדינה לא מנוהלת נשים הן הראשונות להיפגע" וכולי וכולי, זעזועי נפש והבטחות מבית המדרש המוכר של מר בנט.

וכשם שמעוף הנשרים בשמיים מעיד על הפגר, כך מעידים ציוציו של בנט על מה שהוא מזהה כסדר היום, ועל כן מתבקש לשאול – הכצעקתה? האמנם ישנה בישראל בעיה חמורה של רצח נשים, המעידה כמובן על חברה אלימה במיוחד שרמת הביטחון האישי בה נמוכה?

באמריקה הסיכוי להירצח גבוה פי 3

התשובה: לא. וכרגיל במקרים שבהם משמיצה התקשורת את ישראל, אפילו להיפך. הבה נעיף מבט בנתונים: לפי הספירה העדכנית לשעת כתיבת שורות אלו, על סף סוף שנת 2025 נרצחו בישראל 45 נשים.

בעולם נהוג לספור רצח נשים לפי מספר המקרים על כל 100 אלף נפש. היות ובישראל חיים כעשרה מיליון נפש, הרי שרצח הנשים בישראל עומד על כ 0.45 מקרים לכל 100 אלף נפש.

יודגש המובן מאליו: כל אישה נרצחת היא עולם ומלואו וכל רצח הוא חמור ומזעזע בפני עצמו. לא נתעלם גם מהעובדה ששנת 2025 מסתמנת כשנת שיא במספר הרציחות.

ועכשיו הבה נבחן את הנתון הישראלי. לפי הקמפיין נשמע ש־0.45 הוא נתון גבוה, הלא כן? סקירת המצב במדינות הבטוחות ביותר בעולם לנשים מעלה שלא. זהו דווקא נתון נמוך, אפילו מאוד.

נתחיל מארצות הברית.

לפי הנתונים הרשמיים של רשויות החוק בארה"ב ((Department of Justice, נכון לשנת 2023 נרצחות בארה"ב 2.6 נשים על כל מאה אלף נשים. אם ננרמל את הנתון לכלל האוכלוסייה בהנחה שנשים הן מחצית האוכלוסייה – נקבל 1.3 נשים נרצחות לכל מאה אלף איש.

המשמעות: על כל אישה שנרצחת בישראל, בארצות הברית נרצחות כמעט שלוש נשים. לא באופן מוחלט, באופן יחסי. כלומר סיכוייה של אישה אמריקנית להירצח, גבויה כמעט פי שלושה מסיכוייה של אישה ישראלית.

גם באירופה המצב גרוע יותר

שמא תגידו שעל אף שארה"ב היא הדמוקרטיה הליברלית החזקה והיציבה בעולם, החברה בה אלימה? ייתכן. אם כן נבחן את הנתונים במדינות הנחשבות לשלוות והמתקדמות בעולם – מדינות צפון מערב אירופה.

גם כאן, מתברר, ממשיך הנתון הישראלי לבלוט לטובה: מנתונים רשמיים עולה שבמדינות אלה נרצחות בין 0.5 ל־1 נשים לכל מאה אלף איש. וביתר פירוט: את הנתונים הטובים ביותר מציגות דנמרק, הולנד שוודיה ושוויץ, עם 0.5 נרצחות, בצרפת 0.7 ובפינלנד 1.

הנה כי כן, בהשוואה למדינות המתקדמות בעולם, בולטת ישראל דווקא לטובה במידת הביטחון האישי של הנשים בה, שכן שיעורי הרצח נמוכים בהרבה מאשר במתוקנות שבמדינות כביכול.

למעלה מחצי מהנרצחות – ערביות

זאת ועוד: אנחנו כאן, באתר מידה משוחררים מכבלי התקינות הפוליטית ולכן נתייחס לפיל שבחדר. פילוח פנימי של נתוני רצח הנשים בישראל מעלה שאף כי חלקן של הנשים הערביות באוכלוסייה הוא 10% בלבד, למעלה ממחצית הנשים הנרצחות מדי שנה הן ערביות.

מכך נגזרות שתי תובנות חשובות:

א. רמת הביטחון האישי של אישה ערבית בישראל נמוכה משמעותית מרמת הביטחון האישי של אישה בדמוקרטיות הליברליות במערב אירופה ובאמריקה. סיכוייה להירצח גבוהים יותר. הנתון החמור הזה נובע משתי מוסכמות תרבותיות נפוצות: רצח נשים על רקע "כבוד המשפחה", וירי קטלני ברחובות במסגרת מלחמות כנופיות, שממנו נפגעות גם נשים רבות. היות ומדובר במוסכמות תרבותיות עלינו לשים את האצבע על מקור הבעיה – התרבות הערבית.

