"חקירות נתניהו הן רדיפה, זו חתירה תחת עקרון השוויון"

לאחר קדנציה עמוסה במאבקים וחוקים חשובים שהוביל, ח"כ אמיר אוחנה פורס את משנתו הפוליטית בנושאים הבוערים שעל הפרק. ראיון מיוחד

"הבוחר רואה את העשייה וממשיך לבחור בנו". ח"כ אמיר אוחנה | פלאש90

תקופת בחירות היא אולי הזמן הלחוץ ביותר במערכת הפוליטית. מרבית חברי הכנסת נכנסים לאווירת קמפיין, אך יחד עם זאת מנסים עדיין להמשיך בפעילות חקיקה ובסדר היום הרגיל של כל מחוקק. הדבר נכון שבעתיים לגבי מפלגות שעורכות בחירות מקדימות, שהתחרות בהן לעתים קשה יותר אפילו מהבחירות הכלליות.

כאשר קבענו לשוחח עם ח"כ אמיר אוחנה המטרה הייתה לערוך מעין סיכום קדנציה, ורשימת השאלות שהוכנה מראש הייתה בהתאם. אך ברוח התקופה הלחוצה, בין דיון דחוף בוועדה, אירוע בחירות וקפיצה קטנה למזנון לחטוף משהו, כמובן שלא ניתן היה להתעלם מהנושאים הבוערים שעל סדר היום.

הנושא העיקרי עליו מדברים במערכת הבחירות עד כה הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו, ובפרט התמודדתו עם החקירות העומדות נגדו והשפעתן האפשרית על תוצאות ההצבעה. בימים האחרונים יצא נתניהו במתקפה נגד כוונת היועץ המשפטי לערוך לו שימוע עוד לפני יום הבחירות, וח"כ אוחנה מצטרף לדעה זו.

"קודם כל חשוב להבהיר ששימוע הוא לא תנאי הכרחי בתהליך", הוא פותח את השיחה עם 'מידה' ומוסיף: "יכול להיות שהיועמ"ש יגיע למסקנה שלא להגיש כתב אישום בכלל ואז אין צורך בשימוע, אבל ככל שתהיה כוונה לערוך שימוע אי אפשר להתחיל אותו לפני הבחירות מכיוון שברור שלא יספיקו לסיים בזמן".

רה"מ נתניהו ואוחנה | פלאש90

לדברי אוחנה, "ישנם גורמים משפיעים מאוד בעלי כובד משקל בציבוריות הישראלית – אנשי משפט, אנשי תקשורת, אקדמיה וגורמים פוליטיים – שמאוד היו רוצים שהבוחר הישראלי לא יבחר בנתניהו לכן הם רוצים לעשות שימוע לפני הבחירות. אבל תאר לעצמך שיודיעו על שימוע, לא יסיימו אותו לפני הבחירות וחלק מהבוחרים לא יצביע בשל כך לנתניהו? האם מישהו יכול להחזיר את המנדטים האבודים?", הוא תוהה ואומר: "מדברים איתנו כל הזמן על שלטון החוק, אבל מה שמתרחש בחקירות נתניהו זו רדיפה והתנהגות שחותרת תחת עקרון השוויון".

מה תעשו במפלגה במקרה של שימוע?

"תנועת הליכוד כשמה כן היא – מלוכדת. אנחנו בחרנו בנתניהו והוא לא הומלך עלינו, אנחנו מאמינים במנהיגות שלו ובהישגים שהוא הביא למען מדינת ישראל, ורוצים שהוא ימשיך להביא הישגים ושהמדינה תמשיך לשגשג".

תופעה נוספת המאפיינת את התקופה האחרונה היא הקמת מפלגות חדשות, תוך התפלגות של סיעות ישנות ותזוזת קולות בתוך הגושים. אוחנה אינו מתרשם מהמתחרות הנוצצות ואומר: "המותג 'הימין החדש' הוא בדיוק כמו 'המחנה הציוני'. זה שם נועד לחזק את הגוף שקרא כך לעצמו, דווקא בנקודות שהוא חלש בהם. ב'מחנה הציוני' יש גורמים פוסט ציוניים, אבל כדי להימנע מתדמית שלילית קראו לעצמם ציוניים. זה נכון גם לגבי 'הימין החדש'".

לדברי אוחנה, הימין החדש האמיתי נמצא בליכוד: "אנחנו אלה שמורידים את הכפפות ונאבקים. זו התנועה היחידה היום במדינת ישראל שיש לה גם שורשים שנטועים עמוק בהיסטוריה וגם ענפים חזקים השלוחים לעבר העתיד".

אתה לא חושב שההתקפות על בני גנץ מצד בכירים בליכוד רק מחזקות אותו?

"אני אישית לא תוקף את גנץ, פשוט כי אני לא יודע מה עמדותיו הביטחוניות או המדיניות. אני לא יודע איפה הוא עומד בנושאים האלה ולא יכול לבקר אותו. מה שכן אפשר לבקר זו התופעה בה אדם שנכנס לחיים הציבוריים בישראל ממלא את פיו מים. ברור שהוא יתחיל לענות על שאלות ככל שיתקרב מעוד הבחירות, אבל הטקטיקה של לזכות באהדת הקהל על כלום היא נלוזה".

יהיו כאלה שיגידו שגם לליכוד אין מצע מסודר לקראת הבחירות

"לליכוד יש חוקה שאומרת מה הם העקרונות המרכזיים של התנועה. לליכוד יש עשר שנים רצופות בשלטון. אף אחד לא יכול לטעון שהוא לא יודע מהן עמדות הליכוד. אנחנו ממשים אותן בפועל, אנחנו לא סתם מדברים. הבוחר הישראלי רואה את העשייה וממשיך לבחור בנו כי הוא רוצה שנמשיך לעשות".

