ההיסטוריה מלמדת שיישוב מחדש של תושבי עזה במרחב הערבי אפשרי ומועיל

המציאות הגיאוגרפית של עזה אינה משתנה – מהרצועה נראית היטב תחנת הכוח באשקלון, ותל אביב נמצאת במרחק של שישים קילומטרים בלבד. ישראל אינה יכולה להתעלם מעזה ומבעיותיה כי היא נמצאת בסמיכות מיידית לגבולותינו.
הניסיונות לטעון שניתן להפוך את עזה ל"מיני סינגפור" או "הונג קונג חדשה" הוכחו כדיבורי סרק. כשעזה הייתה תחת שליטה ישראלית, צה"ל והמשטרה רדפו אחר קבוצות קטנות של מחבלים. אך מאז ההתנתקות, המצב החמיר משמעותית: 40 קילומטרים של קו החוף של עזה נפתחו לפשיטות ליליות של ספינות וסירות, לייבוא מאסיבי של אמצעי לחימה, כולל טילים מתקדמים. במקום מספר מוגבל של מחבלים, חמאס בנה צבא של עשרות אלפי לוחמים חמושים היטב שכפי שראינו ב-7 באוקטובר, מסוגלים לפרוץ את גדר המערכת ולתקוף יישובים יהודיים, קיבוצים, ערים כמו שדרות ואשקלון, ואף להגיע עד אופקים ובאר שבע.
הניסיון המוצלח של משה דיין: עידוד הגירה מרצועת עזה
בסוף שנות ה-60 יזם משה דיין מדיניות חכמה: כל תושב עזה שהסכים להגר לדרום אמריקה קיבל סיוע כספי בסך 500 לירות – סכום משמעותי באותה תקופה. כתוצאה מכך, בשנת 1968 בלבד הגרו לחו"ל 32,300 תושבי עזה (כ-8.5% מכלל אוכלוסיית הרצועה) ו-15,800 ערבים מיהודה ושומרון.
אילו ישראל הייתה ממשיכה במדיניות זו בעשור שלאחר מכן, בעיית רצועת עזה הייתה יורדת מסדר היום הלאומי והמדיני של ישראל ומדעת הקהל העולמית תוך כעשר שנים.
נתונים מעניינים מצביעים על כך שבשנת 2005, טרם עליית חמאס לשלטון, הגרו לחו"ל כ-25,000 תושבי עזה. אולם המצור שהטילו ישראל ומצרים על הרצועה צמצם את מספר המהגרים ל-507 בלבד בשנת 2006. מציאות זו יצרה אווירת ייאוש, שכן הבעיה האמיתית לא הייתה "לאן להגר", אלא העובדה שלא אפשרו לאיש לעזוב את הרצועה וחסמו את כל אפיקי היציאה למי שביקש למצוא עתיד מחוץ לעזה.
בעוד רבים מדברים כיום על המשבר ההומניטרי בעזה, ישנה התעלמות שיטתית מהפתרון ההומניטרי הבסיסי ביותר – יישוב מחדש של הפליטים במדינות אחרות. זוהי בדיוק המשימה שלשמה הוקם משרד הנציב העליון לפליטים של האו"ם (UNHCR).
מדינות המפרץ: פתרונות קליטה מעשיים
נתבונן בנתונים: בקטאר חיים כיום רק כ-313,000 אזרחים מתוך יותר מ-3 מיליון תושבים. השאר הם עובדים זרים, ביניהם כ-100,000 פלסטינים. במילים אחרות, קטאר יכולה, ללא מאמץ מיוחד, לקלוט את כל תושבי רצועת עזה. יתרון משמעותי הוא שבניגוד לעובדים זרים רבים, הפלסטינים חולקים עם הקטארים אותה דת, שפה ותרבות.
תמונה דומה נגלית בבחריין, שם מתוך 1.5 מיליון תושבים, פחות ממחציתם (כ-712,000 או 47.4%) הם אזרחי המדינה, והשאר – כ-790,000 איש – הם עובדים זרים.