ב. האישה הישראלית שאינה ערבייה, כלומר בעיקר האישה הישראלית היהודית, נרצחת בשיעור של כ־0.2 בלבד לכל 100 אלף נפש, הרבה פחות מאשר במדינות השלוות והבטוחות ביותר לנשים בעולם.

תפסיקו להשמיץ

הנתונים מראים האישה היהודייה בישראל נהנית מרמת הביטחון האישי הגבוהה ביותר בעולם או לבטח בין הגבוהות ביותר. אם יש מה לומר על שיעור רצח הנשים במדינת ישראל, הרי שהוא אמור להיות מקור לקנאה בקרב מיליארדי נשים אחרות בעולם, בדיוק ההיפך מהרושם שהתקשורת, בנט וחברות הכנסת של האופוזיציה אותו מנסים לשדר. רבות הדרכים להשמיץ את ישראל והם לא יבחלו באף אחת מהן.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

6 תגובות למאמר

  1. מרוב פוליטיקלי קורקט לא שמים את המאמץ במקום שצריך. וכן, צריך להגדיל את הבטחון של הנשים הערביות בישראל.

    שינוי תרבותי עמוק יכול להגיע רק מהחברה הערבית עצמה, אבל שיטור יעיל יותר, זהו אחד מתפקידיה הבסיסיים ביותר של המדינה

    1. שום שיטור של המדינה לא ימנע מזכרים ערבים – אבות, אחים, בני דודים וכד' – לרצוח נשים ערביות 'על כבוד המשפחה'. לפעמים די בכך שבחורה ערבייה תתאפר ותתגנדר כשהיא יוצאת העירה ללא ליווי של אחד הזכרים במשפחה כדי לשסף את גרונה. ועוד לא התחלנו לדבר על להט"ביות ערביות שדמן הפקר. וגם: הרבה פעמים גרושות ערביות נרצחות ע"י בעליהן-לשעבר שלא יכולים לשאת את ה'השפלה' שהיא מנת חלקם בחברה הערבו-איסלאמית הברברית. כתבתי 'חברה ערבו-איסלאמית' כי בין הערבים הנוצריים התמונה שונה לחלוטין והמצב דומה למצב הנשים בחברה היהודית או בחברות במערב. הבעייה היא בחיבור ה'ערביות' (חברה חמולתית-פרימיטיבית-ברברית) עם האיסלאם = דת רצחנית ודכאנית באופן קיצוני כלפי הנשים, בייחוד במרחב הערבו-איסלאמי.

    2. צריך להשוות את הסיכוי לאישה ערבייה להירצח בישראל לסיכוי לאישה ערבייה להירצח במדינות אחרות. ראשית להשוות למדינות ערב. שנית להשוות לאירופה.

  2. יש דווקא דרך יעילה להילחם בתופעה בחברה הערבית !
    מאחר וזו ארץ של היהוד (לא טעות כתיב) יהיה טעם בשינוי הגישה על-ידי הגליה של החברה/המשפחה
    הקרובה .
    מייד יקומו מצקצקי "אנחנו-חברה-ליברלית"… אבל בשיטות הקיימות לא נדביר את התופעה ותמשכנה
    הרציחות בחברה הערבית (של נשים וגברים כאחד).
    (אני מכיר אותכם מצקצקי-הלשון, המעדיפים רצח בחברה -הערבית כדי להשתלח ביהוד).
    נ.ב : כתב סתם אחד שמשפחתו כאן מאות בשנים ומכיר "המטיריאל", מכל זוית.

  3. איזה מזל שיש לנו את השריף בן גביר 👑 ירום הודו ורוממותו ימין על מלא!!!
    שעושה סדר בחברה הערבית
    ונלחם בפשיעה שם כולל ברצח נשים כמובן
    ביד רמה 🖐 ובזרוע נטויה

  4. עוד נתון שהייתי שמח לשמוע זה היחס בין רצח נשים ורצח גברים. מנתונים קצת ישנים שמצאתי, יש בערך פי 3 יותר רציחות של גברים. מפה עולות השאלות: האם לדעת אותם גורמים שמדברים ספיציפית על רצח נשים, חייהם של גברים חשובים פחות? למה צריך התייחסות מיוחדת לרצח נשים כאשר אין שום דיונים בכנסת ואף אחד לא מדבר על רצח גברים? למה לא פשוט לדבר על מניעת רציחות באופן כללי בלי חלוקה לפי מגדר?

    לפעמים בהקשר הזה עולה טענה (נכונה) שגברים הם אלה שרוצחים יותר אבל זה לא אומר שבגלל אחוז מאוד קטן של גברים רוצחים באוכלוסיה (נגיד בערך 1 ל200 אלף) אנחנו צריכים להסכים שזה בסדר שירצחו יותר גברים כי הם אשמים. הרי 199999 מתוך 200000 הם לא רוצחים.