זכויות אדם, אבו מאזן פרטנר, לפרז את הרצועה, לשקם את עזה – ד"ר מרדכי קידר ליקט עבורנו את מיטב הקלישאות המקובלות והחבוטות.
1. "חמאס יזדקקו לסיוע חוץ מסיבי כדי לשקם את ההריסות"
"ההוכחה" לטענה זו היא שחמאס פנו למדינות העולם לסייע להם בשיקום. האמת היא שמנהיגי חמאס בכלל אינם רוצים לשקם את ההריסות, כי ההריסות ישמשו להם למשך שנים רבות אמצעי לסחוט כספים מן העולם, ולכן השארת ההריסות כפי שהן היא אינטרס חמאסי – לא לשקם את הרצועה. שלטון חמאס לא שיקם את ההריסות שנגרמו בעזה ב-2009 ("עופרת יצוקה") וב-2012 ("עמוד ענן"), אז למה שיעשו זאת עכשיו?
הם יביאו עיתונאים, פוליטיקאים, פעילי "זכויות אדם" וסתם תיירים כדי שאלו יפתחו את ליבם וארנקיהם וישפכו לידי אנשי חמאס מיליארדים. חמאס זקוקים לכסף לשיקום התשתית הצבאית, לחפור מנהרות תקיפה לישראל, לשקם את מערך ייצור הטילים ולהמשיך ולבנות את עזה תחתית.
2. "צריך לפרז את הרצועה"
פירוז הרצועה הוא חלום, שכמה אנשים חושבים שהוא אפשרי, למרות שאין לכך תקדים כאשר יש התנגדות מקומית לפירוז. אין בעולם צבא שמוכן לבוא לעזה כדי להילחם באנשי חמאס, הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני והארגונים האחרים. משימה זו תביא לשפך דם בהיקף נרחב בקרב חיילי הכוח שינסה להוציא מידי אנשי ארגוני הטרור את הנשק הרב והמגוון שצברו לאורך השנים. וגם אם יצליח כוח כלשהו לפרק חלק מהנשק של הארגונים, הם ירכשו נשק חדש באמצעות הכסף שיקבלו מקטר וממדינות רבות בעולם.
3. "חמאס יצטרכו לפעול למען האוכלוסייה בעזה"
גם זה חלום. תנועות ג'יהאדיסטיות חשות מחויבות אך ורק לאללה ולמצוות הג'יהאד למענו, לא לאיש, אישה וילד. אללה והג'יהאד נמצאים הרבה מעל כל ענייני האדם וצרכיו, וכמו שאנשי חמאס לא התעניינו בחיי תושבי עזה אשר שימשו להם מגינים אנושיים, כך רווחתם של אנשי עזה אינם מעניינת את חמאס. ההיפך: ככל שסבל הציבור יגדל כך יוכלו אנשי חמאס להביא עיתונאים ופוליטיקאים כדי לסחוט את כספי העולם למען "מטרות הומניטאריות" כמו חפירת מנהרות ורכישת טילים חדשים.
4. "אנשי עזה ימרדו בשלטון חמאס"
הסיכוי שאנשי עזה יפגינו נגד שלטון חמאס או יפעלו נגדו נמוך מאוד, כי משטר חמאס איננו שונה במהותו מ"מדינת האסלאם": אין לאנשי הביטחון של חמאס כל בעיה להרוג, לענות ולהשפיל את כל מי שיפגין או יפעל נגדם. משטר הפחד והטרור של חמאס ברצועה החל עם ההשתלטות ביוני 2007, נמשך עד היום וימשיך גם בעתיד, בשם אללה והעם הפלסטיני, כמובן.
5. "הדרישה של חמאס להסיר את המצור סבירה ומוצדקת"
יש אנשים בעולם, וגם כמה בישראל,שחושבים שיש לאנשי עזה זכות לקבל גישה לים, לייבא ולייצא סחורות באופן חופשי כמו רוב מדינות העולם שיש להן מוצא לים. גם חמאס חושבים שזכותם לקבל גישה לים, אבל מסיבה אחרת לחלוטין: הם צריכים לקבל משלוחי "צינורות השקיה" מאיראן, מלט מתורכיה, וחומרים לייצור "מוצרים הומניטארים" מצפון קוריאה. עייפי הנפש התומכים בהסרת המצור מעמידים פני תם, כאילו שאינם יודעים בשביל מה בדיוק רוצים אנשי חמאס להסיר את המצור.
הגרוע הוא שיש בישראל מספר ארגונים – שרובם ממומנים על ידי הקרן החדשה לישראל – שבעבר פעלו במישור המשפטי או הציבורי באופן שהקל על חמאס להכין את תשתיתו הצבאית. להלן מספר דוגמאות:
א. האגודה לזכויות האזרח פרסמה מסמך בכותרת: "שנה לעופרת יצוקה : מצור המכוון לפגיעה באוכלוסיה האזרחית, והמונע שיקום ההרס".
ב. בג"ץ על מעבר סחורות לעזה הוגש על ידי האגודה לזכויות האזרח בישראל; רופאים לזכויות האדם; המוקד להגנת הפרט מיסודה של ד"ר לוטה זלצברגר; בצלם – המרכז המידע הישראלי לזכויות האדם בשטחים; הוועד הציבורי נגד העינויים בישראל; גישה – מרכז לשמירה על הזכות לנוע.
ג. ארגון גישה פנה לראש הממשלה, שר הביטחון, שר המשפטים והיועץ המשפטי לממשלה, במסמך שכותרתו "הפחתת מעבר הסחורות לעזה כאמצעי לחץ פוליטי הינה ענישה קולקטיבית האסורה על פי החוק".
ד. רופאים לזכויות אדם – ישראל, עדאלה, יש דין, מוקד להגנת הפרט, גישה, הוועד נגד עינויים בישראל, האגודה לזכויות האזרח בישראל, חיברו מסמך לוועדת גולדסטון.
כמה זמן ייקח לארגונים הללו ודומיהם לשוב ולפעול במישור המשפטי, הציבורי והפוליטי, בארץ ובחו"ל, כדי "להקל על תושבי עזה" באמצעות הסרת המצור על יבוא "חומרים הומניטאריים" עבור צבא השלום של חמאס?
6. "יש להביא לרצועה את הרשות הפלסטינית כדי שתחליף את חמאס בשלטון"
זו אולי הטעות הגדולה ביותר. ההנחה שדבר כזה אפשרי מופרכת. בניגוד לסיסמה שפיזרו חסידי הסכמי אוסלו: "ערפאת יטפל בחמאס בלי בג"ץ ובלי בצלם", הרשות הפלסטינית, ובראשה ערפאת ומחמוד עבאס (אבו מאזן), מעולם לא הייתה מחויבת לחיסול ארגוני הטרור. הרשות עמלה כל הזמן "להרגיע" את ארגוני הטרור, ואלו התבססו והתחמשו. בישראל ובעולם היו אנשים שידעו את האמת, ראו ספריהם של רונן ברגמן וקנת לוין.
ישראלים ואחרים השלו את עצמם, את ישראל ואת העולם, שהרשות הפלסטינית נמצאת "על הדרך הנכונה". בינתיים חמאס זכתה ברוב מושבי הרשות המחוקקת של הרש"פ בבחירות ינואר 2006, השתלטה בדם ואש על רצועת עזה ביוני 2007, והקימה בה מדינת טרור.
האם הרשות הפלסטינית תסכים לקבל מחדש את רצועת עזה? ייתכן מאוד שכן, אבל לא בשביל לפרק את נשקם של חמאס, הג'יהאד האסלאמי ושאר ארגוני הטרור, אלא בשביל להיות זה שיקבל את הכסף שיגיע מאירופה, מארה"ב, מקטאר, מהאו"ם ומתורמים פרטיים, בשביל לשקם את עזה. מה שהתורמים אינם יודעים הוא שבכירי הרש"פ ייקחו – כמו שעשו בעבר – שיעור ניכר של הכסף לחשבונות הפרטיים שלהם, לפני שיקנו את הבלוק הראשון לשיקום עזה. יהיה מי שיאמר: נטיל עליהם פיקוח, כדי לוודא שהכסף הולך למטרות הנכונות. האם בעבר הפיקוח הועיל?