פרשה אחרת שתפסה את הכותרות לאחרונה היא חקירת הנערים בשב"כ, בחשד שביצעו פיגוע בו נרצחה אישה ערבייה בשומרון. אוחנה עצמו עשה תקופה ארוכה בשירות הביטחון והוא מספר: "אני לא מכיר את פרטי החקירה הרלוונטית הזו, אך חשוב לזכור שיש כללים של מותר ואסור גם במאבק בטרור, לא משנה אם זה טרור או מוסלמי או טרור מסוג אחר. השב"כ ככלל שומר על הכללים האלה, ואם יש חריגות צריך לטפל בהן באופן משמעתי. חשוב גם לזכור כי למעלה מתשעים אחוזים מהפיגועים מסוכלים על ידי השב"כ, והוא מטפל היטב באירועי הטרור לסוגיו".

בשמאל דורשים מפוליטיקאים בימין לגנות תופעות כמו 'תג מחיר'

"הדרישה לגנות היא צביעות של השמאל. ברור שכולנו מגנים את הטרור לסוגיו, אבל גם ברור שאין בכלל מה להשוות מבחינת ההיקפים והגיבוי החברתי בין מוסלמים שרצחו יהודים כי הם יהודים, לבין ההיקף של יהודים שרצחו ערבים כי הם ערבים. לצערנו היו מקרים מעולם, אבל מחבל שמגיע מעזה או מג'נין זוכה לתהילה ומקבל משכורת. כשאצלנו קורים דברים כאלה הוא נרדף עד מיצוי הדין ומוקע כאחרון העבריינים".

בראשית השבוע נרשם שוב סבב הסלמה רגעית בעזה, מצב שנדמה שכבר התרגלנו אליו. כמי שמכיר היטב את הרצועה משירותו הצבאי, אומר אוחנה כי לפחות בעתיד הנראה לעין, אין פתרון לעזה זולת הרתעה. "מדינת ישראל החליטה למרבה הצער על תכנית ההתנקות ב-2005, ומאז עזה ותושביה אחראים מלאים לגורלם. מכיוון שאין פתרונות מדיניים מול ארגון שמטרתו היא לחסל אותך, אז ככל שההרתעה נשחקה יש לרענן אותה. במבצע 'צוק איתן' ב-2014 חמאס חטף מכה קשה ביותר, ובעקבות הרס התשתיות והרג המחבלים מדינת ישראל קיבלה ארבע שנים של שקט כמעט מוחלט. עד לנפילתם של סמ"ר אביב לוי וסא"ל מ' היו מעזה אפס הרוגים. זה מצב חסר תקדים מאז 1967, יותר מחמישים שנה. לכן אם הם יורים עלינו, צריך לירות חזרה שבעתיים".

"בצלם – ארגון מתועב"

אך מעבר לענייני השעה, ביקשנו לשמוע מאוחנה על נושאי המדיניות החשובים אותם קידם מאז שנכנס לכנסת ועל אלה שהוא מתכוון להמשיך לקדם. אוחנה החל את כהונתו כחבר כנסת בשבוע בו ארע פיגוע הירי ברחוב דיזנגוף בתל-אביב, בו נרצחו אלון בקל ושמעון רואימי, ובהמשך גם נהג המונית אמין שעאבן. לדבריו, האירוע בו המחבל שלף כלי נשק וירה במבלים ולאחר מכן נמלט מבלי שאף אחד יעצור אותו, הוביל אותו להקים את השדולה למדיניות כלי ירייה.

"אני רוצה לראות אזרחים מסוגלים להגן על עצמם ביעילות, ולא עם גיטרה ומטריה כמו שראינו בכל מיני מקרים", אומר אוחנה ומוסיף: "זה בלתי סביר בעליל לומר לאזרח שאין לו עבר פלילי או רפואי רלוונטי – אתה רשאי להגן על המדינה בצבא ובמילואים וביתר ימות השנה אתה לא רשאי להגן על עצמך. לכן בשיתוף פעולה עם השר לביטחון פנים גלעד ארדן הקלנו את הרגולציה המכבידה שהייתה נהוגה עד אז. אני מתכוון להמשיך לפעול בנושא הזה כי יכולת ההגנה העצמית של אזרחי ישראל עדיין מוגבלת מדי".

היו הרבה ביקורות על המהלך הזה וטענות שזה יגרום להגדלת מקרי הרצח

"בדקנו ומצאנו שמאז ראשית שנות האלפיים ועד 2016, מכל מעשי הרצח בתוך המשפחה השיעור שבוצע באמצעות כלי נשק פרטי שהוחזק כחוק בידי אזרח עומד על 2.6%. אין מתאם בין החזקת נשק פרטי ברישיון לבין רצח בתוך המשפחה, וברוב מוחלט של המקרים מי שרוצה לרצוח עושה את באמצעים אחרים. לכן הרעיון שלקיחת נשק מהאזרחים תמנע מעשי רצח הוא מופרך".

אנחנו פוגשים את אוחנה בסיומו של שבוע בו עוד מאבק שהוביל הגיע כנראה לסיום מוצלח, עם הגעת התיקון ל"חוק הפקטור" לבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין למליאת הכנסת הערב. במידה והחוק יאושר, המשמעות היא שאחוזי המעבר במבחני הלשכה בשנים צפויים לחזור לרמתם הרגילה ומתמחים רבים שנכשלו בבחינה יוסמכו להיות עורכי דין.