בערב הסעודית, מתוך 32 מיליון תושבים, 42% הם זרים, כולל יותר מ-280,000 פלסטינים.
מדינות אלו מסוגלות בקלות להחליף את העובדים הזרים באחיהם מרצועת עזה. יתרה מזאת, מהלך כזה יכול לפתור לא רק את מצוקת כוח האדם, אלא גם לסייע באתגרים דמוגרפיים ייחודיים. לדוגמה, תוספת אוכלוסייה סונית לבחריין ולערב הסעודית עשויה למתן את המתיחות הגוברת בין סונים לשיעים במדינות אלה.
בבחריין, השיעים מהווים 60% מהאוכלוסייה, אך השלטון נמצא בידי משפחת אל-חליפה הסונית. לא פעם דיכאו השלטונות הפגנות המוניות של שיעים נגד מדיניות הענקת אזרחות לזרים סוניים והתיישבותם במדינה.
בערב הסעודית, שיעים מהווים 12% מהאוכלוסייה, אך הם הרוב במחוז המזרחי – לב תעשיית הנפט של הממלכה. אובדן השליטה באזור זה עלול לערער את יציבותה של ערב הסעודית כולה.
במאי 2017 פרץ מרד שיעי בעיר עוואמיה, דרכה מועברים 2 מיליון חביות נפט ביום, המהוות כ-20% מכלל ייצוא הנפט של ערב הסעודית. בעיר זו, השוכנת באזור קטיף שבמחוז המזרחי העשיר בנפט, "כיום לא נותר דבר מאזור המגורים ההומה שהיה בעבר, מלבד בתים מנוקבים בכדורים, מכוניות שרופות וחנויות הרוסות – עדות אילמת לקרבות הקשים שהתחוללו במקום".
רשויות ערב הסעודית הצדיקו את פעולותיהן להעברת האוכלוסייה המקומית ממקומות מגוריה בטענה שמדובר בתוכניות "חידוש עירוני". אולם למעשה, מטרת ה"חידוש" הזה הייתה להרחיק את אוכלוסיית השיעים ככל האפשר ממאגרי הנפט האסטרטגיים.
לפיכך, העברת מיליוני ערבים סונים מארץ ישראל המערבית לאזורים אלו עשויה לשמש כצעד אסטרטגי לפתרון בעיות הביטחון שמציבה האוכלוסייה השיעית בערב הסעודית.
האוכלוסייה הערבית ברצועת עזה, כמו גם ביהודה ושומרון, היא בעלת רמת השכלה טובה, ורבים מהצעירים הם בעלי השכלה אקדמית. בניגוד לעובדים הזרים הנוכחיים, הפלסטינים יוכלו להשתלב במהירות בחברה הסעודית, שכן אין להם מחסומי שפה, דת או תרבות עם רוב האוכלוסייה הסעודית. כפי שהצהיר שר הפנים של ממשלת חמאס בעזה, פתחי חמאד, בראיון שהעניק ב-2 במרץ 2012 לערוץ הטלוויזיה המצרי Al-Hekma, חצי מהפלסטינים מוצאם מסעודיה והחצי השני ממצרים.
חזון 'ניאום' והסהרה המערבית: הזדמנויות קליטה חדשות
מעבר לפתרון הבעיות הקיימות, ערב הסעודית מקדמת גם תוכניות חיוביות שיכולות להשתלב עם קליטת אוכלוסייה חדשה. כדי להשתחרר מהתלות במכירות נפט, ובמסגרת תוכניות לגיוון כלכלתה, הממלכה הסעודית משקיעה 500 מיליארד דולר בבניית עיר עתידנית בשם "ניאום".