ואם תבוא הרש"פ לעזה, האם "כוח דייטון" שהקימה ארה"ב יילחם בתוך המנהרות נגד הג'יהאדיסטים? האם מנגנוני הביטחון של הרש"פ יגלו מנהרות לישראל ויפוצצו אותן? האם יתעמתו עם לוחמי ארגוני הטרור שלא יסכימו להתפרק מנשקם ומטיליהם? האם אבו מאזן יסגור את כל מפעלי ייצור הרקטות? התשובה לשאלות אלה ברורה ברגע שמנסחים את השאלות. יתר על כן, נוכחות הרש"פ בעזה תקשה על ישראל לפעול נגד הטרור, תוסיף עוד גורם "מתווך" שיהפוך עם הזמן למסכה על פני הטרור, שאנשיו יפעלו מול ישראל תחת איומי האקדח שחמאס תצמיד לראשיהם. יש למישהו בישראל ובעולם יכולת להבטיח שדבר זה לא יקרה?
7. "יש לפתוח את 'המעבר הבטוח' בין עזה ויו"ש"
זו טענת הבל, שאין צורך אפילו להתמודד איתה. הדבר היחיד שהמעבר הבטוח יעביר ליהודה ושומרון אלו יכולות פיגוע שיאפשרו להפיל מטוסי נוסעים.
להתפכח מאשליית המדינה הפלסטינית
מכל האמור לעיל עולות מספר מסקנות. הראשונה היא שאסור להגיע לשום הסדר עם עזה. מה שיכול להביא לשקט מול עזה הוא אך ורק הרתעה, המבוססת על הידיעה הברורה שכל התגרות מצד עזה – ולא משנה מאיזה ארגון – תביא לתגובה לא-מידתית מצד ישראל. אסור אפילו לחשוב על הסרת המצור הימי, ואין להרשות הקמת נמל תעופה ברצועה. ישראל יכולה להמשיך ולמכור לעזה מוצרי מזון, מים, תרופות, דלק וחשמל, כדי למנוע אסון הומניטרי ברצועה.
השנייה היא שיש להתקדם כבר היום לפתרון היחיד שיכול להביא לביטחון, ליציבות ולשקט ביהודה ושומרון, והוא הקמת שבע אמירויות מחוזיות. על ישראל להישאר בשליטה מלאה על המרחב הכפרי תוך הצעת האזרחות הישראלית לתושבי הכפרים. ישראל לא תוכל אפשר הקמת מדינה פלסטינית נוספת ביהודה ושומרון, שכן מדינה זו תהפוך תוך זמן קצר למדינת חמאס.
השלישית היא שעל ישראל והעולם להבין ששלום במזרח-התיכון ניתן אך ורק למי שאיננו מנוצח, למי שמצליח לשכנע את שכניו שלטובתם כדאי להם להניח אותו לנפשו.
במזרח-התיכון פועל הכלל שקבעה הלן אנסיין מו: "החירות ניתנת רק למי שמוכן להגן עליה".
ד"ר קידר, ומה עם האמירה שלך:
"הדבר היחיד שיכול להרתיע מחבל מתאבד הוא הידיעה שאם ייתפס, אחותו או אמא שלו תיאנס".
האם זו עמדה במבחן המציאות? או שמא תעמוד בעתיד? אתה ממליץ לנסות אותה? היית מוכן לבצע אותה אישית, או שאתה מעביר את האחריות לאמירה/מעשה לאדם אחר?
ד"ר קידר הבהיר את דבריו יותר מפעם אחת, בין היתר גם מעל במה זו:
https://mida.org.il/2014/07/23/%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%93-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%AA/
אבל מה לצבועים וליושר אינטלקטואלי?
איכס! מי רוצה לאנוס בכלל? ועוד אשת מחבל? דר' קידר מתאר את המאזן בין השבטים הקיצוניים בינם לבין עצמם. זוהי המסורת שלהם. את קד'פי אנסו בכדי לפגוע בכבודו, לפני שהרגו אותו. באיראן המוציאים להורג אישה (בסקילה, חרב, או תליה) נוהגים קודם לאנוס אותה! האם כשאני מתאר זאת, אתה דורי תראה בי כאילו אני ממליץ על כך? כנראה יש לך בעיה עם הבנת הנקרא? או אולי לא!
מציע לך ולכולנו להיזהר מאוד בקריאה ושמיעה של דברים מסובכים, שמתארים תרבויות אחרות שאנו לא מכירים, למרות שאנו מוקפים בהם.