אוחנה, עורך דין בעצמו, אמר כי "מאבק המתמחים הוא מאבק בגילדה שמבקשת למנוע את חופש העיסוק ממי שרוצה להיות עורך דין. הגילדה הזו מתנהלת בכוחניות מזה זמן רב, ובהקשר הזה במיוחד נהגה בשיכרון כוח יוצא דופן".

מחאת המתמחים | פלאש90

לדבריו, הנבחנים בשתי הבחינות האחרונות של הלשכה "זכו" למתכונת חדשה, שהביאה לנכשלים ברף גבוה מאוד, ולאחר שהמתמחים הציגו את הנושא בפניו הוא החליט לפעול. "הוצאתי מכתב חריף לשרת המשפטים בדרישה לתיקון העוול והחתמתי את רוב חברי הכנסת מכל סיעות הבית. חשבתי לתומי שזה יספיק אבל היא לא שעתה לזעקה ורק עסקה בספינים. לכן ערכנו לפני מספר שבועות את הכנס הגדול ביותר שהיה בכנסת בעשרים השנים האחרונות כדי לקדם את התיקון לחוק. שקד החליטה באותו בוקר לקיים מסיבת עיתונאים בתל-אביב כדי שכל הכתבים המשפטיים יגיעו לשם, אבל בכל זאת המשכנו לעבוד".

נשמעו טענות שהעיתוי של המהלך הוא בעיקר בשביל לקבל קולות בפריימריז

"זה שקר וכזב, ושרת המשפטים צריכה להתבייש על הספין הזה. יש הרבה עורכי דין שחברים בלשכה והם גם חברי ליכוד, אולי בגלל זה הם דווקא יצביעו נגדי? התחלנו את המהלך לפני שמישהו ידע בכלל שיש בחירות. נכון שהתעקשנו לסיים לפני הבחירות, אבל זה היה מתוך המחשבה שאם לא נפעל עכשיו אז אותם אלפי אנשים ימשיכו לסבול עוד חודשים ארוכים".

בין שאר תפקידיו בכנסת אוחנה שימש גם כחבר בוועדת החוץ והביטחון ועסק בנושא הגניבות מחיילי מילואים בבסיס צאלים, עליו דיווחנו בהרחבה ב'מידה'. לדברי אוחנה, למרות הדיונים והכתבות בעניין, הצבא והמשטרה לא טיפלו בו באופן מספק. "שמענו את זעקת חיילי המילואים ודרשנו מהגופים המבצעים לבצע אכיפה, אך לצערי לא ניתן עדיין מענה מספיק. כמו כן אני סבור שכדי להרתיע את העבריינים צריך לשנות את הוראות הפתיחה באש, גם כלפי אזרח שנכנס לשטח לצבאי ומנסה לגנוב ציוד. לדעתי זה מובן מאליו".

תחום אחר שבו ניסה אוחנה לקדם מדיניות חדשה שלא צלחה בינתיים הוא בתחבורה השיתופית, ובהכנסת חברות כמו 'אוּבֶּר' לשוק הישראלי. "זה תלוי בשר התחבורה הבא, כי שר התחבורה הנוכחי לא מעוניין בכך וחסם את הצעות החוק שלי בעניין, שלא בצדק. אובר וחברות אחרות של תחבורה ציבורית משותפת זה דבר נפלא. אנשים רבים ברחבי העולם נהנים ממנו, וגם אני כשאני נמצא בחו"ל. זה פתרון זול, זמין ונוח וחשבתי שיהיה טוב להביא אותו גם לישראל, בעיקר על רקע הטענות שעולות נגד התחבורה הציבורית בישראל. תמכתי ואני עדיין תומך בזה בכל ליבי".

יוזמה נוספת שהוביל אוחנה וכן עברה לבסוף הייתה הצעת החוק השוללת תקני שירות לאומי מעמותות שעיקר מימונן ממקורות זרים, ונימת קולו מקבלת גוון של כעס כאשר הוא מדבר על החוק. "אדם שאינו יכול להתגייס לצבא מסיבות שונות אבל כן רוצה לתרום למדינה מגיע למערך השירות הלאומי, וברשימת הארגונים בהם הוא יכול הוא מוצא למשל את הארגון המתועב 'בצלם' – אותו ארגון שהעומד בראשו קורא לחיילי צה"ל "פושעי מלחמה" ומשכנע את העולם להטיל סנקציות על ישראל. אז אתם באים ואומרים ששירות לאומי למען מדינת ישראל זה לשלב ידיים עם 'בצלם'? זה אבסורד".

"המשפטנים התרגלו לשלוט מבלי להיבחר"

עוד תחום הקרוב במיוחד לליבו של אוחנה הוא העיסוק בניסיון לקדם את הוצאת המסתננים האפריקנים מישראל. "אני נבחרתי לרשימת הליכוד לכנסת כנציג מחוז תל-אביב, בין היתר על ידי חברי הליכוד מדרום העיר, כך שאני מכיר היטב את הנושא. במשך שנים רבות אנחנו בוחנים כיצד לנהוג ומה אפשר לעשות, ובמסגרת זו ביקשתי ממרכז המחקר של הכנסת לבדוק כמה עולים לנו המסתננים. התוצאה הייתה אסטרונומית".

המפכ"ל לשעבר אלשיך | פלאש90

לדברי אוחנה, מדינת ישראל הצליחה לעצור את זרם הנכנסים, אך המפתח להוצאת המסתננים שנמצאים פה צריך להיות דרך הסכמים דיפלומטיים עם מדינות אחרות. "אני מאוד מקווה שנראה מזור לתושבי דרום תל-אביב וערים אחרות שנאנקות תחת עול המסתננים, אבל לצערי כרגע עדיין אינני איש בשורות. תושבי דרום תל-אביב שבעו מהבטחות אז לא אצטרף לעדת המבטיחים".

