לא למדנו כלום? במוצבים בגבול הצפון המיגונים נבנים ע"י פועלים ערבים

מכינים את המודיעין לטבח הבא? עדויות מהשטח חושפות את המחדל. דובר צה"ל: "קיימים נהלים מוגדרים"

מיגון נגד רחפנים בבסיס צה"ל. איך יכול להיות שפועלים ערבים נכנסים למוצבים ונחשפים למיקומים ולמספרי הכוחות? (תמונה: דובר צה"ל).

בחודשים האחרונים פועל פיקוד צפון במרץ להתקין אמצעי מיגון נגד רחפנים בבסיסיו ברחבי הצפון. מדובר ברשתות, סככות וציוד נוסף שלאור לקחי הקרבות האחרונים נכנס באופן שיטתי לכלל הבסיסים והמתקנים המאויימים. מדובר בשורה של מוצבים קדמיים, מוצבים גדודיים ופלוגתיים על קו הגבול עצמו, שלהם חשיבות אסטרטגית להגנה על לוחמי צה״ל ויישובי הצפון.

לאתר ׳מידה׳ נודע כי פעמים רבות מי שמועסק לביצוע העבודות הללו הם  פועלים ערבים המועסקים על ידי קבלנים של משרד הביטחון להתקנת המיגון. בשבועות האחרונים פועלים אלו מקבלים גישה לשורה של מוצבים ומקבלים מידע רב על פריסת הכוחות במוצבים על מיקומם של מתקנים חיוניים וכדומה.

״הם מסתובבים בכל המוצבים של הצבא עם מפות מדויקות של איפה למקם רשת ואיפה לא למקם רשת עם טלפונים עליהם, עם גישה מלאה לכל הבסיס״ אומר לנו קצין לוחם באחת היחידות המתמרנות במרחב. ״הם מסתובבים בחופשיות ואם לא מציבים עליהם חייל צמוד שמאבטח כל פועל, כל הבסיס פתוח לפניהם״ אומר הקצין, ״ואיש לא מציב אבטחה ברמה הזאת״. לדבריו, ״אין דרך לשלוט עליהם. הם פשוט מסתובבים בכל מקומות הכי רגישים שלנו רואים כמה כלים יש בכל מוצב, את ההתנהלות בשגרה ואת כל הפעילות״.

בצבא נוקטים באמצעים רבים לשמור על ביטחון מידע, מזהירים ומתדרכים את הלוחמים לא לצלם את המוצבים, להיזהר מחשיפת פרטים ובטח שלא לתעד את מיקומי הכלים, העמדות ואמצעי הלחימה. אבל נוכח הגישה החופשית שניתנת לפועלים ערביים, נראה שהמאמצים הללו לשווא. ״יש פה תופעה חריגה ומסוכנת, שאני לא מצליח לעצור ברמתי ולא משנה עם מי אני מדבר. זה חייב להיעצר״.

אחרי הלקחים שנלמדו מה-7 באוקטובר וחשיפת מוצבי צה״ל למודיעין של החמאס, מישהו חייב להתעורר, ומהר.

תגובת דובר צה"ל:
״בצה״ל ובמשרד הביטחון קיימים נהלים מוגדרים לעובדים שרשאים להיכנס ולעבוד בבסיס, בהתאם אליהם הפועלים מלווים על ידי נציגי הבסיס לאורך כל שהותם בו.
נדגיש כי העובדים נדרשים לעמוד בדרישות סף ונשלחים למשימות בבסיסים שונים ברחבי הארץ על פי רמת הסיווג שנקבעה עבורם.
ככל וימסרו פרטים מדויקים על העובדים הנ"ל הם יבדקו בהתאם״.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *