ד"ר אריאל אורקיולה, פעיל סביבה ואסיר פוליטי, שובת רעב מול מטה מועצת זכויות האדם ודורש לחקור את פשעי המשטר בהוואנה
ד"ר אריאל רואיס אורקיולה, פעיל סביבה קובני ואסיר פוליטי לשעבר, שובת רעב מזה שלושה ימים מול מטה מועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה. אורקיולה דורש להתקבל לשימוע במועצה על מנת לשטוח בפניה את הפשעים שביצע לדבריו המשטר בקובה נגדו ונגד אחותו עומרה כאשר "פגע בזכויות ובחירות שלנו".
על פי דיווחים של פעילי זכויות אדם שביקרו במקום, מצבו הבריאותי של אורקיולה הולך ומחמיר. "אני מאוד מודאגת מכך שהוא מסרב לקבל טיפול רפואי", אמרה הפעילה הקובנית רוזה מריה פאיאה. "הנציבה מישל בצ'לט בסך הכל צריכה לרדת כמה מדרגות כדי לפגוש אותו ולהציל את חייו. הוא רק מבקש שישמעו אותו". האומן הקובני לואיס מנואל אלקנטרה הביע הזדהות עם אורקיולה ואמר כי הוא "מזועזע מהמצב" וכי "אם יקרה משהו רע לאריאל הוא יקרה לכל הקובנים". בנוסף, כ-600 פעילי אופוזיציה בקובה חתמו על מכתב שנשלח לנציבה ובו הוקיעו את "מלחמת האזרחים שמנהלת ממשלת קובה נגד החברה במדינה".
על פי דיווחים שונים, נציג מטעם המועצה ביקר אתמול (רביעי) את אורקיולה, שמע את דרישותיו וקיבל ממנו מסמכים המתעדים את פשעי המשטר בהוואנה. הילל נוייר העומד בראש ארגון Watch UN נפגש גם הוא עם אורקיולה וסיפר כי הוא מודאג ממצב בריאותו המתדרדר: "הוא נראה חלש וכועס על כך שהאו"ם מתעלם מההפרות הנרחבות זכויות האדם בקובה ומכך שהיא עומדת להיבחר מחדש למועצת זכויות האדם בחודשים הקרובים. אני דורש מבצ'לט להעניק לו שימוע".
ד"ר אורקיולה, שבעבר שימש כמרצה לביולוגיה באוניברסיטת הוואנה ממנה הושעה לדבריו בשל דעותיו הפוליטיות, נעצר לראשונה במאי 2018 בחווה אותה הקים באזור העיירה ויניאלס במערב האי לאחר עימות עם פקחים שביקרו בחווה, ולאחר תקופה ארוכה בה השמיע ביקורת על מדיניות הסביבה של ממשלת קובה, בעיקר בנושאי זיהום ודיג. לדבריו, במשך כל אותה תקופה הוא ספג הטרדות מהמשטרה ואיומים שונים על עתידו המקצועי והכלכלי. ביוני 2018 ארגון 'אמנסטי' הכריז על אורקיולה כ"אסיר מצפון" וקרא לשחרורו המיידי.
הוא נידון לשנת מאסר בשל הפרת סעיף 144 לחוקה האוסר על העלבת המשטר או מי מאנשיו. לאחר כחודשיים שוחרר בתנאים מגבילים בשל מצבו הרפואי ולאחר שביתת רעב בה פתח בכלא. אורקיולה אף טען במספר הזדמנויות כי היה בריא לחלוטין כאשר נכנס למאסר, ורשויות הכלא "הדביקו אותו בכוונה בנגיף האיידס". לדבריו, הרשויות בקובה גם ניסו לפגוע בבני משפחתו כאשר נמנעו מלהעניק טיפול רפואי מספק לאחותו שחלתה בסרטן, כחלק מ"בריונות שיטתית נגד מתנגדים למשטר".
אחותו עומרה שוחחה לאחרונה עם ארגון האופוזיציה 'UNPACU' ואמרה כי ניסתה לשכנע את אריאל לא לפתוח בשביתת הרעב בשווייץ בשל מצבו הבריאותי הירוד, אך הוא התעקש על כך. היא דרשה ממועצת זכויות האדם לקבל את אחיה לשימוע, והוסיפה כי "העולם תמיד מסתכל לכיוון השני" בכל מה שקשור לקובה ולהפרות זכויות האדם שמבצע המשטר במדינה.
קובה ,ניקרגואה, סוריה, אש"ף כל אלו שייכים למחנה הנכון. המחנה הפרוגרסיבי כהמתקדם והנאור.
המוחנה שסובל מהאימפריליזם האמריקאי והציוני. כל העולם פשוט מטורף. השמאל מזדהה עם כל הרוצחים הכי גדולים . ברור שלא יחקרו אותו על הפשעים של קסטרו, יחקרו אותנו על זה שאנחנו מעיזים להתגונן מול המחבלים.
שולח חיזוק לאיש היקר הזה שנלחם למען הצדק.
עד אחד עם אומץ כזה ועוד אחד ולאט לאט התודעה תיפרץ ונגיע לנצחון.