לקראת סיום השיחה סגרנו מעגל וחזרנו שוב לנושא הגדול שמרחף מעל כל המערכת הפוליטית – המתיחות מול מערכת המשפט והמשטרה. "מה שמתחולל במערכות החוק של מדינת ישראל  – קרי המשטרה, מערכת המשפט ולשכת עורכי הדין –  מחייב טיפול ובדיקה יסודית מהשורש", אומר אוחנה ומוסיף: "מי שחותר לרשויות נקיות ופתוחות חייב להיות מוכן לקבל חקירה כזו, אחרת הוא לא מגן על שלטון החוק אלא פוגע בו. שלטון החוק הוא לא לאתרג את המשטרה, שלטון החוק זה לבדוק את מה שקורה במשטרת ישראל כדי לבדוק שהיא מתנהלת באופן הוגן וישר. לכן תמכתי והצבעתי בעד הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לפרשת גל הירש, שלצערי לא התקדמה בגלל התנגדויות בקואליציה".

אוחנה גם לקח חלק חשוב במאבק מול היועצים עם "חוק היועמ"שים" שיזם והוביל. "זה חוק שמשנה מהיסוד את הקונספט של שלטון המשפטנים שאנחנו חיים תחתיו. כיום שר מגיע לתפקידו ומבקש לקדם יוזמות שמתיישבות עם השקפת עולמו, אך הוא מוצא שיש מעליו שר-על: היועץ המשפטי. זה שלא הוא מינה ולא הוא יכול לפטר, אבל ברצותו יקדם וברצותו יטרפד", הוא אומר.

לדברי אוחנה, מכיוון במרבית המקרים חוק נתון לפרשנות יש להשקפת עולמו של המפרש יש משקל רב בתשובה לשאלה האם יוזמה או רעיון או חקיקה מתיישביות או לא מתיישבות עם החוק. "לכל יוזמה אפשר למצוא משפטנים שיטענו עמדה מנוגדת. אני סברתי שנכון יהיה שהשר ימנה בעצמו את היועץ המשפטי למשרדו, כדי שזה יסייע לו לקדם את המדיניות לשמה נבחר, אבל אז גיליתי את עוצמתת ההתנגדות של אלה שהתרגלו לשלוט מבלי להיבחר – המשפטנים והשמאל".

אוחנה מספר כי לאחר שהגיש את הצעת החוק, "המתנגדים הצליחו בעזרת התקשורת להשפיע על שרת המשפטים, שהגישה מספר חודשים לאחר מכן הצעת חוק משלה, המסרסת ומאיינת את הרעיון הבסיסי שלי". למרות העיכוב בעניין, הוא אומר כי הוא "מתכוון להמשיך ולהיאבק על כך גם בכנסת הבאה".

מעבר לכל אלה, ההישג אותו מגדיר אוחנה כגדול ביותר שלו בכנסת הנוכחית, היה הובלת חוק הלאום בדיונים בכנסת ובוועדות עד להעברתו. אך לאחרונה התברר כי החוק יעלה לדיון נוסף, והפעם מול הרכב של 11 שופטי בג"צ. גם במקרה הזה אוחנה מאבד מעט את שלוות רוחו ואומר בלהט: "מי שקובע במדינת ישראל את החוקים זו הכנסת. הרעיון לפיו ישבו להם שופטים שלשיטתם השנויה במחלוקת רשאים לפסול חקיקה של הכנסת ויפסלו חוק יסוד, הוא לא פחות מהפיכה שלטונית שכל אזרח חייב להתנגד לה בכל נימי נפשו. בלתי נתפס במשטר דמוקרטי שמי שלא נבחרו על ידי הציבור ואינם נושאים באחריות על כתפיהם יטלו לידיהם את מושכות המדינה וינהלו אותה כרצונם".

מה צריכה להיות התגובה של הכנסת והממשלה לבג"צ?

"התגובה צריכה להיות אחת – אין לכם סמכות לקיים דיון בחקיקת יסוד".

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

19 תגובות למאמר

  1. לא רע. ביחד עם זאת חבל מאד שהוא מאמין שילד יכול לגדול מלכתחילה ללא אמא ועוד הוא קורא לעצמו ימני…

  2. מה שנכון נכון, בפרשת השוחד מבעלי דין לשופטת ורדה אלשיך באמצעות בעלה נקבע שזה תקין ואין לפתוח בחקירה כלל…
    חמור מאוד. ומראה רצף של שחיתות.
    השופטת ורדה אלשיך קיבלה באופן אוטומטי את כל התיקים הכלכליים החשובים קיבלה טובות הנאה באמצעות בעלה ברצף מאוד ברור של תמורה.
    1. אחרי חיסול פיקנטי הפך לדירקטור באוסם.
    2. נתנה החלטות בתיק הקשור לבנק הבינלאומי שבעלה היה דירקטור בחברת האם שלו.
    3. פסקה במקרים בהם הדיון השפיע ישירות על רשתות השיווק בישראל למרות שבעלה היה חבר דריקטוריון של "הריבוע הכחול" (האמא של מגה)
    4. פסקה בנוגע לשינוי המבנה של חברת "דן" ואח"כ בעלה מונה לדירקטור בחברה.
    5. אישרה את מכירת "נטויז'ן" ל"דיסקונט השקעות" אחר כך מונה בעלה לדירקטור בחברת "נטויז'ן"
    6. פסקה בתיקים הקשורים לבנק הפועלים, אח"כ מונה בעלה לדירקטור בחברת "שיכון ובינוי" הנשלטת על ידי שרי אריסון(בעלת השליטה בבנק הפועלים)
    7. האם הכל "במקרה" והשופטת שלנו ישרה כסרגל?! יבא המקרה בו זייפה פרוטוקול של דיון ויוכיח שלא כך הדבר…
    רק לי זה נראה תמוה?? https://www.youtube.com/watch?v=2nUZ2VuiS2I
    https://www.docdroid.net/nxri0qm/-.pdf.html חומר ראיות נגד אלשיך
    https://www.youtube.com/watch?v=E3CvAqac6kg
    http://docdro.id/jNb9mak תביעה נגד השופטת ורדה אלשיך
    https://www.docdroid.net/nxri0qm/-.pdf.html#page=3