מאחל לך הצלחה!
ד"ר קידר תודה רבה על המאמר,
רציתי להוסיף לנקודה השלישית- התפיסה המערבית-מודרנית ששלטון מחויב לרווחת עמו היא חדשה (מבחינה היסטורית) גם במערב. בימי הביניים תפקידו העיקרי של המלך היה לפעול לגאולתם הדתית של נתיניו- ריצ'ארד לב ארי יצא למסע הצלב כאשר הוא מאוים על ידי פיליפ (שאכן חזר מהמסע לפניו ופעל כנגד אדמותיו של ריצ'ארד עד שהספיק לחזור בעצמו). כך גם גבה מהם מיסים והקיז את דמם למען מטרה דתית מרוחקת שאינה קשורה כלל וכלל לרווחת נתיניו- למה? כי תפקידו כמנהיג דתי היה חשוב יותר (גם בעיני הנתינים) מאשר תפקידו לצרכי רווחה. ניכר שהעם במדינות מוסלמיות רואה את הדברים בצורה דומה עדיין- הג'יהאד וחוקי הקוראן חשובים מרווחתם האישית. המערב לא מבין את זה ושופט את המוסלמים בעיניו באופן שניתן להגדיר כבין אנכרוניסטי לאוטופי.
לענין הארגונים הפועלים כנגד המדינה- מדוע לא מופעלים סעיפי הבגידה כנגדם?
לענין הרש"פ וארגוני הטרור- לא רק שנוח לאבו מאזן לשחק בין מצב "אני מדינה" לבין מצב "אני עדיין לא מדינה", נוח לו יותר שמישהו "אחר" מבצע את הטרור בעוד הוא יכול לבצע רק "התנגדות עממית" מכוונת. לא מדובר כאן באיזה "בן גוריון" של המדינה הפלסטינית שיקרא לפלגים החמושים להתפרק מנשקם- רק חבל שגם מנהיגי העולם (ואפילו בישראל) לא דורשים ממנו לקיים רק בעל כוח ריבוני אחד. אין מדינה שיכולה להתקיים לאורך זמן כאשר בעלי כוח צבאי שונים פועלים בתוכה.
לענין הפתרון- צריך להילחם ברעיון "הפתרון המיידי". אלו קוראים למדינה פלסטינית ואלו קוראים לנסיגה. גם אוטונומיה יכולה להיות רק פתרון ביניים. צריך להרגיל את העולם ואת הישראלים לעבודה ארוכת טווח בה ידרשו הפלסטינים לעמוד בדרישות הבסיסיות של מנהיגים כלפי עמם וכלפי העולם- הימנעות מטרור ומחינוך לטרור, אלימות ושנאה, הפסקת השוחד, כיבוד ערכים הומניים ועמידה בהסכמים. עד אז- אין פרטנר, עד שלא יתחילו את התהליך הארוך הזה- גם לא יהיה פרטנר. צריך להרגיל את העולם לחשיבה שאין "זבנג וגמרנו".
לשאלתך – "מדוע לא מופעלים סעיפי הבגידה כנגדם?" – חונטת המשפט נשלטת ומופעלת על ידי אותם אנשים רעיונות ערכים, ומכיוון שהיא זו שאמורה להפעיל את סעיפי הבגידה, אין סיכוי שזה יקרה.
סביר להניח שיום יבוא והעם יתקומם. זה יקרה כשיגזימו. כרגע, הם פועלים כמו נמלים ותולעים – מכרסמים ביסודות, בשקט, ביסודיות. רק שלא נקום מאוחר מדי.
למשה, שלום רב
כתבת "חונטת המשפט" וזה לא נשמע הוגן. נדרשת חוקה אנושית בינלאומית
אתה מעלה סוגיה משפטית חשובה מאוד. חוק וסדר הם יסוד של כל היקום. הם לא חזות הכול, אבל אי-אפשר בלעדיהם. לא בעולם הפיזי, הפיזיולוגי, ובוודאי לא בעולם האנושי. השופטים פועלים לפי החוקים. לכול חברה, החוקים שלה, הופכים להיות המאפיינים של החברה, מעין "אישיות", או "גנים" חברתיים.