העיר מתוכננת לשמש כמרכז גלובלי למסחר והשקעות, ותיבנה על שטח עצום של 26,500 קילומטרים רבועים – שטח השווה לארץ ישראל המערבית כולה (מהים ועד לנהר הירדן). הבנייה מתבצעת בשטחים השייכים למצרים, ירדן וערב הסעודית, בקרבת מפרץ אילת.
פרויקט בסדר גודל כזה יכול בקלות לקלוט את כל אוכלוסיית רצועת עזה, ואף מעבר לכך. העברת תושבי הרצועה לעיר חדשנית זו עשויה להעניק להם תקווה לעתיד טוב ובטוח בהרבה מזה שמצפה להם בעזה.
גם ממלכת מרוקו נידונה כיעד פוטנציאלי להעברת תושבי עזה. לאחר שספרד ויתרה על המושבה שלה בסהרה המערבית, שטח בן 272 אלף קמ"ר, מרוקו כבשה את האזור והכריזה על ריבונותה עליו. האזור הנרחב והמדברי הזה, הממוקם לאורך חוף האוקיינוס האטלנטי, עשיר בדגה ומכיל מרבצים משמעותיים של פוספטים ומינרלים יקרי ערך.
צפיפות האוכלוסין בשטח זה עומדת על 2 אנשים לקמ"ר בלבד, ומרוקו נאלצת להשקיע משאבים רבים כדי להגן על ריבונותה מפני שכניה העוינים.
העברת אוכלוסייה סונית מרצועת עזה לסהרה המערבית בסיוע בינלאומי תחזק את הריבונות של מרוקו על השטח באופן ניכר ותביא לתנופת פיתוח כלכלי בקנה מידה עולמי. מהלך כזה ימשוך השקעות מכל העולם לביצוע פרויקטים להקמת ערים ויישובים חדשים, ובמקביל יאפשר יצירת תנאי חיים נורמליים לפליטים מרצועת עזה ההרוסה.
תוכניתו של הנשיא טראמפ להעברת האוכלוסייה הערבית מרצועת עזה למדינות אחרות מזכירה את ההצעה של וינסטון צ'רצ'יל להעברת האוכלוסייה הגרמנית מהשטחים שהיו שייכים או עברו לריבונות צ'כוסלובקיה, פולין, הונגריה, רומניה ויוגוסלביה לאחר מלחמת העולם השנייה. כתוצאה מיישום הצעה זו, 15 מיליון גרמנים עברו לשטחי גרמניה. מאז, יחסיהן של המדינות הללו עם גרמניה הם יחסים שישראל יכולה רק לקנא בהם ביחס לשכנותיה.
הבעיה העיקרית של תושבי עזה אינה השאלה "לאן לעזוב?", אלא העובדה שלא מאפשרים להם לעזוב. ישראל אינה יכולה להכריח את מדינות העולם להפסיק לדבר על הקטסטרופה ההומניטרית המתקרבת לעזה, כאשר הן עצמן יוצרות בציניות את התנאים המובילים אליה. עם זאת, ישראל יכולה לפתוח את שעריה ליציאה חופשית מעזה, ובכך לפחות להפחית את רמת המתח באזור.
מדובר בעניין טכני בלבד – כיצד לארגן הנפקת אשרות יציאה לאלו הרוצים לעזוב את רצועת עזה, ולארגן תחבורה בטוחה לנקודות מעבר ייעודיות בנמל אשדוד ו/או בנמל התעופה רמון. למעשה, דרך נמל התעופה רמון כבר יצאו לאחרונה מעזה לאמירויות מאות ילדים חולים ומלוויהם.
בעיית עזה מורכבת, וכך גם פתרונה. לכן הגישה לבעיה זו צריכה להיות מערכתית ולהתפרס על מספר שלבים, המתבצעים בסדר עוקב או, כאשר הדבר אפשרי, במקביל. מתן אשרות הגירה למדינה זו או אחרת לתושבי הקבע יכול להיות מאורגן לפי סדרי עדיפות המקובלים ביחסים הבינלאומיים, כאשר הראשונים בזכאות להעברה הם אלו העומדים בכללי איחוד המשפחות.