    http://www.themarker.com/law/1.2133617
    https://www.youtube.com/watch?v=E3CvAqac6kg

    כתב התביעה אסם ועוזריהם http://docdro.id/crfuhp6

    אלשיך הפכה לסמל הסיאוב של מערכת המשפט

  3. אוחנה היה כיף ואין מה לעשות פחות מנדטים לליכוד וזהו נגמרה החגיגה של השכר 40 אלף בחודש עם כל הפינוקים.
    ואל תשכח מה פלאטו שרון היה אומר – ומה אתה עשית בשביל מדינה.

  4. אני קורא להצביע ביבי.אבל לדעתי ביבי מקבל את עונשו בגלל יצוג הימין וכהכאה על חטא על שנת 2003 הקיצוצים הביאו אנשים לפת לחם.והדרדרות של השכבות החלשות.וההקפאה.והצבעה על התנתקות 3 פעמים.והרס מאחזים ובתים ושכונות.ראוי לו שירגיש על בשרו איך זה כשפוגעים בבני אדם.לאחר שיקבל את סך מנת העונש הראוי.שיקבל על עצמו לא לשוב לדרך הרעה.כרגע שיתחיל לתקן.יסלק את המסתננים ירסן את בגץ והשמאל.ויבנה ביוש והגולן.שיחזור להיות ימני אמיתי.

    1. אחרי שראינו איך אבישי רביב מתחזה ל"הכי ימני שאפשר" כדי לפגוע במחנה הלאומי ואיך השמאל מחלץ אותו מעמידה לדין, אנחנו כבר לא מופתעים ש"הכי ימניים בעולם" פועלים בשליחות השמאל. אז אחרי שהם יעזרו להדיח את נתניהו ולהמליך את לפיד / גנץ / שקד, ויגיעו לכאן עוד 100 אלף מסתננים, והערבים יקבלו עוד מיליון הקלות, וההתנחלויות יפורקו (גם אלה שבתוך הקו הירוק), ומיליון פליטים ערבים יקבלו תעודת זהות כחולה, ואוטובוסים שוב יתפוצצו ומסעדות יישרפו והכלכלה תחזור לידיים של שלי יחימוביץ וחבורת הקומוניסטים, ויועבר עוד חוק יסוד מלכות בג"ץ לנצח נצחים – אז יגידו אותם אידיוטים שימושיים מהימין: איך היינו כל כך מטומטמים שנתנו להם את כל זה בגלל כמה טוקבקיסטים מטעם השמאל שהפגיזו את כל הטוקבקים בתחפושת של "ימניים אמיתיים" כאילו "נתניהו שמאלן"?

    2. כנראה מדבריך שראש הממשלה בנימין נתניהו עוצר בגופו את חדירות המסתננים, מונע הקלות לערבים, מונע פירוק התנחלויות (כמו עמונה, נתיב האבות. אה, וגם חאן אל אחמר. וממתי בתוך הקו הירוק יש התנחלויות? אולי אתה מתכוון להשתלטות של בדואים באזור צריפין?), מונע בגופו ממש מתן אזרחות ישראלית למליון "פליטים" ערבים, מנטרל במו ידיו מחבלים מתאבדים מהתפוצצויות בתוך אוטובוסים ומכבה שריפות במסעדות מייד כשהן פורצות, ועושה הכל כדי שהכלכלה לא תחזור לידיים של שלי יחימוביץ וחבורת הקומוניסטים (מתי שלי יחימוביץ שלטה בכלכלה? ומתי הקומוניסטים? אולי תלמד קצת היסטוריה לפני שאתה נכנס להיסטריה?), והוא המגן האחרון בעולם על הדמוקרטיה ושלטון הכנסת והממשלה על ישראל מפני השתוללות בג"צ (אכן, ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע על תמיכתו בבג"צ).
      מדבריך ניתן להבין שראש הממשלה בנימין נתניהו הינו סופרמן של ממש. רק חסרה הגלימה.

      צר לי, אבל ראש הממשלה בנימין נתניהו הינו שמאלן. רק שבניגוד לשמאלנים שלא מתביישים בכך, ראש הממשלה בנימין נתניהו הינו שמאלן המתחזה לימיני.
      לפי הפירסום ב"ישראל היום", כנראה שבנימין נתניהו מבין שהוא כבר לא יצליח לתחמן את הציבור לתמוך בו ובהנהגתו הלא לאומית, ועל כן הוא פותח במסע התקרבנות מפני התעללות השמאל בו ובמשפחתו (תרחמו עליו בבקשה ותצביעו לו). זה לא ממש יעזור לו, ואולי אפילו יזיק לו מבחינת כמות המצביעים עבורו, מכיון שבנימין נתניהו כבר בחר בדרך מדינית שנוגדת את עם ישראל ומזיקה לו במדינתו (ע"ע התעללויות המחלקה האנטישמית בשב"כ במחדשי ההתיישבות היהודית ביו"ש, דבר שכל העולם היה מזדעזע לו היה מתרחש במדינה זרה, וראשיה היו מוקעים ומכונים אנטישמים, שלא לדבר על כינויים הרבה יותר חמורים), ועם ישראל מבין היטב את בעיית האנטישמיות המוסדית דוקא במדינת היהודים.