בחלופה אחת, ניתן לחוקק חוקים הדומים לעולם הדיקטטורי. זה יהפוך אותנו לדיקטטוריים.
בחלופה אחרת, ניתן להתגאות על חוקים מפוארים על הנייר, אך להתעלם מהחוקים המאפיינים אותנו, ולבטל שופטים, ושפיטה. חלופה זו הופכת אותנו לאנארכיה.
ומה אתה בוחר מכול החלופות הללו: מדינת חוק בפועל, דיקטטורה, או אנרכיזם?
העם היהודי הוא עם של חוק ומשפט מאז הופעתה מלפני 3,400 שנה, עם חוקים הומאניים ממדרגה ראשונה, שביסודם נמצאת החוקה היהודית המפוארת של נקראת "תורת משה".
החוקה האנושית קיבלה השראה מהחוקה היהדות. באו הנוצרים, באו המוסלמים, באו הסוציאליסטים, באו ההומניסטים המודרניים, וכול אחד בתורו, לקחו חלק זעיר מהים האדיר היהודי, והפכו אותם לסממנים של "תרבות מודרנית".
מה הצרה? שכל אחד מהם, וכולם ביחד, לקחו את החלקים שמשרתים את האגו שלהם, במקום לשרת את האמת. חצאי האמת האלה, נמהלו בכמה שקרים (לוקל-פטריוטיים), ויצרו בליל, שאולי מביא תועלת וסיפוק לחלק מהמנהיגים, אבל סופם להתנגשות חזיתית מול המציאות האנושית.
בגלל הסתירות הפנימיות בחוקותיהם, נשברות החברות ה-"מודרנית" האלה, על סלע התכלית האנושית.
גם בישראל, וגם ברובד העולמי של זכויות האדם, לדעתי הצנועה יש משבר "חוקתי". ולכן ניתן להתלבש על כל אחד, להפוך אותו (בעיקר אותנו היהודים) מקורבן לתוקפן, מנאמן לבוגדן, וגם ההיפך.
מה שחסר כיום, הוא אותו גוף משפטי ללא פניות, שמחפש את האמת הצרופה. מבלי ליפול במלכודת של ה"נרטיבים", ולתוך הבור של "אמת יחסית", ומבלי להתחשב בלהיות "פוליטיקלי-קורקט". הם ינסחו חוקה אנושית כלל-עולמית, מתוך אהבה צרופה למין האנושי, ברובד הבינלאומי.
המטרה צריכה להיות "שלום עולמי", "כבוד אדם וחירותו", ו"אנושיות אוניברסאלית". כמובן החוקה הבינלאומית הזאת, צריכה לכלול ערכים, מידות, ודרכי ענישה אחידים לפושעים, טרוריסטים, דיקטאטורים המפרים את החוק, לא משנה איפה הם גרים, מי הם, מה מעמדם, לאיזו דת הם מאמינים, ובעד איזו אומה הם פועלים.
במצב זה, "החוקה האוניברסאלית" תהיה השורש והמסגרת של חוקי כל המדינות ותרבויות על כדור הארץ. חוקי מדינה או דת, שהם לא חוקתיים, יתבטלו.
אז במקביל ל"ואהבת לרעך כמוך" יוסיפו ויאמרו ו"אהבת לכול חברה אנושית ולכול מדינה שכנה שוחרת שלום, כמו המדינה והחברה שלך".
חגי יקר. 7.8.2014
לא הזכרת את החמוּר מכול: "תרבות השקר, ובעיקר השקר העצמי".
ברשותך אני אקרא לו : "מנהרת השקרים העצמיים שלנו" בעצמנו.
משפט בלוגיקה אומר, אם אתה מצרף מיליון דברי שקר לאמת, אין בכוחה של האמת להפוך אף שקר לאמת. וגם לא פי עשרות מונים של אמת, לא ניתן להפוך שקר לאמת.
ולהיפך, אתה מוסיף שקר אחד לבסיס של מיליוני דברי אמת, התוצאה היא שבכוחו של השקר האחד, להפוך את כול האמיתות, לשקר.
אין סימטריה בין אמת לבין שקר. כמו שאין סימטריה בין מים טהורים, לבין נוזל מזוהם או רעל.