כבר הראיתי כי כ-350 אלף תושבים מרצועת עזה וכ-700 אלף נוספים מיהודה ושומרון כבר מצאו את דרכם למדינות שונות באירופה, צפון ודרום אמריקה, ואף באוסטרליה וביפן.
החזרת סיפוח עזה: השלמת המעגל ההיסטורי
על ממשלת ישראל לבטל את חוק ההתנתקות שהוביל להרס יישובים יהודיים ברצועת עזה ובצפון השומרון, צעד שיבהיר לערביי האזור כי תקוותיהם להשמיד את מדינת היהודים נדונו לכישלון מוחלט. הרי הוויתורים הטריטוריאליים שבוצעו בשם השלום הם שהובילו בסופו של דבר לתוצאות הטרגיות של 7 באוקטובר 2023.
הנשיא טראמפ מתגלה כבעל חזון פורץ דרך וכאיש עסקים בעל ניסיון עשיר. הוא מבין כי הדרך היעילה, ההגיונית והכלכלית ביותר לשים קץ למוקד הטרור ברצועת עזה, המערער את היציבות במזרח התיכון כולו, היא לספח את האזור למדינת ישראל. זאת בהתאם להחלטת חבר הלאומים מ-24 באפריל 1920, שייעדה שטח זה כחלק מהבית הלאומי היהודי.
עם סיפוח שטחה של רצועת עזה לריבונות הישראלית המלאה, תוכל ישראל לשקם את אזור גוש קטיף על כל 21 היישובים שנהרסו בו ואת ארבעת היישובים בצפון השומרון. במהלך כזה ניתן להרחיב משמעותית את מספר התושבים ולפתח ערים ויישובים חדשים.
ישראל תוכל גם לממש את החזון משנות ה-70 להקמת עיר נמל שלישית גדולה על חופי הים התיכון. ישראל כבר החלה בעבר בבניית עיר כזו, ימית בחוף סיני, אך נאלצה לנטוש את הפרויקט בעקבות הסכם השלום עם מצרים. כעת נפתחת הזדמנות היסטורית לחדש את הרעיון ולהקים עיר-נמל חדשה בעזה היהודית, תוך שימוש בחומרי הבנייה מהריסות עזה הערבית לבניית מזח ורציפים.
החלטות אסטרטגיות אלה עשויות להוביל לשלום בר-קיימא במזרח התיכון, בדומה לאופן שבו החלטות ועידת פוטסדאם ב-1945 הובילו לשלום ושגשוג באירופה.
איך גלות תשנה את התפיסה שלהם עצמם כעם שגנבו לו את האדמות וחולם לחזור לחיות פה…?2000 שנות גלות נשמע מוכר..איך הם שונים מאיתנו בהקשר הזה?
עם ללא ארץ לא הגיע לארץ ללא עם…
מאחל ליום שיקום מנהיג פלסטינאי שיקרא לשתי מדינות לשני עמים. אחרת נמשיך לחיות על חרבנו
גלות לא תשנה את התפיסה שלהם, אבל מה איכפת לנו מה השאיפות שלהם. אנחנו בעלי הארץ והם צריכים ללכת. שום מנהיג פלסטיני לא ישנה את העובדה שהם עם של רוצחים. למפלצות שרוצחות אין מקום לצידנו וזו הנקודה הכי חשובה.
לפחות יהיו לנו 2000 שנות שקט.
חיץ מזה, אחרי מספיק מכות אולי הם יבנו שבכח זה לא יעבוד ויתחילו לאמץ שיטות פשרניות יותר.
גם עם ישראל ניסה בהתחלה עם מרידות כמו בר-כוכבא ולמד בדרך הקשה איך מגיעים למדינה.
ליהודים לפני הגלות היו אלף שנים של זהות עצמאית שנשמרה גם בגלות. הם המשיכו להתחתן בינם לבין עצמם ולשמור על נבדלות.
הפלסטינים הם ערבוב של סורים ומצרים ללא שום היסטוריה, שום גורם שמאחד בינהם ושום גורם שמבדיל אותם משאר הסורים והמצרים. תוך זמן קצר הם יתערבבו עם האוכלוסיה הכללית במדינת היעד וכבר לא ניתן יהיה להבחין בינהם.
עוד 200 שנה יהיה מצרי כלשהו שהוא אחד חלקי 256 פלסטיני וזה לא יעניין אותו בכלל.
מה אכפת לי מהתפיסה שלהם? חוץ מזה שעם ישראל הוא היוצא מן הכלל המעיד על הכלל. לרוב עמים שוכחים תוך דורות בודדים את המוצא שלהם. אין לפולשתינים שום דבר ייחודי להם שימנע מהם להיטמע בארצות הקולטות. הם ערבים, פשוט ערבים. אין להם דת משלהם, תרבות משלהם, שפה או היסטוריה.
הי עומר
אנו יוצאי הדופן בעניין הזה.
אירים בארה"ב, איטלקים בארגנטינה (זוגר את מרקו?) וכמובן גרמנים אתנים שהיגרו בכפייה לגרמניה מפולין וצ'כיה – כולם זוכרים ברמה האישית והמשפחתית דור-שנים.
הפליטים הפלסטינים יוצא דופן בכך ש"הנשימו" את הפליטות שלהם, והמדינות המארחות סרבו – בניגוד לדין הבינלאומי! – לאזרח אותם, הכריחו אותם לחיות תחת הטייטל הפלסטיני וומנעו מהם "להתבולל".
בוודאי ששווה לנסות את מה שקרה קורה ויקרה בכל העולם.
רצועת עזה תהפוך לסינגפור אבל תחת שלטון ישראלי
————————————————
אורך גדר המערכת של רצועת עזה היא כ- 65 ק"מ, אורך קו החוף כ- 40+ ק"מ. הנמל בעזה הוא נמל המים הטוב ביותר במזרח הים התיכון. בניגוד לחופים בצפון הארץ, עומק המים מאוד רדוד מול רצועת עזה, השמש מגיעה לאבנים וחיים שם תמנונים, דגים קטנים, שרימפס –> היכן שיש דגים קטנים יש דגים גדולים. אחד משדות הדיג הטובים במזרח הים התיכון. מול עזה קיימים שדות גז שיתכן לאחר הפקת הגז יתכן וניתן להפיק נפט משדות אלו. תארו לכם עוד שדה לוויתן בשליטה ישראלית. תארו לכם מצב בו קו הגבול מגיע לקו המגע עם סיני, קו חוף באורך של הרצליה עד רשל"צ הופך להיות ישראלי. שדות גז בעומק הים. טיילת של 40+ ק"מ על שם הנשיא טרמפ. מלונות עם עצי דגל דום בקו המים. מסעדות דגים לכל האורך: חומוס + ביצה + זיתים וסלט ב- 20 ש"ח על קו המים + 10 ש"ח לחצי ליטר בירה קרה + דניס \ לברק ב- 40 ש"ח כולל סלט, ציפס ובירה קרה. ילדים עם מצופים במים. בקו המים קניונים מציעים אפשרות למזגן ורכישה של בגדים, קרם הגנה משמש, ציוד גלישת גלים וסרטי ילדים. מחוז גרר מימי יצחק אבינו במרחק של 1 -8 ק"מ מקו המים מזין את ישראל בעגבניות שרי, פלפלים, מלונים ואבטיחים שמאפשרת לישראל להציע פירות וירקות לאוכלוסיה של 15 מיליון איש שיהיו בישראל סביב שנות ה- 2040 בישראל לא כולל המוסלמים ביו"ש, עובדים זרים, סודאנים ואריתראים, ערביי מזרח ירושלים. ישראל תהיה בת כ- 15 מיליון בקרוב מאוד.