    3. גיבורי המקלדת של הימין הקיצוני. אם אחד מהם היה ראש הממשלה מיד היה זורק פצצת אטום על מוסקווה, בייג'ינג וושינגטון כי המדינות האלו לא הצהירו על תמיכתן בגבולות ההבטחה, מהנילוס עד החידקל למדינת ישראל. רק הם ימין אמיתי. יש לנו ראש ממשלה שאם היה רוצה להיות שמאלן היה יכול לעשות את זה עם רוח גבית מאובמה, אבל 8 שנים עמד כמו צוק איתן מול האנטישמי מהבית הלבן ופירק כמעט כל מוקש בדרך וכך מנע מאיתנו היום קסאמים מיו"ש על הראש. ראש ממשלה שטירפד בהצלחה את הקמתה של מדינה פלסטינית – עד שכיום, הרשות הפלסטינית על סף קריסה כלכלית ומדינית. ראש ממשלה שמתמרן ביד אמן בזירת המטענים הבינלאומית. ומה עושים אנשי הימין הקיצוני (שרובם כנראה שליחים של השמאל, כמו שראינו בפרשת אביבי רביב)? מציגים אותו כאויב ישראל ואת המדיניות המחושבת שלו כאסון, מפני שהוא לא מצליח להביא עכשיו מיד את כל מה שהם רוצים. לא אתפלא אם השמאל תורם כספים לארגוני הימין הקיצוני, הם עושים בשבילו יופי של עבודה במאמץ המרוכז להפלת ראש ממשלה ימני מוצלח ונועז. כי כל ראש ממשלה אחר מהימין – יהיה לשמאל הרבה יותר קל להפיל. ואם השמאל יצליח להפיל את נתניהו, זה יהיה תקדים שיאפשר להפיל כל ראש ממשלה בלי להתייחס לבחירת הציבור בקלפי.

    4. אתה מלהג קשקושים.ביבי צריך להעביר את פיסקת ההתגברות.לרסן את בגץ.להפסיק מימון עמותות שמאל אנטי המדינה.להכשיר הנהגה שתמשיך את שלטון הליכוד.לנרחיב את הבניה.להלחם בחמאס ובטרור.ולסלק את המסתננים.ולתת ביטחון וזקיפות קומה ליהודי בארץ.ואם ביבי לא מתאים אז יש מחליף.כץ.סער.לוין.ואני ממש לא קורא להצביע לאף אחד אחר.אלא או שביבי יעשה מה שצריך או שכץ או סער או לוין יתמנה במקומו.עם כל טענותי לביבי.אני תמיד מצביע ליכוד או הבית וקורא לכולם לעשות כך.אבל ביבי חייב להעמיד את בגץ במקום ולסלק את המסתננים ולעשות הסדרה להתנחלויות.שלושה דברים חשובים ביותר בעיני.

    5. קודם כל אאחל לך רפואה שלמה, רפואת הגוף ובמיוחד רפאת הנפש ("אם אחד מהם היה ראש הממשלה מיד היה זורק פצצת אטום על מוסקווה, בייג’ינג וושינגטון כי המדינות האלו לא הצהירו על תמיכתן בגבולות ההבטחה").

      "פירק כמעט כל מוקש בדרך"? מעניין, האיראנים כעת בבעיות עם הסנקציות בגלל מה בדיוק? אה, זה בגלל אותו פרוייקט גרעין שראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו לא הצליח למנוע. מבטיח לך שאם ראש הממשלה בנימין נתניהו היה מודיע לעולם שפצצה גרעינית איראנית משמעה השמדת כל העולם ע"י ישראל, העולם היה מתייחס לישראל ביתר כבוד. גם האיראנים היו מאד נזהרים בנושא הגרעין לאחר אזהרה שכזו.
      אם ארה"ב, רוסיה, ואנגליה היו מאיימות על גרמניה הנאצית בהשמדה מוחלטת אם תפלוש לצ'כיה, מלחמת העולם השניה היתה נמנעת. כמה הרוגים היו במלחמה הזו? קרוב ל-60 מליון. עדיין לא דיברתי על כמות הפצועים האסטרונומית, ועל חורבן אירופה (שדוגמאות לחורבן זה אפשר למצוא למכביר ביוטיוב).
      התבוסתנות שלך מזכירה את דברי צ'מברליין ("שלום בזמננו"), שלאחריהם העולם הידרדר למלחמה העקובה ביותר מדם אי פעם.

      האם ראש הממשלה בנימין נתניהו מנע קסאמים מיו"ש? ומה לגבי קסאמים ורקטות וטילים על עוטף עזה, ועל אשקלון וסביבותיה? האם הישובים היהודיים הללו לא מעניינים אותך? רק מרכז הארץ נחשב בעיניך?

