פקידי משרד המשפטים מונעים את פינוי מתחמי אונר"א בירושלים וגביית חובותיה למדינה

לפני כחודשיים החליטה הכנסת על הפסקת פעילות אונר״א בשטח מדינת ישראל, כשמו של חוק מיוחד שעבר בנושא. זאת, על רקע תמיכתה בחמאס ומעורבות אנשיה בטבח ה-7.10. במסגרת הזו, נדרשה סוכנות האו״ם להפסיק את פעילותה בשטח הריבוני של מדינת ישראל, ואת השימוש בנכסים שהוקצו לטובתה במשך השנים.
בין הנכסים המדוברים נמצאים שני מתחמים בירושלים שאירחו את משרדי הארגון בעשורים האחרונים. מדובר במתחם בשכונת מעלות דפנה ומתחם נוסף בכפר עקב במזרח העיר. שני מתחמים הנמצאים על אדמות מדינה, חלקה בבעלות קק״ל, המנוהלות על ידי רשות מקרקעי ישראל.
מאז עבר החוק אונר״א פינתה את המתחמים והפסיקה את פעילותה במקום, והצעד הבא הוא מימוש הריבונות הישראלית בשטח: פינוי המתחמים, גביית חובות שאונר״א צברה בגין השימוש בהם והסבתם לצרכים אחרים. במתחם מעלות דפנה למשל, מתוכננת שכונת מגורים, ובמתחם בכפר עקב אמורה לקום מרפאה מקומית.
בגין שימוש שלא כחוק במתחמים הללו צברה אונר״א חובות בסה״כ של כ-45 מיליון ש״ח, אותם היא סירבה לשלם. והארגון מסרב לפנות את המתחמים הללו מהמבנים והציוד שנמצא בהם. כך שנדרש פינוי כפוי על ידי רשויות החוק.
בימים האחרונים התקיימו מספר ישיבות בנוכחות נציגים בכירים של משרדי הממשלה השונים במטרה לתכנן את פינוי המתחמים ואת מימוש החוק בשטח. כפי שנודע ל׳מידה׳, נציגי משרד המשפטים, אנשי מחלקת ייעוץ וחקיקה בינלאומי, שנכחו בדיונים הערימו קשיים ואוסרים על הרשויות אפילו להכנס למתחמים לסיורים ובחינה של השטח.
לטענת משרד המשפטים, לא ניתן למסור חוות דעת משפטית היות ו״טרם ניתנה הנחייה כלשהי בנושא מצד הדרג המדיני״. זאת, למרות שמדובר בחוק שחוקקה הכנסת ברוב מוחץ של 92 חברים, והנחייה מפורשת של שר השיכון גולדקנופף לרשות מקרקעי ישראל לקדם את פינוי המתחמים. בתגובה לשאלתנו איזה ״דרג מדיני״ צריך להנחות כדי שאנשי היועמ״ש יביעו דעה, השיבו כך: ״עמדתנו ביחס לדרג המדיני הנדרש נמסרה למל״ל. לא נתייחס מעבר לכך לשיח פנים ממשלתי״. המשמעות היא עיכוב של חודשים ארוכים במימוש החוק.
בשל כך, שלח היום שר השיכון גולדקנופף מכתב ליועמש״ית: ״נוכח העובדה שדרישותיה של רשות מקרקעי ישראל לפינוי הקרקע לא נענו עד כה, ועל מנת ליישם את מטרת החקיקה, אבקש להיפגש עם גברתי לצורך בחינת האפשרויות העומדות בפני מדינת ישראל להפסקת פעילותה של אונר״א במקרקעין דנן, פינויים והשבתם לידי בעליהם״.
מכתבו של גולדקנופף מנומס ועדין, אך הוא חושף אמת מרה: היועמ״שית ומשרדה מונעים את מימוש מדיניות הממשלה באחת הסוגיות המשמעותיות ביותר של מלחמת חרבות ברזל: המלחמה בארגונים תומכי חמאס ובמימון הטרור.