על מנת שיהיה ניתן לממש את החזון, את עזה צריך לשטח לגובה חצץ מצפון הרצועה עד גבול מצרים. כל מי שיעמוד בקיבוצי עוטף ישראל צריך לראות את הים בעוד חצי שנה. 200 דחפורים צהובים צריכים בקרוב להכנס ולרסק את כל מה שיש ברצועת עזה כיום לגובה של חצץ. את אוכלוסיית האויב יש לרכז סביב אזור נוסיראת ומחנות המרכז.
כמה ערבים יש? לפי הערכות של סא"ל אלי דקל, ערב מלחמת שמחת תורה היו בעזה כ- 786,000 מוסלמים וזאת כאיש מודיעין, שחקר את כמות המתים שהתווספו בשנים האחרונות לבתי העלמין. החלה המלחמה, כ- 100,000 עזבו למצרים, עוד כ- 100,000 נהרגו, נעדרים ופצועים קשה. מה שגוזר שיש כנראה כ- 600,000 מוסלמים בכל רצועת עזה כיום. שזה לא מעט, זה בקירוב אוכלוסיית מזרח ירושלים המוסלמית כפול פעם וחצי.
מה עושים? משטחים את עזה עד רמת חצץ בעזרת 200 דחפורים צהובים. מרכזים באזור מחנות המרכז כ- 600,000 מוסלמים. מחליפים ראש שב"כ וצמרת השב"כ. מטילים על יחידה 504 והשב"כ להיות אחראים על חלוקת מים ומזון ולמי שגם מתנהג יפה גם קפה וסיגריות לשבוע. כל מי שיגיע לקבל מזון, וזה כ- 1,000 נציגי המשפחות. יקבל שיחה עם קצין 504 שיבין בשם אלו ת"ז הוא לוקח אוכל. בטרמינל הישראלי בו ניתן יהיה לקבל מזון ומים ולמי שימסור אינפורמציה ניתן יהיה לארגן שירותי רפואה דחופה, רפואת נשים, גריאטריה בישראל. בטרמינל יהיו מספרי טלפון של שירותי הסעה לנמל תעופה רמון או לגשר המלך חוסיין. כל הנהגים שיבצעו את הנסיעות הללו יהיו מורשי שב"כ ודוברי ערבית. כל מי שיציג כרטיס טיסה יוכל ב- 10 ש"ח להגיע לנמל תעופה רמון או גשר המלך חוסיין.
את ה- 600,000 מוסלמים שכנראה יש בעזה כיום יש להוציא בתוך כשנתיים לעולם. לסעודיה, לכווית, לקטאר, לטורקיה, למרוקו. שילכו לאן שירצו מאדמתינו.
לאחר שילכו, את רצועת עזה, ישראל תהפוך לפנינה על חוף ים התיכון. כפי שתארתי בפתח דברי. באזור שבין חאן יונס לרפיח תקום עיר בשם קטיף, שמות השדרות בה יהיו כשמות הישובים שאריאל שרון טיהר אתנית (או שנאמר עומק העקירה כעומק החקירה). העיר שדרות תגיע לים. סביב ביה"כ העתיק בעיר עזה לשעבר ברדיוס של ק"מ יהיה פארק רחב ידים.
הכל ניתן לבצוע רק קצת רצון ואורך רוח.
מאמר על יסודות רעועים, כי מדובר במדינות שאינן קולטות הגירה, ולכן, לא סביר שיקלטו יותר מכמה עשרות אלפי עזתים ובני משפחתם, בפרט שמדובר באוכלוסיה שחשודה בחתרנות. במילא, מדינות אילו אינן אטרקטיביות עבור העזתים.
הפתרון הוא במדינות שמסורתית קולטות הגירה כמו בצפון ודרום אמריקה, ואוסטרליה וניו זילנד. גם גרמניה פתחה את שעריה לעובדים בעלי צווארון כחול ולא רק לפליטים. כל מדינה כזו יכולה לקלוט כמה מאות אלפים של עזתים.
