סוכנים מושחתים, מסמכים מזויפים והרבה מאוד כסף ומזימות. התסבוכת האינסופית סביב חקירות טראמפ ורוסיה חושפת את עומק הריקבון ברשויות החוק בארה"ב
במשך כמעט שנה תמימה מאז נצחונו בבחירות של דונלד טראמפ וכניסתו לבית הלבן, חלקים רבים בתקשורת האמריקאית, בשיתוף עם המפלגה הדמוקרטית, דחפו ללא הרף את הנראטיב לפיו הנשיא או מקורבים אליו עבדו בשיתוף פעולה עם גורמים רוסיים כדי להשפיע על תוצאות הבחירות.
כמעט מדי יום נחשפו צופי הטלוויזיה וקוראי העיתונים בארצות הברית לכותרות סנסציוניות על קשרים לכאורה בין טראמפ לפוטין, בעוד שסיפורים אמתיים כמו פרשת הריגול של אנשי אובמה אחרי קמפיין טראמפ, מכירות האורניום לרוסיה בתקופת הילרי קלינטון במחלקת המדינה ופרשיות התכתובת האלקטרונית של קלינטון, נדחקו לשוליים, הושתקו וכמעט לא נשמעו.
אך ככל שחולף הזמן נראה שלציבור האמריקאי מתחיל להימאס מהמעשיות על רוסיה וטראמפ, כאשר עד לרגע זה, כמעט שנה מאז שטראמפ הושבע להיות נשיאה ה-45 של ארצות הברית, לא הוצג לציבור בדל של ראיה לשיתוף פעולה כלשהו בינו לבין גורמים רוסיים.
שני העצורים היחידים מסביבתו של טראמפ הואשמו בעבירות שהתרחשו זמן רב טרם עבודתם עם הנשיא, אחד על קשריו עם הלא מוצהרים עם בכירים באוקראינה והשני על כך ששיקר לגבי קשריו עם בכירים בממשל הטורקי. במקביל לכך, הולכים ונחשפים ממדי הטיוח של מחדלי אובמה וקלינטון וכמו כן עומק השחיתות בסוכנויות הממשלתיות הממונות על החקירות.
בחודש מאי האחרון הוקם במשרד המשפטים צוות מיוחד במטרה לחקור את ההתערבות הרוסית בבחירות לנשיאות, ולראשו מונה רוברט מולר, ראש ה-FBI לשעבר. המחדל התחיל כמעט מרגע מינוי הצוות שבחלקו, כך התברר, הורכב מעורכי דין שתרמו כספים לקמפיין של הילרי קלינטון ודמוקרטים אחרים, ובשבועות האחרונים התגלו פרטים נוספים אודות האנשים שמנהלים את החקירה וחלקם נאלצו להתפטר או הועזבו מתפקידם.
הסיפור החמור ביותר קשור לסוכן ה-FBI הבכיר פיטר סטרוק, אשר ניצב בעין הסערה בשל הודעות טקסט ששלח במשך שנים לעורכת דין שותפה לחקירה ובהן החליפו בין השאר דברי נאצה נגד טראמפ שאותו ואת אנשיו הם אמורים לחקור, והביעו חשש מבחירתו לנשיאות. באחת ההודעות כתב סטרוק לעמיתתו: "אין לו [לטראמפ] סיכוי להיבחר – אבל אין לנו את האפשרות לקחת את הסיכון הזה. הדרך שהצעת במשרדו של אנדי, תחשבי על זה כמדיניות ביטוח".
”אנדי" המוזכר בהודעה הוא ככל הנראה אנדרו מקייב, המִשנה לראש ה-FBI, שכיהן גם כראש הארגון לזמן קצר לאחר פיטוריו של ג'יימס קומי. מקייב העיד בשבוע שעבר במשך שעות ארוכות בשימוע של ועדת המודיעין של הסנאט בנוגע לתפקודו בחקירת האימיילים של הילרי קלינטון, ובתקשורת דווח שתשובותיו "לא סיפקו" את חברי הוועדה. בראשית השבוע נטען בעיתון ה'וושינגטון פוסט' שמקייב מתכנן לפרוש מתפקידו בקרוב בשל החשדות נגדו וטראמפ כבר הספיק לפתוח במתקפת ציוצים נגדו.
FBI Deputy Director Andrew McCabe is racing the clock to retire with full benefits. 90 days to go?!!!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 23, 2017
אם כל התסבוכת הזאת אינה מספיקה, הרי שלפני מספר שבועות נחשף נדבך נוסף בפרשה כאשר התברר שהסוכן המפוטר סטרוק היה גם זה שניהל את אותה החקירה נגד הילרי קלינטון בנוגע לשימוש הלא חוקי שעשתה בהודעות דואר אלקטרוני מסווגות. סטרוק היה זה שתישאל את קלינטון שלא תחת שבועה, בניגוד לכללי החקירה המקובלים, וחמור מכך – סטרוק חשוד בכך ששינה את הניסוח בדו"ח שהוצג לראש ה-FBI קומי ולאומה כולה, על מנת למתן את החשדות נגד קלינטון ולהוביל לסגירת התיק.