ממשרד המשפטים נמסר:
״הפרסום שגוי. בניגוד לנטען, טרם ניתנה הנחייה כלשהי בנושא מצד הדרג המדיני ולא הועברה עמדה משפטית מטעם הייעוץ.
עמדתנו ביחס לדרג המדיני הנדרש נמסרה למל״ל. לא נתייחס מעבר לכך לשיח פנים ממשלתי״.
העמדות של מדינת העומק הישראלית לרוב תמוהות ואף מקוממות. מי שעד להן לא מבין את ההגיון מאחוריהן.
אבל יש משהו משותף להחלטות ועמדות תמוהות אלו, מן כלל שכזה (שלמרבה הצער אין לו״יוצאים מהכלל״) שמסביר את הכל: העמדות האלה מובילות להחלשת היכולת של המפעל הציוני לשמר את עצמו.
נסו את זה, לצשל, אי שיתוף פעולה של השב״כ בנושא גירוש מחבלים מונע את גירושם ומוסיף להם מוטיבציה? צ׳ק.
מניעת העברה של מידע חיוני לממשלה מחלישה את ההגנה? צ׳ק.
מדינת העומק פועלת לחידלון מדינת היהודים, זה מסביר את הכל!
נ.ב. אני מנוי על אתר מידה ותומך באמצעיי הלא רבים בתקשורת שפויה. ואתם?
דגל האום עדיין מתנוסס במתחם
ישנם אוייבים מבפנים.
הם לא יפנו את עצמם, הם צריכים עזרה
דיפסטייט של הגלובליסטים. לפטר את כולם ולהתחיל חדש
ממשלה נבחרה ( מזמן ) בבחירות דמוקרטיות, אבל את השלטון מחזיק השמאל ע"י פקידים, ע"י היועמ"שית, ע"י ראש השב"כ ועוד ועוד.
הגיעה העת להשתחרר מאחיזתם ולאפשר לממשלה הנבחרת לקיים את הבטחותיה לבוחרים
פינוי אונרא דחוף. כל מי שתומך באונרא בעצם תומך בחמאס. וזו בגידה במולדת. ויש לזרוק אותו יחד עם העזתים מחוץ למדינה. או להכניס אותו לכלא באשמת בגידה במדינה, כל מי שתומך גם בעקיפין בחמאס. זו דעתי . ברכה והצלחה.
פינוי אונרא דחוף. כל מי שתומך באונרא בעצם תומך בחמאס. וזו בגידה במולדת. ויש לזרוק אותו יחד עם העזתים מחוץ למדינה. או להכניס אותו לכלא באשמת בגידה במדינה, כל מי שתומך גם בעקיפין בחמאס. זו דעתי . ברכה והצלחה.
חייבים להפטר מכל האנשים האלה, לא רק במשפטים, כל הפקידים השמאלנים שהשתלטו על המדינה בכל המוסדות. העם חייב לקחת חלק פעיל בדרישה לדמוקרטיה, כוח לעם, כנגד הפקידות. בלי הפגנות ברחובות והבהרה שיש התנגדות מאסיבית מצד העם לאורך זמן לא נפטר מהם. הם מציגים את זה כמאבק של הממשלה מול "שומרי הסף", אנחנו חייבים להבהיר שהעם הוא הריבון ונבחרי העם הם באי כוחנו, המאבק הוא בין העם לבין אליטה פקידותית שמנסה להשתלט על המדינה ולגזול מהעם את כוחו. חייבים להבהיר זאת ע"י יציאה מאסיבית לרחובות. כיכר תחריר כל יום. הסיסמאות צריכות להיות דמו-קרט-יה ו- Power to the People. אחרת הלך עלינו. לא רק שקץ הדמוקרטיה ונהפוך לנתינים באוליגרכיה ללא כל השפעה על עתידנו, אלא גם העריצים המשתלטים עלינו מטורפים לחלוטין ויביאו את קץ המדינה או לכל הפחות לנהרות של דם והררי גופות.