      האם ראש הממשלה בנימין נתניהו טירפד בהצלחה את הקמתה של מדינה פלסטינית? הרי בנאום שלו בבר אילן הוא אמר "2 מדינות ל-2 עמים". עובדת אי הקמתה של מדינה "פלסטינית" (אתה אפילו מאיית בשגיאות את השם שבו מזדהים ערבים בארץ ישראל. האיות הנכון הוא "פלשתינים" מלשון פלשת, וזה בא מלשון פלישה) לא תלויה במעשיו או אי מעשיו של בנימין נתניהו. היא תלויה בטימטומם של הערבים באזור שלא השכילו לנצל לרעתנו את ההזדמנות שנתן להם ראש הממשלה בנימין נתניהו. גם בעיות הכלכלה שלהם לא לטובת בנימין נתניהו אלא דוקא לרעתנו. הערבים מנצלים לרעתנו את רחמיו של נתניהו וחיים היטב על חשבוננו (ע"ע חובות הערבים ממזרח לקו הירוק לחברת החשמל לישראל. רמז קטן – כמליארד ומשהו ש"ח. על חשבון היהודים).

      אינני יודע מה עמדתו הפוליטית של אבישי רביב, אולם הוא לא היה שתול לא של הימין ולא של השמאל. הוא היה שתול של השב"כ. כן כן, אותו גוף שהאחריות עליו נמצאת בידיו של בנימין נתניהו, אותו גוף שמתעלל בילדים ומענה אותם ואת משפחותיהם. אגב, זהו אותו גוף שנלחם מלחמת חורמה ביהודים שמתפללים לעתיד טוב יותר לישראל, אך ראשו הקודם היה מתפלל באותן המלים בדיוק. ומפכ"ל המשטרה הקודם היה בעברו ראש החטיבה האנטישמית בשב"כ אבל זה לא הפריע לו להתפלל לחיסולה של מדינת ישראל (מציע לך לבדוק מה כתוב בתפילת שמונה עשרה). מי בדיוק מינה את שני האנשים הללו לתפקידיהם? ראש הממשלה בנימין נתניהו.

      "אם השמאל יצליח להפיל את נתניהו, זה יהיה תקדים שיאפשר להפיל כל ראש ממשלה בלי להתייחס לבחירת הציבור בקלפי" – וכי זה לא קיים כבר כיום? האם ראש הממשלה בנימין נתניהו פועל כנגד השתוללות הגופים השמאלניים? מדוע הקרן לישראל חדשה עדיין קיימת? מדוע עמותות שמאל קיצוני מקבלות בני ובנות שרות לאומי (איזו אירוניה, שרות לאומי לטובת אירגונים שמטרתם היא היפך הלאומיות)? מדוע שופטי בג"צ פועלים כנגד הדמוקרטיה בישראל ולא נעצרים ע"י המשטרה (למשל המעקב שהנהלת בתי המשפט מבצעת כנגד אזרחים שטוענים נגד בית המשפט ושופטים שאינם ראויים לתפקידם)? מדוע השב"כ והמשטרה מענים ילדים יהודים בחשד (כן, רק בחשד, ללא שום הוכחות) שזרקו אבן על רכב ערבי, בו בזמן שאף אחד לא מטפל בערבים שזורקים אבנים כל יום על רכבים יהודים (ע"ע בכור ג'אן הי"ד, שנרצח במרכז הארץ, בכביש 2 בין חיפה ותל אביב)? מדוע עמירם בן אוליאל נרקב עדיין במעצר (כבר 3 שנים) כשאין שום הוכחות שהוא ביצע את מה שנטען כנגדו, וההוכחות שיש דוקא מצביעות על פשע שבוצע ע"י מישהו אחר, וכל זה ללא משפט? מדוע המסתננים האלימים מסודאן ואריתראה עדיין מסתובבים חופשי ופוגעים ביהודים (ע"ע אולימפיה חביב)? מדוע פונו (פונו? גורשו באלימות זה המינוח הנכון) מחדשי הישוב היהודי בעמונה, למרות שהם ניסו להקים בתים על רכוש פרטי השייך להם, בעוד הפולשים בחאן אל אחמר בחסות אירופה עדיין לא פונו (שלא לדבר על פרק הזמן הקצר שלקח גירוש אלים של יהודים מעמונה החדשה לעומת התארכות הפינוי בדרכי שלום של חאן אל אחמר)?
      בקיצור – ראש הממשלה בנימין נתניהו לא שולט במדינת ישראל, ואם יש מעט מזעיר של שליטה שלו במדינת ישראל, הרי שזה מופנה כנגד יהודים, ודוקא נגד יהודים ציונים.

      אגב, אם כבר לדבר על שלטון השמאל, השמאל שלט במדינת ישראל בתקופת דוד בן גוריון. רק שהשמאל של תש"ח הרבה יותר ימני מהימין של ימינו. השמאל של תש"ח הקים ובנה ישובים יהודיים, יש מאין ובאופו מיידי, ברחבי ארץ ישראל. כמה ישובים יהודיים בנה בנימין נתניהו בכל שנות שלטונו כראש ממשלת ישראל? כמה זמן לוקח להרחיב ישוב יהודי אזורי הספר?
      אינני רוצה בשלטון השמאל של ימינו, שרוב הח"כים שלו היו מועמדים לקיר אם היו מביעים את עמדותיהם בתקופת קום המדינה, מכיון שעמדותיהם כיום היוו בגידה במדינת ישראל בתש"ח.
      אני רוצה שלטון ימיני במדינת ישראל, אבל ימיני אמיתי. כזה שלא חושש מה יגידו הגויים. כזה שלא חושש מהאג. כזה שלא חושש לנתק יחסים עם מדינה שעושה ככל שביכולתה לפגוע במדינת היהודים (הן כמדינה והן כיהודים). כזה שלא חושש להילחם מלחמת חורמה בערבים. כזה שלא חושש לסלק ממדינת ישראל את מי שפלש אליה ממצרים (זה בעצם מה שעשו המסתננים מסודאן ואריתראה).