האינטרס של ישראל שהם יורחקו כמה שיותר מגבולותיה.
לא הבנת.
אין הגיון בחשיבה רק בתוך הקופסה ולהתמקד רק במדינות שכבר קולטות הגירה וכפי שהמאמר מראה, לסעודיה ומרוקו יש אינטרס להפוך למדינות קולטות הגירה.
אין לך מושג מהי חשיבה מחוץ לקופסה. הפלשטינים מסתובבים בעולם הערבי כבר עשרות בשנים. מכווית גורשו מאות אלפים לאחר שחרורה מהכיבוש העיראקי.
אנו מעונינים לפזר אותם במדינות בהם יקלטו לתמיד, ולא בדקטטורות כושלות שיום אחד יחליטו לגרשם.
החשיבה מוץ לקופסה היא לגרשם לסומליה או לאינדונזיה, לא למדינות ער, אבל אלו לא מדינות קוצטות הגירה.
בפורום הגרעין מספרים שעקום הסיסמי של רעידת האדמה באירן לפי כארבעה חודשים, נבע מפיצוץ גרעיני. הפיצוץ אירע במחוז סימן, המחוז בו יש אתר ניסויים גרעיני. טורקיה מאיימת על כיבוש ירושלים ומצרים על כיבוש ת"א. מה מתכננים לנו עכשיו שופטי העליון בבג"ץ בעזרת הפקידים בפרקליטות הצבאית והיועצת. מה יהיה המחאה הבאה של מיליציות הרחוב של בג"ץ. כל בלוני המודיעין הופלו, כמובטח לא יהיה לכם מודיעין ולא יהיה לכם חיל אוויר … ע"י מורדי קפלן, אבל מדוע לא הגיע התרעה מיחידת הלוויינים 9900. אם הגיע איפה היה חיל אוויר. מה דינה של היועצת שאסרה על חיל אוויר להילחם ומה חלקה בגודל המחדל. מה נעשה בשגגה ומה נעשה בזדון ממניע של לאומיות קשה נגד ממשלה נבחרת. ראש השב”כ באופן לא חוקי נלחם ברפורמה ועכשיו דורש תשלום : ועדת חקירה ממלכתית בראשות שופט עליון מושחת. ביחד עם הרמטכ"ל, שליתר ביטחון הלך לישון, מרדו בממשלה ולא טפלו בטרור של אחים לנזק. אף קצין מורד על סרבנות או בהמשך על רשלנות מכוונת לא נענש ואף מורד לא נעצר מעצר מנהלי. לא יהיה לכם חיל אוויר ומודיעין ואכן כך קרה.
אבל צריך להבין שללא חיסול מוחלט של שלטון שופטי העליון, שאשמים בכל הכאוס היום במדינת ישראל, בהשחתת מוסדות השלטון, בג”ץ מפעיל את חוק החירות לכל אויבנו כולל נוחבות. בג”ץ אשם ביצירת מפלצת רקובה בפרקליטות האזרחית והצבאית, בנפוטיזם ,בגזענות, בהפליה, בטיוח פרשת רשות המיסים ופרשת רות דוד ועוד. פרקליטות שתופרת משפטי דרייפוס, מוציאה הודעות שקריות בעזרת עינויים שכוללים גם מעשי סדום קשים. הפרקליטות הרקובה, בביצוע פשע של אכיפה בררנית ולא חוקרת ומאפשרת לפורעי רחוב מהשמאל לעשות ככל העולה על רוחם. כך עלה הרייך השלישי ע”י טרור רחוב, שבא לפרק את המדינה. אנרכיה היא מתכון רע בוודאי בזמן מלחמה. ככל שהאליטה, רובה אשכנזית חילונית, תרגיש שהיא תפסיד את השלטון, היא תדחוף לגופות בירקון.