נו איך לא הרה כבר נאמר על הרועצת שמטרפדת כל דבר טוב במדינה
"פאקליטות המזימה= ארגון פשע בראש המערכת אמא של גנב והיא מקיימת יחסי שוחד עם הפצרית לצורך טיוח הדדי של חקירות.
נמאס, ממש נמאס מהטיפוס שנקרא יועמשית
בכל חור היא נמצאת ותוקעת.
מספיק.
לעצור במיידית את נטלי בוצ'לי מנכלית אונר"א ירושלים !!
להקים במיידית את 'שדרות ים',נמל של שדרות . מגיע להם !!
יוקם נמל 'שדרות ים' בהמשך לעיר שדרות !!
הצבעתי בבחירות לכנסת לא לכנופיית שופטים.!
למה הדרג המדיני-אדון נתניהו-מתמהמה במתן ההוראה לפנות את אונר"א. מי שגורר רגלים זה נתניהו
האם אבו אלונה שמינה את הרועצת המשפטית עשה זאת בתיאום עם חמאס או או בג"צ ? .
משרד המשפטים זה שם מכובס , תרשמו את השמות
אסור לעשות בהם שמות , אך הם גורם עוין , מנציחים את הרוע , אונרע רע לישראל , מה מספר טל. של טרמפ ? אני רוצה לדבר איתו , רק הוא כניראה יכול לעשות סדר במזרח התיכון , יש לסגור את. ההנצחה של מחנות הפליטים , איך זה שכל היהודים שעמלו לארץ ישראל לא גרים במחנות פליטים ? מה ההבדל ? ממתין לתשובה מהיועצת.
מקום בו הפקיד בעל שררה ללא מורא שם שוכן הָרֶשע
https://x.com/shaiElk/status/1686589197644087296
.
"כשאתה שומר לו מקום, סטלין יגיע"
עליונים על סבירות – סטלין בהתהוות.
#רקמראה 🪞
מקום בו הפקיד בעל שררה ללא מורא שם שוכן הָרֶשע.
יועץ- פקיד בעל שררה, מורא לריבון.
שופט- פקיד ללא מורא, ללא שררה.
שופט על סבירות – פקיד ללא מורה בעל שררה(משוחרר מלשון החוק!).
ברק השית פקיד יועץ בעל שררה ללא הגבלה ומורא רק בפני ברק עצמו(בג"צ) וקיבלנו פקיד בעל שררה ללא מורא בפרוקסי.
לא להאמין, איך כנגד מושבניקים, פעלו באגרסיביות, אם הייתם שואלים את הדרג המדיני היו אומרים שהם לא רוצים לפגוע במושבניקים.
אבל הפקידים ידעו לפעול.
איזה מדינה חוק שחוקק ברוב של 92 חברי כנסת ולא מקויים.
גם החוק לשלול אזרחות למחבלים שעבר ברוב של למעלה מ 90 חברי כנסת, גם לא מופעל, כי הפקידים שלנו חושבים שהם מנהלי המדינה.
למה יש בחירות? אני זוכר שרוב העם בחר את המנהיגים. לא את גלי ולא את שאר הפקידים, גם לא את שופטי העליון.
אין מושג אם זה בלון ניסוי של יועמשית לעומתית לכל מה שהממשלה רוצה או הכנה להתנגדות להגן על מדינת ישראל אחרי שאונרא הוכיחה שהיא מסכנת את אזרחינו ואנשיה בחלקם השתמשו במתקנים כוח אדם תשתית לחמאס ולמחבלים או הסתרת שבויים וחטופים שלנו, מה שברור להתנגדות למהלך ביטחוני שכזה יחייב את הממשלה לעשות מעשה שפחדה ממנו, הדחת היועמשית וניקוי אורוות מתבקש
דיפ סטייט מטורלל
כמו שהתבטאתי בעבר: יש צועך דחוף לקבל חוות דעת משפטיות לכאורה, רק כאשר הן מגובות בחוק ברור שאין עליו חילוקי דעות. כשחוות הדעת לא נסמכת בחוק חד משמעי וכל מטרת הייעוץ היא רק לטרפד את החלטות הממשלה והכנסת – אין להישמע לו. ייעוץ משפטי צריך לבדוק איך הממשלה יכולה לבצע את החלטותיה במסגרת החוק ולא להמציא חקיקות וסברות מדוע החלטות הממשלה לא ישימות. כבר אמרנו – רפורמה?