התיק הרוסי המזויף
בראשית השנה התפרסמה באתר 'BuzzFeed' סדרה של מסמכים אשר נכתבו לכאורה על ידי גורמים מומחים בקהילת המודיעין ובהם נטען שלרוסים יש מידע מפליל אודות דונלד טראמפ. בין הטענות שהוזכרו במסמכים נכתב כי הרוסים צילמו את טראמפ בעת שבילה בחדר מלון עם נערות ליווי בזמן ביקורו במוסקבה. כל הטענות ב'תיק טראמפ' הוכחשו כמובן על ידי הנשיא.
החשדות לגבי אמינות המסמכים התבררו בהמשך כנכונות לאחר שעיתונאים חשפו שהמחבר היה למעשה איש מודיעין בריטי לשעבר בשם כריסטופר סטיל, שכתב את התיק לבקשת ארגון המחקר Fusion GPS ובהזמנת שני עורכי דין שאספו במהלך הבחירות חומר על טראמפ עבור המפלגה הדמוקרטית והקמפיין של קלינטון.
עוד התברר כי אנשי משרד המשפטים השתמשו בממצאים המזויפים של 'תיק טראמפ' כדי להשיג צו בית משפט שיאפשר להם להאזין ולעקוב אחרי עובדים שונים בקמפיין של טראמפ, ואף עלו חשדות שהמשרד שילם לפיוז'ן עבור כתיבת הדו"ח.
במשרד המשפטים הכחישו את העניין, אך בשבוע שעבר פורסם כי אחד מעורכי הדין שהציגו את הבקשה לצו, ברוס אור, הודח מתפקידו מכיוון שלא דיווח לממונים עליו על קשריו עם בכירים ב-Fusion GPS. עוד דווח ברשת 'פוקס' שאשתו של אור עבדה עבור חברת המחקר במהלך קמפיין הבחירות ועסקה ב"נושאים הנוגעים לדונלד טראמפ".
בעקבות שרשרת החשיפות המדהימה הזאת, ערכו באוניברסיטת הרווארד סקר ממנו עלה כי חמישים וארבעה אחוזים מהאמריקאים סבורים שרוברט מולר נמצא בניגוד עניינים המונע ממנו לנהל חקירה בצורה הגונה. האם כל זה מוכיח איזשהו קונספירציה של גורמים במערכת המשפט והמודיעין נגד טראמפ וממשלו? כרגע עדיין לא, אבל מה שבטוח הוא שהאמון של האזרח האמריקאי בשלל החקירות נגד טראמפ נסדק לחלוטין.
המחבר הוא כתב כלכלי ב'ישראל היום'
כל מי שנמנע מאתרי התעמולה של השמאל שקוראים לעצמם בשם המטעה news networks הגיע למסקנות הללו כבר לפני שנה. נושא עסקת האורניום של הקלינטונים היה ידוע והטענה שאין קשר בין כמויות המזומנים שזרמו לקלינטונים והחלטה למכור את האורניום לרוסים היא עוד ספין רגיל של השמאל. בנוסף, הפריצה לאימיילים של המפלגה הדמוקרטית חשפו את העובדה שCNN מסרו לקלינטונית מראש את השאלות של העימות הטליווזיוני ולכן CNN היו גם הם מצידם צריכים לנפח את העניין ה"רוסי" כדי לסיח את תשומת הלב מהשחיתויות האמיתיות של הבחירות שהם עצמם היו שותפים אחיהם
לא מפתיע.
הרי ה"דמוקרטים" בארה"ב והסמול הישראלי הם כמעט תאומי סיאם…
מזכיר לכם משהו? רוברט מולר – רוני ריטמן? סגירה מפוקפקת של החקירות נגד קלינטון – סגירה מפוקפקת של החקירות נגד שרון? תפירת תיקים לטראמפ – תפירת תיקים לביבי?
שמות המדינות אולי משתנות, שמות האנשים אולי משתנים; אבל המנגינה הארורה, מנגינת המושחתים שמתחזים ללוחמים נגד השחיתות, לעולם נשארת.
והתקשורת, כמובן, התקשורת תמיד מחפה, מסתירה, מחפפת ומכזבת.
כל האנשים שהיו מעורבים בפרשת מכירת האורניום לרוסים וטיוח חקירת הקלינטונים המושחתים הם אלו שפיברקו וזייפו את פרשת טראמפ רוסייה.אר
עד כמה מושחתים הם אלו המכנים עצמם דמוקרטים