ביקורו של הנשיא ריבלין במדריד הוא הזדמנות לתבוע מהספרדים להיאבק בארגונים האנטי-ישראליים הפורחים בארצם
נשיא המדינה ראובן ריבלין יצא היום (ראשון) לביקור ממלכתי בספרד, לציון שלושים שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות. ספרד הייתה בין המדינות האחרונות במערב אירופה, אז השוק האירופי המשותף, שכוננו קשרים דיפלומטיים עם ישראל. הדיקטטורה הצבאית של פרנקו ומערכת היחסים ההדוקה בין מדריד לעולם הערבי מנעו מהלך שכזה לפני כן.
ביקורו של ריבלין, המתקיים בהזמנת מלך ספרד פליפה השישי, אמור היה להיערך בשנה שעברה, אך נדחה בשל המצב הפוליטי הפנימי הסבוך. לא אצלנו, אלא אצלם. ולא בגלל סוגיית עצמאות קטלוניה, אלא בשל חוסר היכולת להרכיב בספרד ממשלה יציבה, בהיעדר רוב פוליטי ברור למחנה זה או אחר.
משבר קטלוניה רק מצטרף לסדרת משברים עמוקים שזעזעו בשנים האחרונות את החברה בספרד: הידרדרות כלכלית חריפה, אבטלה גבוהה, בעיית הגירה בלתי פוסקת, מתח גובר בין ימין ושמאל. בזמן שבמדינות אירופיות אחרות, בעיות מעין אלו גרמו להתחזקות ימין פופוליסטי וקיצוני, ספרד, שחייתה עשרות שנים תחת דיקטטורה צבאית ימנית – ״מתחזקת״ דווקא שמאלה: מפלגת ״פודמוס״ השמאלית-פופוליסטית, שהוקמה רק לפני שלוש שנים וכרתה ברית עם המפלגה הקומוניסטית הספרדית, הפכה בבחירות הכלליות האחרונות לכוח הפוליטי השלישי בגודלו בפרלמנט במדריד. כוחה גדול עוד יותר בעשרות מועצות עירוניות ברחבי המדינה, שבהן היא הקובעת והמובילה.
אחד מתחומי הפעילות הבולטים של מפלגה זו הוא קידום תנועת ה-BDS, כלומר החרמתה של מדינת ישראל עד להיעלמותה ממפת העולם. עשרות ערים, עיירות ויישובים בספרד אימצו החלטות חרם על ישראל. במרץ האחרון העבירו מוסדות המפלגה החלטת תמיכה רשמית ב-BDS. ועדה של הפרלמנט הספרדי קיבלה פה אחד הצעת החלטה של ״פודמוס״, המגינה על פעילות ה-BDS – במסגרת הזכות לחופש ביטוי וחופש התאגדות – מפני כל תביעה משפטית או החלטה ממשלתית להוציא את תנועת החרם מחוץ לחוק.
הגיבוי המוחלט ש״פודמוס״ מעניקה לתנועה המבקשת להביא לחיסולה של מדינת היהודים, לא צמחה יש מאין. היא נובעת ממסורות אנטי-יהודיות ואנטי-ישראליות שרווחות מאוד בקרב דעת הקהל הספרדית. זמן קצר לאחר ייסודו במדריד ב-2006 של ״בית ספרד-ישראל״, מוסד ממשלתי-ציבורי שנועד לקדם את יחסי ספרד עם העולם היהודי ועם מדינת ישראל, הסביר לי אחד ממובילי היוזמה שהאווירה הציבורית בספרד היא כל כך אנטי-ישראלית, שקיים צורך לייצר תחילה לגיטימציה לעמדות של השמאל הציוני בטרם ניתן יהיה לחשוב על עבודת חריש מקיפה יותר.
העוינות הנפוצה לישראל באה לידי ביטוי בדיווחי חלקים נרחבים של התקשורת הספרדית, שלעתים קרובות נושאים נימה אנטישמית מובהקת; בהתייצבות אוטומטית של מפלגות, ארגונים, ועדי עובדים וגופי אקדמיה לצדם של הפלסטינים; ובהיותה של ספרד אחד ממוקדי הפעילות הבעייתיים ביותר של תנועת ה-BDS. אגב, כמו במקומות אחרים, גם בספרד מגויסים אנשי שמאל קיצוני, ישראלים ויהודים, להעניק ״הכשר מצפוני״ לתנועת החרם האנטישמית הזו.
דווקא בשל רצונה הכן של ספרד להתמודד – באיחור רב, אמנם, אך עדיף מאוחר מלעולם לא – עם עברה הבעייתי כלפי העולם היהודי, צריכה מדריד לקחת על עצמה את המשימה להפוך לחוד חנית באירופה ובאזורי השפעתה התרבותית והמדינית האחרים בעולם, נגד תנועת ה-BDS ושאר הניסיונות לשלול את זכות קיומה של מדינת היהודים. מפלגת השלטון השמרנית קיבלה כבר החלטה השוללת את ה-BDS. הממשלה בראשות מפלגה זו צריכה ליישם מדיניות העולה בקנה אחד עם גישה זו, ולהראות שספרד למדה לקח מהעבר ואינה מוכנה להשתתף עוד במאבק אנטישמי כלשהו. ביקורו של הנשיא ריבלין יכול לשמש מועד הולם להתחייב לכך.
זכור לי איך בכתבה על ה – BDS טען אחד מראשי הארגון, שרואיין במהלך הפגנה, עד כמה כל פעולתו מכוונת רק כנגד ישראל ולא כנגד כל העם היהודי חס וחלילה.
אבל בתום הראיון, כשהאידיוט חשב שכבר לא מצלמים אותו, הוא אמר לחבריו בגיחוך_ "טוב גמרנו להיום עם היהודים המלוכלכים, בואו נלך לאכול משהו."
נו, אז אני שואל אתכם, הם אנטישמים? ברור שלא!
בהצלחה עם הביקור הזה. הלוואי שישיג את מטרתו.
רק ביבי יציל מספרדים הוא יעשה טוב
מדינה שלא מכירה במדינת ישראל ורוצה למחוק אותה מהמפה , המדינה הזאת ,תיעלם מהמפה
צריך לשלוח את הספרדים לחפש את החברים שלהם במקום אחר (בעזה או ברשות הפלסטינאית).
הנשיא לא צריך להגיב ולא להתערב בנושא קטלוניה – לא לכאן ולא לשם.
חבל שיש לנו נשיא כלכך אהבל.
לשלוח טיפש כזה גדול לשם – הכי טוב אם ישתוק ולא יעשה דבר
יום יבוא וקטלוניה תזכה לעצמאות. אי אפשר למנוע עצמאות ממדינה לאורך זמן
הBDS הוא בעיה
אך יש BDSים בתוך הארץ כמו מכון התקנים ועוד שמונעים פי 1000 מBDS מכלכלת ישראל לצמוח