עכשיו, כל אחד ישקול לעצמו איך התרגלנו לדברי שקר:
א) "פלסטינה הייתה מדינה"! לעולם לא!
ב) קיים "עם פלסטיני"! לעולם לא היה (ולהערכתי, הם גם לא יהיו לעולם, בגלל הערכים המעוותים שלהם שאתה תיארת, כל כך יפה)
ג) לא הייתה מדינה יהודית ו/או ישראלית. "פלסטינה", הוא שם מאוס ומעושה של הבריונים הרומאים הנוצרים, שרצו לשרש את היהדות, לרשת אותה, ולמחוק מן העולם את זכר העם היהודי. הם מאוד רצו למחוק את "ישראל" מהמפה. תראה כמה אנשים טובים קונים בשתי ידיים את השקר הרומי הנוצרי מלפני כ1,700 שנים (נא לא להתבלבל בין "פלשת" – פולשי האיים, לבין "פלסטינים" עריקים, מחפשי עבודה, ותגרנים שניצלו את חולשת עם ישראל בגולה, ותחת המנדט העותומאני, פלשו לארץ ישראל, וכעת מעמידים פנים כאילו זה המולדת שלהם)
ד) לא הייתה היסטוריה יהודית: שקר הבא להלבין שוד המולדת מישראל. המולדת היהודית והמרכז השלטוני של יהודים ובני ישראל, מאז יהושע עד עליית הנצרות (רצוף במשך כ1,800 שנים) היו, שכם, חברון, בית לחם, הרי יהודה, הגליל, הנגב, וכן, גם ה"בשן" ו"חשבון", מעבר לנהר הירדן. פתאום באים אנשים ומשקרים ותובעים בעלות על המולדת היהודית. פעם בשם "כנסיה", ועכשיו בשם "אסלאם", נוסח א', ב', וכו'. ואנחנו, כמו מקליט, קונים את השקרים, ולא מבינים שאנו במו ידינו מנציחים את חורבננו.
לחגי היקר
המשך לקישאות: יש גם מנהרת השקרים העצמיים שלנו לעצמנו
ה) לא הייתה ארץ ישראל ולא בית המקדש בירושלים. ראה את האבסורד: אפילו נבוכדנצר, וטיטוס "טעו" שהנציחו שכבשו את ירושלים. ששדדו את המנורה! ואת כלי הקודש מבירת ישראל "ירושלים", מ-"בית המקדש" היהודי על הר הבית! ושלקחו את מנהיגי העם היהודי לגלויות (אשור, בבל, איראן, ורומא). הם הנציחו את הניצחונות שלהם מתוך הזיה! ואנו, כמו טמבלים, נותנים למשכתבי ההיסטוריה, להלעיט אותנו בשקרים מודרניים. אם זה אופנה, או הזיות, או גאווה שכלתנית, או מכירת המצפון של הסופרים, זה לא משנה.
ו) יהדות חילונית בונה תרבות. לזמן קצר זה בהחלט יכול להיות. אם התרבות המודרנית הינה חלופה לתרבות היהודית, אז מה הועילו החכמים?, הרי הורינו ואנו יכולנו בקלות להחליף את דתנו וזהותנו, ללא הצורך במלחמות, דם ויזע. היינו מתבוללים וזהו. חלופה תרבותית לטווח ארוך? מי שרוצה לראות את התוצאה לא צריך להיות נביא, עתידן, או חוזה. מספיק שיסתכל על כמה עובדות: כמה יהודים התבוללו לנו בין האצבעות מאז לפני 60 שנה? לפחות 14,000,000 איש! מאילו חוגים הם נשרו? מאלה שהיו חילוניים (בני התרבות החלופית המיוחלת), בני רפורמים, שהיו פעם קונסרבטיים, שהוריהם היו יהודים חרדים! הקרוסלה של השקרים, מעיפה את היהודים שלנו בתנופה, החוצה אל השמד וההתבוללות.