    6. לא משנה על מה כותבים – תמיד תאשימו את ביבי, והכי טוב – תתחזו לאנשי ימין כשאתם מטקבקים, כדי שהימנים הטיפשים לא יבינו שאתם פועלים מטעמנו. תפקידכם הוא לדחוף מצביעי ימין להצביע עבור משה פייגלין, ברוך מרזל, מיכאל בן ארי, איתמר בן-גביר, שפי פז ושאר תואמי אבישי רביב – כולם חיילים נאמנים שלנו שיעזרו לנו לחזור לשלטון לבצע את הסכם אוסלו 2 ואת מהלך ההתנתקות 3. כדי להשתלט על המדינה אנחנו לא צריכים רוב בכנסת, מספיק לנו אם נקטין את הליכוד. בלי ליכוד גדול נוכל לעשות הפרד ומשול במפלגות הימין הקטנות ולקנות פוליטיקאים תמורת ג'ובים, כמו שהיה עם חברי תנועת "צומת" אלכס גולדפרב וגונן שגב, שעזרו לנו יפה כל כך להעביר את הסכם אוסלו. הדבר הראשון שנעשה כשנעלה לשלטון יהיה ליצור שוב מצב בלתי הפיך, כי לא נישאר בשלטון הרבה זמן אחרי אלפי הרוגים ועשרות אלפי פצועים.

  5. בהחלט "חתירה תחת עקרונות השיוויון" יש לעצור נתניהוא,להביא אותו בפני שופט מעצרים,לשים אותו תחת תנאים מגבילים,לחלט את הרכוש שלו ולחקור אותו בלהב 443 13 שעות ברציפות ביום שבו המשטרה קבעה כמו שעושים לכל נחקר רגיל.

    1. ליאור מאירי, לא נמאס לך להגיב פה?

  6. החסידים השוטים של נתניהו מפיצים תעמולה שאין תחליף לנתניהו שזה כבר פולחן אישיות.מפלגת הליכוד בשמותיה השונים קיימת מאז ולפני קום המדינה.ותמיד היה לה מנהיגים.הליכוד עושה בחירות ומי שזוכה נבחר להנהגת הליכוד ומוצג כמועמד לראש הממשלה מטעם המפלגה.ביבי נתניהו אינו ימני.הוא חילוני שהתחתן עם נוצריה שהתגיירה גיור קונסרבטיבי שינה שמו לבנגמין ניתאי.גר בארהב עבד שם ומזדהה עם הרפורמים.הוא חילוני גמור.אינו ימני.הסכים לתת את הגולן.וישובים.תמך בהתנתקות.פגע ב2003 באלפי ימנים עקב הקיצוצים.הוא אשף ואמן תעתועים.הליכוד ימשיך גם בלעדיו.הוא לא נותן לאף מנהיג להישאר לידו.מצידו שהליכוד יעלם אחריו.הוא מחסל בשיטתיות כל מנהיג.הוא תומך בבגץ שמכסח את תומכיו הימנים.אדם ערמומי שאני מקווה שיודח וישב בכלא.הליכוד צריך לערוך הצבעה לבחור מנהיג וקדימה לבחירות ולנצח.אם ביבי היה מנהיג אמיתי הוא היה מעודד הנהגה חדשה כדי שהליכוד תמיד יהיה בשלטון.

    1. באמת לא אכפת לכם בשמאל אם מישהו אחר יעמוד בראש הליכוד והבעיה שלכם היא רק עם נתניהו? השמאל הולך בכל הכוח על הראש של נתניהו, כי יודעים שם שאף מנהיג אחר לא יהיה נמרץ ונועז כמו נתניהו ושכל מנהיג ימין אחר השמאל יוכל להפיל או לגרור לצד שמאל בקלי קלות, כמו שהשמאל עשה לציפי לבני, דן מרידור, רוני מילוא ובני בגין. להגיד "נחליף את ביבי בגדעון סער או באיילת שקד והכל ימשיך אותו דבר" או "אנחנו לא נגד הימין ולא נגד ביבי אלא רק נגד שחיתות" – זה טריק מוכר של כנופיית 'רק לא ביבי'. הם לא יכולים לנצח אותו ולשבור את עוז רוחו ונחישותו ולכן הם ממליצים לאנשי הימין לבחור כחלון / סער / שקד – דחלילים שלהם שממילא עושים מה שהשמאל מורה להם לעשות. בדיוק כמו דן מרידור, אריאל שרון ואהוד אולמרט.

    2. השיטה שלך לטנף ידועה וגם לשקר.אני איש ימין וחושב שביבי לא ראוי.כיוון שאין מועמד אחר אז נמשיך מחוסר ברירה לתמוך בו עד שיוחלף.יש תמיד מנהיגים יורשים.לא חסר.יש בחירות פנימיות לליכוד ומי שינצח יבחר.ממתי זה מסובך.ואם לטענתך אין תחליף אז תכין כרטיס טיסה כי אחרי ביבי שהוא מתי שהוא יעזוב המדינה תמחק.אז תתחיל לדאוג לכרטיס ואזרחות זרה.הבלוף שלך לא עובד.

  7. נקווה שלא יעבור בפריימריס . טיפוס חנפן עם דעות מטורללות.

    1. אוחנה, נבון חרוץ ורהוט. הבולשביקים היו כמובן רוצים לראות אותו מחוץ לכנסת. הוא יריב קשה.

  8. בנושא עורכי הדין צריך פשוט לבטל את חונתת עורכי הדין, שיהיה גוף וולנטרי. והסמכה ע"י המדינה מי שירצה ליהות חבר שירשם ומי שלא לא.