נמאס מההתבכיינות של הימין,בחרנו בכם תעבדו,תפטרו את הנבלה עם הבלונד שדופקת את בטחון המדינה.
איך חוב של 45 מיליון לקופת המדינה לא מפריע להם וכאשר רוצים תקציבים לדברים אחרים הם נזקים שאין כסף עוד נקודה קטנה שמראה על עצלות הענקית של המנובלים האלה
היועמשית אנרכיסטית תומכת ב 2 מדינות ותעשה הכל לפגוע בימין הישראלי.אין הבדל בינה לבין הפצרית שעושה הכל לפגוע בצהל ושופטת בגץ שנסעה במיוחד לבתי הכלא לבדוק שמחבלי הנוחבה מקבלים נייר טואלט.הם רוצים להוביל למדינת כל אזרחיה בכח.ה 7 האוקטובר לא מזיז להן.
מעניין מה המושחתים האלה מקבלים מאונרא זה לא לשווא האהבה הזאת ידוע שמערכת המשפט בישראל הכי מושחתת העולם
ידוע שמערכת המשפט בישראל היא הכי מושחתת זה לא אהבת חינם מי יודע מה הם נותנים להם נראה לכם שבחינם הם ככה מוותרים להם בטח מתחת לשולחן מקבלים הרבה דברים זה רק ככה עולם תחתון בחסות החוק
לעזאזל עם כל היע ץ המשפטי – פשוט תעיפו. כבר את השחורדינית וסגניהם לכל הרוחות
לצרף את היועמ"שית לסילוק של אונר"א
תפטרו כבר את החלאה אימו של הגנב.תתחילו למשול יה מעפנים.ממה אצם פוחדים???
אני לא מבין איזו הנחייה של הדרג המדיני הם צריכים?! יש חוק שאסור על ארגון הטרור אונר"א לפעול בשטח ישראל יותר הנחייה מזה לא צריך.
ואם עד עכשיו כשהיה מותר להם לפעול מישראל הם הפרו חוקים אחרים של תכנון ובנייה, שיושת עליהם את העונשים הקבועים בחוק על העבירות האלה
ממשלת ישראל תתחילו למשול תעיפו את המנוולת החוצא
ממשלת ישראל תתחילו למשול תעיפו את המנוולת החוצא אין לה ליועצת המשפטית מה לחפש אצלינו
תפעילו את טראמפ נגד משרד המשפטים,סנקציות נגדם יעזרו,מה שהימין לא מסוגל לעשות הוא יעשה.
פושעי הםרקליטות והמשת"פים של מיארה, ישלמו את המחיר על הפגיעה במדיניות המוצהרת של ממשלת ישראל. ידלמו בכיסם ובחוםש שלהם. חתיכת מנוולים שמאלנים ארורים לא מסךח ולא נמחל לכם. נראה לכם מי הבוסים כאן. אנחנו, העם.
מורדי החונטה השמאלנית העבריינים,דוחפים למלחמת אזרחים.
ניתן להם!
הגיע הזמן לשבור את שלטון החונטה.
מדובר בגייס חמישי על מלא הפועל בשירות האוייב – ועל חשבוננו: משכורות מנופחות, פנסיות תקציביות, בזבוז מיליארדים על פעילות להריסת מדינת היהודים. ביביהו הרופס כמו ספגטי מבושל אמור לפטר את הרועצת וזרזיריה 'בהקדם' – כמו שהוא מפנה את ח'אן אל-אחמר ו'ממוטט את החמאס'.