ז) "ציונות" היא התכלית. לדור אחד? זה נכון. לטווח ארוך? סימן שאלה גדול: יותר מ10% של ציונים טובים, ירדו מישראל לארה"ב, ובניהם, שם מתבוללים, בקצב יותר גדול, מהיהודים המקומיים. מספר הולך וגדל של בנות ישראל חילוניים, יוצאים עם ערבים, מביאים ילדים, שבפוטנציה הופכים להיות פלסטינים, ואולי מוסלמים קיצוניים, ומחבלים בדרך אגב. לטעמי, הציונות הייתה טקטיקה (ולא אסטרטגיה) שבאה לממש חלום יהודי תורני. בדרך התייהרנו והפכנו אותה לאסטרטגיה, תוך ששיקרנו לעמינו, שאנו מגשימים חלום בת 3,800 שנים (מאז אברהם שייסד את העם).
ח) היהודים חכמים מכוח הגנים, ו/או מכוח החינוך המודרני העכשווי. יש בזה אמת כלשהי. אבל האם שיטת הלימוד המודרנית, באמת יותר אפקטיבית בפיתוח מוטיבציה, חקר אמת, נאמנות לערכים, אהבת העם והמולדת, אהבת האדם באשר הוא? אפילו בטכניקת הבנת הנקרא לא!
ט) אפשר להיות "ציוני" ולשבת בחו"ל! תאר לעצמך שמכול המתבוללים (מאותם 14 מיליון יהודים שנעלמו לנו אחרי השואה), 50% במקום לבגוד ביהדות ולברוח ממנה, היו עולים לישראל ובונים את הארץ. (אתה יודע מה? 40%. אפילו 20%. כלומר כ3 מיליון יהודים אמריקאים בישראל במקום בשמד). אז לא הייתה נוצרת בעיה דמוגרפית המרעידה אותנו עד לשד העצמות, לא היינו מפקירים את המולדת העיקרית שלנו (יהודה ושמרון) בזילות ובקלות כזאת ל"פליסטנים", שהם במוצהר שודדי הקרקעות של העם היהודי. לא ביהודה ושומרון, ולא בעזה
י) הטכנולוגיה, היחסים הבין-לאומיים, דעת הקהל העולמי, תדמית ישראל, והקרבת תושבי ישראל למענם הם יביאו שלום! אירופה נבגדת כעת בידי תושביה המוסלמים. היא עצמה בגדה באנושות לאורך כל ההיסטוריה שלה (מיוון, רומא הפגאנית, והנוצרית, ממלחמות הצלבנים, דרך שעבוד קולוניאליסטי של העולם המזרחי הדרומי, עד לאינקוויזיציה, נאציזם ושואה, וכלה קומוניזם פאטאליסטי וכד'). הם, אנשים המוכנים להילחם על זכויות האדם, עד טיפת הדם האחרונה של היהודים והישראלים. האם הם יהיו השופטים על שרידות העם היהודי?
בקיצור, בל נופתע כשאנו מוצאים את עצמינו במבוי סתום, שאנו בעצמינו כורים מתחת לרגלינו! המנהרות של עזה הם משחק ילדים ביחס למנהרות הבערות שאנו כורים לעצמנו!
צר לי שהכאבתי לך את הראש. אבל מצאתי את עצמי חייב לפרוק טיפה את העול מעל צווארי. כל השאר… נראה לי אגדה! דפי נייר סובלים כל שקר וכול סתירה. אבל, המציאות? עובדות החיים? אמיתות אוניברסאליות? והעולם האובייקטיבי? ועולם המוסרי האנושי? ועולם הא-לוקי? מסופקני.
דורי אתה יודע שלהגיד חצי אמת זה חצי שקר ?
המשפט המלא שקידר אמר הוא ששום דבר לא מרתיע מחבל מתאבד כי אין לו ערך לחיים. הדבר היחיד שיותר חשוב למחבל מתאבד מחייו זה כבוד משפחתו. וכך יוצא שהדבר היחיד שיכול להרתיע אותו מלהתאבד זה האיום שמשפחתו תיאנס. הבעיה היא שזה משהו שמדינה מערבית דמוקרטית לא יכולה לעשות, להבדיל מהדרך שבה הטרור האיסלמי שולט על אנשיו ומונע מהם להתמרד !
עכשיו הדברים נראים אחרים לגמרי, נכון דורי ? למה להגיד חצי שקר ? לא יפה
למוטי קידר היקר, אתה יכול להרחיב לגבי פיתרון "שבע אמירויות מחוזיות" שציינת במשפט אחד בסוף המאמר.
תודה.
מעניין ומלמד.